The power of the shower

Buitenom dat je lekker schoon, fris en in de winter warm wordt onder die waterstraal, heeft de douche nog meer magische werkingen op de mens. In elk geval wel op mij. Onder de douche gebeurt er zo veel met me. Het geeft me een moment van rust, bezinning en werkt vaak zeer verhelderend. Als ik het even niet meer weet stap ik gewoon even in dat hokje, zet de kraan aan en laat mijn gedachten gaan. Ik vertel je meer over ‘The power of the shower’.

homeofdaisies the power of shower ideeen idee mind mindmap slapen douchen water relaxen ontspannen rustig hoofd denken

bron afbeelding

Hopelijk herkennen jullie je een beetje in bovenstaande, want anders wordt dit nogal een wazig verhaal vrees ik. Nee, ik houd erg van douchen en kom in die paar naakte minuten tot vele inzichten. Werp opeens een compleet nieuwe blik op dingen. En al die waterdruppels die hard op de bovenkant van mijn hoofd knallen, lijken soms wel stuk voor stuk goede ideeën te bevatten die zo mijn hersens in worden getorpedeerd. Dit klinkt super raar, ik weet het, maar toch voelt het zo.

De beste ideeën, to do’s en blogonderwerpen bedenk ik vaak dus onder de douche. Ik schrijf ze zelfs al in gedachten op, wijzig te volgorde en gebruik deze informatie voor wanneer ik weer achter de computer zit. Na het douchen race ik ook vaak naar mijn kantoortje om de ideeën op te schrijven. Want ja, anders vergeet ik ze weer. Niet handig 😉 Ik poste een dergelijk bericht maanden geleden op Twitter en toen wees Juliette van My Lovely Notebook me op de website van AquaNotes. No kidding, ik ben dus niet de enige die dingen bedenkt terwijl ze zich staat te wassen. Er bestaat dus gewoon een notitieboekje voor onder de douche! Ik heb serieus getwijfeld of ik het zou bestellen..

Maar over het hoe en waarom kon ik niks anders bedenken dan “Omdat je ontspant”. Ik ging daarom op Google onderzoek uit om te kijken of er ook wetenschappelijke onderbouwingen zijn voor die ‘Power of the shower’. Er zijn vele verschillende theorieen, maar alles wat ik lees lijken gepind op ochtend douches. En laat ik nu net iemand zijn die het liefst in de avond onder een warme straal staat. Dat gaat voor mij dus niet op. Ik lees over de slaap die je ervoor krijgt en – net als je computer – weer frisse energie heeft wanneer je je hersenen weer opstart. Een ontspannen douche is dan dé ontspanningsboost die je brein nodig had om de verbindingen te maken om creatief en oplossingsgericht te zijn. Hoe het verder komt ben ik nog steeds niet achter.

Maakt ook niet uit, zo lang dit trucje blijft werken om tot inzichten, oplossingen en ideeën te komen blijf ik de kraan opendraaien als mijn brein een frisse blik nodig heeft. En dat rennen naar kantoor heeft ook wel weer wat.

Waar of wanneer krijg jij de beste ideeën? xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Zelf ben ik erg geneigd om zwaar te denken en te piekeren onder de douche. Dit probeer ik los te laten en meer en meer te genieten van het moment. Het moment van brainstormen zijn bij mij vaak de dagelijkse fileritjes. Hierin kom ik vaak boordevol ideeën te zitten, alleen die ben ik vaak weer kwijt aan het einde van de dag als ik thuiskom.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dat herken ik wel… ik kan ook helemaal ‘doordraaien’ als ik aan teveel negatieve dingen denk. Dan komt er ook niks creatiefs uit hoor haha! Oh file, dat kennen we in Zeeland niet 😉 Als ik in de auto iets bedenk probeer ik het met de spreekfunctie van mijn telefoon op te nemen. Misschien ook een tip voor jou? xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s