De herontdekking van mouse foundation

Volgens mij was ik tiener toen de mouse foundations op de markt werden gebracht (ja, da’s dus al lang geleden!). Laatst vond ik nog een potje in mijn collectie en omdat mijn huid momenteel erg onrustig, vet en glimmend is dacht ik ‘misschien is dit fijn omdat dit goed en mat dekt’. Yes! Ik heb het helemaal herontdekt en kocht daarom een nieuw potje. Want ik heb werkelijk geen idee hoe lang dat oude potje er al stond, maar vast langer dan 24 maanden 😉

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

Het grote voordeel van mouse foundations is dat het snel aanbrengt én dat het dus super matterend is. Ideaal dus wanneer je een vettige en glimmende huid hebt. Dit product is zeker NIET aan te raden wanneer je huid droog en schilferig is, want door de matte finish zie je werkelijk elke oneffenheid. Net als het oude potje in mijn stash, kocht ik de Essence Soft Touch Mouse Make-Up in de kleur 02 Matt Beige. De pot is van glas en de deksel van plastic. De verpakking bevat 16 gram product.

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

De kleur lijkt in de pot wel héél donker voor mijn huid, maar eenmaal op mijn gezicht valt het reuze mee. Mits ik niet te dik smeer natuurlijk, anders lijk ik wel oranje! Het aanbrengen van de mouse foundation doe je met je vingers. Dat vind ik wel een nadeel van het potje, het is namelijk niet zo hygiënisch om er telkens met je vingers in te gaan. Daarom heb ik ook mijn oude potje snel weggegooid en een nieuwe aangeschaft. Om de mouse niet te dik aan te brengen, smeer ik mijn huid eerst in met een hydraterende dagcrème. Hierdoor glijdt de mouse makkelijker over mijn gezicht en kan ik het dus goed verdelen.

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

De structuur voelt werkelijk heerlijk; alsof je poederige chocolademouse op je gezicht smeert. Yumm! Je moet echt je best doen je vinger niet daarna in je mond te steken haha want de ‘mouse’ doet zijn naam eer aan. Zoals gezegd brengt het snel en makkelijk egaal aan. En toch heb ik niet het gevoel alsof ik mijn huid dichtsmeer (iets wat ik persoonlijk niet fijn vind!). Het voelt na aanbrengen nog steeds aan alsof je huid goed kan ademen. Het scheelt ook dat de formule niet in je huid trekt, maar op je huid blijft liggen. Overigens is dit product niet aan te raden als je niet tegen siliconen kan, want dat bevat dit product zeer veel.

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

Mijn huid zonder product: glanzend en vettig

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

Met product: egaal en mat

Omdat de finish zeer mat is, heb je geen poeder nodig. Sterker nog: de finish is behoorlijk poederig. Daarom moet je echt oppassen dat je niet te dik smeert. Ik spray hem na aanbrengen altijd nog af met fixing spray, wat de ergste poeder weghaalt. Hiervoor gebruik ik de spray van Etos. Mijn gezicht is na het aanbrengen super egaal, dus ik breng weer wat vorm aan door bronzer of blush te gebruiken.

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

Zoals gezegd, ben ik echt blij met de herontdekking van dit product. Op de dagen dat mijn huid wat vetter en glimmender is werkt dit product perfect om dit te verbergen zonder dat ik het gevoel heb dat er dikke lagen op mijn gezicht zitten. Daarnaast is de Essence Soft Touch Mouse Make-Up ook nog eens super budget proof: €3,89 voor foundation is héél goedkoop!

homeofdaisies review herontdekking Essence Soft Touch Mouse Make-Up kruidvat budgetproof budget makeup foundation gezicht gelaat egaal vette huid glimmend matterend poeder finish

Ben jij bekend met de mouse foundations? Wat vind jij van dit product en het effect dat het geeft? xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. sugarcoatings schreef:

  Mijn allereerste foundation was ook een mousse foundation van Essence, toen was ik ook een tiener. Wist natuurlijk absoluut niet hoe ik het moest aanbrengen! Helaas is mijn huid erg droog (geworden), anders zou ik deze graag nog eens willen proberen. Leuk sentiment!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Bij droge huid zou ik hem zeker niet proberen! Het brengt eigenlijk super simpel aan, zolang je maar niet teveel product gebruikt 😉 Idd sentiment hihi

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s