Lampen-liefde | Interieur

Licht is een ontzettend belangrijk onderdeel van je woonplezier. Iets waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt. Want als je bank goed staat, je er wat leuke kussens op schikt en een dienblad met bijkleurende kaarsen op je tafel hebt staan ben je toch al een eind? Dat klopt, maar als je lichtbronnen niet goed zijn zal dit ook minder mooi uitkomen wanneer de zon onder is. Daarom neem ik je vandaag even mee in mijn woning en de lampen die wij hebben uitgekozen.

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

Ik vind lampen altijd erg veel sfeer geven aan je woning en zeker in specifieke hoekjes. Niet alleen de vorm en design van de lamp zelf zijn leuk, ze bepalen mede de stijl. Zoals je in ons huis zult zien hebben wij grotendeels gekozen voor industrieel en strak. Hélemaal on trend. Je ziet betonlook, draadstaal, grijs, zwart en kopertinten.

Zeker de betonlook hebben we op veel plaatsen doorgevoerd in de woning. Zo hebben we in de keuken, de hal boven en beneden en het toilet deze spots gehangen. Super praktisch omdat je ze naar wens kunt draaien zodat je ze precies kunt richten op de plaats waar je het licht nodig hebt. Door dezelfde lampen te gebruiken creëer je eenheid en trek je de gekozen stijl door in de rest van je woning. Boven de salontafel komen 3 kleine lampjes (zie welke in deze shoplog!) in verschillende hoogtes.

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

Achter de bank hebben we een opvallend blauwe muur. In het kozijn hebben we een lieve wereldbol staan, met grijze en blauwe kleuren. Verrassing: als je de bol of de standaard aanraakt verschijnt er een lichtje! Hij heeft 3 standen, dus je kunt zelf bepalen hoe fel je het maakt.

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

De lampen boven de tafel worden échte blikvangers. Helaas kunnen deze nog niet worden opgehangen omdat ik nog niet 100% zeker ben of de tafel blijft staan zoals hij nu staat. Even afwachten tot alles definitief is voordat Jochem met de boor aan de slag kan. Maar ik kan me al helemaal voorstellen hoe ze gaan staan. Intussen staan ze veilig op zolder te wachten tot ze over een week hun plek kunnen veroveren.

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

bron afbeelding

Op onze nachtkastjes pronken deze prachtige draadlampen in koperkleur. De geometrische vormen komen ook in de rest van de kamer terug. Zo hebben we rechte lijnen en driehoeken in ons dekbedovertrek en in ons behang (deze moet nog worden geleverd dus kan ik helaas nog niet laten zien. Maar hij is zooooo gaaf!).

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

De geometrische vormen trek ik op de bovenverdieping verder door met deze beauties. Mijn kantoor blijft wit, op de slaapkamer en inloopkast steken we het meer af bij de muur door zwart te gebruiken.

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

Naast dat een lamp ‘leuk’ staat bij je interieur, is ook het kleurlicht heel belangrijk. Wit licht zorgen er bijvoorbeeld voor dat je kleuren realistischer over komen, maar doordat het licht harder is voor je ogen kun je hierdoor moeilijker melatonine aanmaken (stofje in je hersenen die je moe maken en dus zorgen dat je op tijd gaat slapen). Daarom is het verstandig om in je slaapkamer en woonkamer zachtere verlichting te kiezen, bijvoorbeeld geel of oranje. Een dimmer kan ook uitkomst brengen óf je kiest een peertje met minder wattage. Kijk maar het verschil tussen de foto hierboven en hieronder!

homeofdaisies lamp interieur lampen licht wonen home deco decoratie licht lichtbron huis woning inspiratie tips tip kopen shoppen

Hoe heb jij de verlichting in je woning/kamer gekozen? xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Da’s een hele goeie ja!
  🤔
  Eerst een bankstel, dan ook maar een andere(!) lamp

  Ze zijn gaaf!! Me likey

  Liked by 1 persoon

 2. Marushi schreef:

  Die wereldbol vind ik erg leuk! -x-

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s