Hand & nail care routine | Verzorging

Met de winter officieel achter de rug (en in mijn geval ook bergen dozen sjouwen) heeft de huid van mijn handen, mijn nagelriemen en nagels behoorlijk te verduren gehad. Ze zijn droog, gaan snel kapot en daardoor heb ik aardig wat wondjes. Erg vervelend, aangezien ik de hele dag mijn handen gebruik om te werken. Daarom is het hoog tijd om dagelijkse verzorging van mijn handen toe te voegen aan mijn routine zodat mijn handen binnenkort weer de show kunnen stelen. Niks meer handen in je zakken of weggestoken in warme handschoenen. Het is lente! 

homeofdaisies nagels hand verzorging essence etos nagellak nagelverharder botanic boost lime & mint arganolie nail nails nagels kruidvat

Mijn handverzorgingsroutine bestaat uit meerdere delen. Ik neem je stap voor stap mee én vertel je natuurlijk welke producten ik gebruik. Zoals je van mij gewend ben gebruik ik enkel budget producten, die dus voor iedereen betaalbaar zijn.

Ik begin met ’s morgens mijn handen goed in te smeren met handcrème. Ik heb meerdere favorieten, maar momenteel pak ik het liefst Etos Botanic Boost Lime & Mint. Deze is zo heerlijk zacht en ruikt verrukkelijk! Overigens smeer ik pas wanneer ik op kantoor ben, want boterhammen eten met handcrème is niet zo’n fantastische combinatie. Daarnaast kan ik op kantoor de handcrème goed laten intrekken.

Waar veel mensen de fout in gaan, is de plek wáár je de crème smeert. Wist je dat je dat het best aan de bovenkant van je hand kunt doen en van daaruit uitsmeren? De huid bovenop je hand is namelijk het meest droog, terwijl de binnenkant van de hand beter gehydrateerd blijft. Ik knijp daarom op beide handen wat crème en duw de bovenkanten tegen elkaar en smeer het zo uit. Daarna besteed ik extra aandacht aan mijn vingers en vergeet ook zeker mijn nagelriemen niet!

homeofdaisies nagels hand verzorging essence etos nagellak nagelverharder botanic boost lime & mint arganolie nail nails nagels kruidvat

De nagelriemen krijgen sinds kort wat extra aandacht omdat deze zeer droog zijn er er veel velletjes zitten. Heel naar, want zonder erbij na te denken trek ik ze eraf wat vaak in een lelijk (en pijnlijk!) wondje uitmond. Daarom kocht ik speciale nagelriemolie. Die van Essence ruikt ook zo lekker! Hij is verrijkt met Argan olie, wat super voedend is. De olie kun je gemakkelijk aanbrengen met de sponsapplicator. Even langs je nagelriemen gaan en daarna inmasseren met je vinger. Zo gepiept!

homeofdaisies nagels hand verzorging essence etos nagellak nagelverharder botanic boost lime & mint arganolie nail nails nagels kruidvat

Als je nagelriemen gezond zijn, is dat ook een goede boost voor de sterkte van je nagels. Nu heb ik altijd al hele slappe nagels gehad (leuke bijkomstigheid van de HMS) maar wanneer mijn nagelriemen slecht zijn is er geen land te bezeilen met mijn nagels. Ze scheuren (en vaak nog heel diep ook, AU!), ik heb er velletjes aan, de laagjes laten los en soms zelf witte puntjes. Niet goed dus! Ik heb al veel dingen geprobeerd om ze te verstevigen, zoals nagelverharder en noem ze maar op. Van budget producten tot dure merken. Hielp allemaal niks. Onlangs heeft Essence nieuwe nagelverzorgingsproducten op de markt gebracht, waaronder nagelverharder mét een leuk kleurtje. Dat laatste is wel nieuw, want normaal gesproken drogen ze doorzichtig op (naast saai zie je dan nog steeds dat mijn nagels lelijk zijn). Ik kocht daarom deze vrolijke groene variant. Met 2 dunne laagjes zit ie er goed gedekt op en hij blijft bewonderenswaardig lang zitten. Ik heb wel 3 dagen zonder chips gelopen (nieuw record!) en pas na 5 dagen eraf gehaald en opnieuw gelakt.

homeofdaisies nagels hand verzorging essence etos nagellak nagelverharder botanic boost lime & mint arganolie nail nails nagels kruidvat

’s Avonds herhaal ik de ochtendroutine met handcrème en nagelriemolie voordat ik ga slapen nogmaals. En dan breng ik hem stiekem extra dik aan, want in mijn slaap kan mijn huid in alle rust de verzorgende bestanddelen opnemen. En ik moet zeggen, na 1 week ziet de boel er al een stuk beter uit! Mijn nagels beginnen langzaam te groeien, ik voel dat ze sterker zijn en mijn nagelriemen zijn goed aan het genezen. Aanhouden dus deze routine en snel ook de andere kleurtjes van de nagellak scoren!

homeofdaisies nagels hand verzorging essence etos nagellak nagelverharder botanic boost lime & mint arganolie nail nails nagels kruidvat

Hoe verzorg jij je handen? Merk je dat ze in de winter/voorjaar ook droger en weerbarstiger zijn? xo Daisy

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. joyceelise schreef:

  Ik verzorg mijn nagels veel te weinig! Heb een potje nagekeken crème van de Lush staan, maar gebruik hem bijna nooit… Oeps!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Tis echt iets wat erbij inschiet hè… Heb ik ook altijd maar probeer er nu echt ff goed aan te werken zodat ze weer gezond worden. Vooral die kloofjes zijn zo vervelen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s