Zeeuwse Hotspot | De Juf

Als er aan mij gevraagd wordt of ik zin heb in high tea hoor je mij natuurlijk geen ‘nee’ zeggen, zeker als het gaat om een nieuw te ontdekken plekje. Door een paar smalle straatjes en een opengebroken weg, dook daar vorige week opeens het té schattige pandje van De Juf op in Middelburg. Met robuust houten tafels en handgeschreven chalk boards met de lekkerste taartjes, nodigt de buitenkant in elk geval meteen uit om aan te schuiven. Ik had samen met mijn schoonzus Lotte een zoete high tea gereserveerd en kregen een tafeltje achterin met mooi uitzicht over de zaak.

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

In de Zeeuwse Hotspot zet ik elke maand een Zeeuws horecabedrijf in het zonnetje. Sommige zijn mijn vaste stekjes, andere nieuwe ontdekkingen die je zeker niet mag missen. Ben of ken jij ook aanraders die op dit lijstje moeten? Mail dan naar homeofdaisies@gmail.com en misschien kom ik dan ook daar een kijkje nemen!

De Juf dankt haar naam aan eigenaresse Else die nog altijd voor de klas staat naast het runnen van haar zaak. Die persoonlijke touch merk je ook echt in de ambachtelijke winkel. Op de wand hangen overwanten, waarop zelfs door een van haar schoolkindjes is geschreven. Hoe leuk en schattig!

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

De zaak is niet heel groot, maar toch zitten we heel privé. Direct na binnenkomst krijgen we een grote (zware!) theepot heet water en wordt ons uitgelegd dat we zelf thee kunnen scheppen uit één van de potten met losse thee die we in de tekendoos kunnen vinden. Jawel: tekendoos, geen theedoos! Hierin vinden we 6 smaakjes thee en zakjes waarin we de thee kunnen scheppen. Ook is er een lepel aanwezig voor de suiker en honinglepel.

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

Lotte en ik kletsen intussen honderduit als de eerste ‘gang’ komt. Voor beide een heerlijke scone én een met rozijnen. Pluspunt: ze zijn nog warm. Hmmmm! We kregen er een potje lemon curd, huisgemaakte perenjam en natuurlijk clotted cream bij. Die perenjam was overigens overheerlijk, ik moest me inhouden niet het laatste beetje eruit te likken!

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

Nadat de scones een beetje waren gezakt was het tijd voor de beste schaal zoet die je ooit hebt gezien. Houd je vast: brownie, millionaires shortbread, citroencarré, dadel-kokosreep (die was overigens yummm!) een notenkoek (dit zit allemaal vast in het assortiment) en als dagtaart hadden we witte chocolade met passievrucht.

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

We hebben er enorm van gesmuld en op den duur werd ons zelfs gevraagd of we het allemaal wel op konden, zoveel waren we aan het kletsen. Dat ging natuurlijk wel lukken, want alles was echt heel lekker. Tussendoor werd regelmatig gevraagd of we nog voldoende theewater hadden en zo niet, werd die bijgevuld. Fijn! We hoefden dus echt nergens naar om te kijken. Mijn favo theetjes waren overigens ‘Hello Sunshine’ en ‘Cranberry Lime Punch’.

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

Als laatste ronde kregen we yoghurt met huisgemaakte granola en stukjes kiwi. Even om de maag tot rust te laten komen. Het was zo lekker dat ik het allemaal heb opgegeten, ondanks dat ik behoorlijk vol zat. Dit was overigens super leuk geserveerd in een weckpotje!

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

Al met al ging ik met een fijn gevoel en volle maag de deur weer uit. Het eten was allemaal heerlijk en het personeel super aardig. Omdat we een beetje de tijd uit het oog waren verloren en de volgende hongerige gasten al klaar stonden vroeg de één van de gastvrouwen of we de tijd in de gaten hielden. Helemaal goed, want we gingen nog shoppen in Middelburg (ook een aanrader trouwens!). We rekenden af (je kunt er ook gewoon pinnen), kwijlden intussen nog op alle andere verrukkelijk ogende taartjes in de vitrine en stapten met een tevreden gevoel buiten. Dit was echt voor herhaling vatbaar! En daarom verdient dit zaakje zeker een plekje in de rubriek Zeeuwse Hotspot.

homeofdaisies zeeuwse hotspot de juf middelburg zeeland high tea eten thee gebak zoet horeca zaak taart taartjes gebak ambachtelijk gemaakt homemade sint jansstraat gezellig klein knus

De Juf
Sint Janstraat  32
Middelburg

Ben jij wel eens bij De Juf geweest? Wat heb je toen gekozen? Ik ben benieuwd! xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. gouweleeuw schreef:

  Zo dat zie er leuk uit, en die hapjes jeetje krijg gewoon trek. Ben je wel eens in Delft geweest daar heb je zo nieuwe leuke tentjes waar je echt blij van word.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Heeeeel lang geleden dat ik in Delft was maar wellicht van de zomer bezoeken. Heb je wat adviezen? Xo

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s