Een Pasen zonder eieren | Verhuizen

Ik houd van gezelligheid en feestjes, dus is een dag als Pasen voor mij normaliter een dag om uit te pakken. Al weken vooraf beveel ik mijn ouders en schoonouders de datum in hun agenda te zetten. Vroeg in de morgen sta ik op om me naar de keuken te begeven. Vers gebakken broodjes, gekookte eitjes, mini quiches, pannenkoekjes, fruit, sapjes en smoothies worden allemaal klaargemaakt en op tafel gezet wachtend op de hongerige mondjes van mijn familie. Twee jaar geleden vroeg Jochem zelfs mijn vader toestemming (tijdens hun rookpauze, ik was daar uiteraard niet bij) om met me te trouwen. Maar dit jaar zit het er allemaal niet in. Jammer… of niet?

homeofdaisies verhuizen huis verkopen verkoop te koop kopen woning thuis dozen verhuisdozen dozen spullen cat kat

bron afbeelding

Want dit jaar zijn we met de Pasen net verhuisd. Ik mag dan al blij zijn dat ik weet in welke doos mijn tandenborstel zit (grapje, ik ben zo’n crazy obsessive person die precies weet wat er precies in elke doos zit). Vandaag is het eerste paasdag en hebben Jochem en ik net onze eerste nacht in ons nieuwe huis achter de rug. Echt niet dus dat ik druk in de weer ga in de keuken. Nee, ik besteed mijn dag tussen de dozen en het uitpakken daarvan.

Aan de ene kant vind ik het jammer. Het is namelijk wel altijd super gezellig met mijn ouders en schoonouders. Samen eten, daar houd ik van. Goede gesprekken. Ik ben blij dat de familie van beide kanten het goed met elkaar kan vinden. Maar aan de andere kant ben ik ook super blij dat we ein-de-lijk in ons nieuwe huis zitten en het helemaal naar ons zin kunnen maken. Jochem moet helaas 2e Paasdag wel werken, dus eigenlijk is dit de enige dag dat we dit samen kunnen doen.

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag stonden in het teken van onze verhuis. Alle dozen moeten dan zijn ingepakt, ingeladen, verreden en in het nieuwe huis weer uitgeladen en in de juiste kamer gezet worden. Overigens maak ik me om die dozen niet zoveel zorgen. We kunnen in de dagen voorafgaand (en zelfs in de week daarna nog) dozen verhuizen. De grote spullen, daar gaat het me om. Die moeten allen op vrijdagavond en zaterdagmorgen worden versjouwd. Gelukkig hebben we een flink en sterk team die ons helpt. Dat moet een fluitje van een cent worden!

Eerste paasdag zullen jullie me dus niet met een eiermandje onder mijn arm zien lopen. Of in een bunny-pak. Nee, ik ga heerlijk de hele dag, in mijn pyjama, zonder make-up al mijn spulletjes een eigen plekje geven in ons nieuwe paleisje. En daar kijk ik ontzettend naar uit. En die paashaas? Die komt volgend jaar wel weer eens kijken!

Zoek jij nog food inspiratie voor komende Pasen? Ik heb vorig jaar een berg tips gegeven voor lekkere en snelle gerechtjes!

Wat zijn jouw plannen komende Pasen? xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s