Zeeuwse hotspot | Panta Rhei Vlissingen

In deze nieuwe rubriek zet ik telkens een Zeeuws horecabedrijf in de spotlight. Want, een van mijn favo manieren om te ontspannen is een lekkere latte drinken in een gezellige tent, op een fijn terras, heerlijk uit eten te gaan of helemaal los te gaan op de dansvloer. Daarnaast is mijn smaak zeer divers en wil ik zeker de komende tijd ook nieuwe plekjes ontdekken. Ik begin deze reeks wel met mijn huidige hotspots, maar wie weet welke nieuwe ik naar verloop van tijd ontdek! Deze serie trap ik af met het strandpaviljoen met waarschijnlijk het tofste uitzicht van Zeeland: Panta Rhei in Vlissingen.

homeofdaisies zeeuwse hotspot panta rhei vlissingen strandtent zon zonnetje strand beach beachlife apero aperatif band muziek zondag relaxen sfeer gezellig bediening brood smeersel ijsthee

Als je over de Vlissingse Boulevard loopt kun je er niet omheen: het prachtige, ronde paviljoen dat uitsteekt op de Nollendijk. Je hebt bijna een 360 graden view, vanaf het Vlissingse strand, over de zee richting Zeeuws Vlaanderen, zo weer richting de Boulevard. Wie strandtent zegt, denkt meteen aan zonovergoten dagen en hoge temperaturen, maar Panta Rhei is ook buiten het hoogseizoen heerlijk toeven. Je kunt heerlijk warm binnen zitten, op het terras dat is omgeven door een glazen wand en zelfs op een volledig overdekt terras waarbij je toch het idee hebt dat je buiten zit.

homeofdaisies zeeuwse hotspot panta rhei vlissingen strandtent zon zonnetje strand beach beachlife apero aperatif band muziek zondag relaxen sfeer gezellig bediening brood smeersel ijsthee

Die laatste plek is waar ik afgelopen weekend neerstreek. De zon gaf ons een hint van de lente, maar de wind maakte het toch wat fris. Ideaal dus om toch het buitengevoel te beleven achter het glas – met zonder jas! – zonder dat je neus eraf vriest. Ik bestelde een ijsthee en Jochem een zomers biertje; het voelde immers als een zomerse dag. We waren niet de enigen die van deze eerste lente-zondag kwamen genieten. Beide terrassen én binnen zat het overladen vol. Een gezellige rumoer werd muzikaal ondersteund. Op zondag is er altijd live muziek binnen. Erg gezellig!

homeofdaisies zeeuwse hotspot panta rhei vlissingen strandtent zon zonnetje strand beach beachlife apero aperatif band muziek zondag relaxen sfeer gezellig bediening brood smeersel ijsthee

Over de bediening was ik ditmaal iets minder te spreken, wat ik in het verleden niet was. Het duurde lang voor er iemand de bestelling kwam opnemen en daarna duurde het nog bijna een kwartier voor onze drankjes werden gebracht. Toch geef ik ze de voordeel van de twijfel: wellicht moest iedereen er weer even inkomen nu de tent stampvol zat met de eerste lentekriebels.

homeofdaisies zeeuwse hotspot panta rhei vlissingen strandtent zon zonnetje strand beach beachlife apero aperatif band muziek zondag relaxen sfeer gezellig bediening brood smeersel ijsthee

Omdat we zo rond borreltijd binnenstapten én we wel zin in iets lekkers hadden gekregen van onze ronde boulevard wandelen, besloten we een hapje te bestellen. Daar is overigens veel keuze in: van bitterballen tot blokjes kaas en huisgemarineerde olijven. Hmm! Uiteindelijk viel onze keus toch op brood met diverse smeerseltjes. Een aanrader, hoewel ik nog steeds niet heb kunnen thuisbrengen wat het witte potje inhield. Het smaakte naar pure boter, maar oogde toch meer naar een zeer romige kruidenkaas. De tomatentappenade bleef mijn favoriet, hoewel de ailolie ook zeer lekker was.

homeofdaisies zeeuwse hotspot panta rhei vlissingen strandtent zon zonnetje strand beach beachlife apero aperatif band muziek zondag relaxen sfeer gezellig bediening brood smeersel ijsthee

homeofdaisies zeeuwse hotspot panta rhei vlissingen strandtent zon zonnetje strand beach beachlife apero aperatif band muziek zondag relaxen sfeer gezellig bediening brood smeersel ijsthee

En het uitzicht, tsja, dat is hemels. De zon die weerkaatst op de Westerschelde, die mega vrachtschepen die de hele dag door voorbij varen, de krijsende meeuwen en de spelende kinderen (die letterlijk van de duinen afrolden vandaag!). Ik zou hier werkelijk de hele dag kunnen blijven zitten en genieten. Niks zeggen, gewoon kijken. Heerlijk. Wat een fijne plek is dit!

Ben jij wel eens bij Panta Rhei geweest? Wat is jouw ervaring? xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. curlycreative schreef:

  Wij komen er ook graag, fijn plekje!

  Liked by 1 persoon

 2. joyceelise schreef:

  Wat ziet het er leuk uit! Ben er nog nooit geweest! Hoor er zulke leuke en goede dingen over!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Echt een aanrader als je eens in de buurt bent 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s