Van ‘do do’ naar ‘done’ list

Oh lijstjes, lijstjes. Ik houd van het maken van lijstjes. Boodschappenlijstjes, overzichtjes, maar het allerfijnste vind ik to do lijstjes. Wat moet ik allemaal nog doen en wanneer moet het af zijn? Alleen kan dat laatste nog wel eens wat ongewenste druk geven. Want heb je daar wel tijd voor? Wat is een echte prioriteit en wat niet? En soms heb ik het gevoel dat ik zo weinig van mijn to do lijst heb geschrapt per dag dat het lijkt alsof ik alleen maar uit mijn neus zat te eten. Om dat gemene gevoel tegen te gaan, maak ik naast een to do lijst nu ook een ‘done’ lijst!

homeofdaisies van to do na done list lijst lijstjes notebook notitieboekje orde hoofd georganiseerd te doen gedaan positief inslag mind

Het werkt eigenlijk heel simpel: in plaats van te noteren welke berg taken je nog moet doen, schrijf je op wat je allemaal hébt gedaan. Dat kan van klein tot groot zijn. Want kleine dingen kunnen juist net zoveel tijd in beslag nemen als grote dingen en andere dingen kosten achteraf misschien meer tijd dan je had verwacht. Door overzichtelijk te maken wat je hebt gedaan, kun je aan het eind van de dag met een gerust hart op de bank ploffen.

Dus niet meer alleen maar dit:

homeofdaisies van to do na done list lijst lijstjes notebook notitieboekje orde hoofd georganiseerd te doen gedaan positief inslag mind

Maar zeker dit:

homeofdaisies van to do na done list lijst lijstjes notebook notitieboekje orde hoofd georganiseerd te doen gedaan positief inslag mind

Persoonlijk vind ik het een veel positievere insteek. In plaats van alleen maar te focussen op wat je nog MOET (negatieve inslag), richt je je op alle dingen die je hebt gedaan (YES!). Het geeft mij een gerust en goed gevoel op de momenten dat ik echt even geen zin meer heb om verder te gaan, want ik kan aan mezelf bewijzen dat ik al ontzettend veel heb afgestreept. En alle to do’s die nog moeten, tsja, die kunnen morgen vast ook wel.

Heb jij wel eens een ‘done’ lijstje gemaakt in plaats van een to do? Wat is jouw ervaring hiermee? xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. artisticstateofmind schreef:

    Als ik een to do lijstje maak markeer ik het daarna met een leuk kleurtje als het af is

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s