Tony’s karamel zeezout dupe?! | Review

Onlangs werd ik door een vriendin geattendeerd op een mogelijke dupe van mijn favoriete reep chocola op aarde: Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout. Are you serious?! En dan ook nog eens voor de helft van de prijs. Je houdt me niet tegen! Ik ben natuurlijk zo snel mogelijk naar Aldi gerend om mijn slag te slaan en voor jullie te proberen of het de moeite waard is.

homeofdaisies dupe tony chocolonely mama nature aldi karamel zeezout caramel seasalt chocolade fairtrade chocolate proberen review rennen eten food foodie chocolover

De verpakking van de Mama Nature Melk Chocolade Karamel Zeezout is redelijk simpel, gemaakt van papier. De opdruk is opvallend met vooral blauwe kleuren en groor gedrukte letters. Je moet trouwens wel goed kijken dat je de juiste smaak meeneemt, want zijn broertje en hij lijken erg op elkaar. Wanneer je de wikkel eraf haalt, vind je binnenin een zilveren aluminiumfolie waar de chocolade in zit geconserveerd.

homeofdaisies dupe tony chocolonely mama nature aldi karamel zeezout caramel seasalt chocolade fairtrade chocolate proberen review rennen eten food foodie chocolover

Net als Tony’s is deze chocolade ook fairtrade. Zet je toch je tanden met een iets beter gevoel in dit stukje chocola. Fairtrade betekent dat de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product, waardoor ze een beter leven hebben. Goed om te weten! In tegenstelling tot de zwarte 180 gram die Tony is, meet deze reep van Mama Nature slechts 100 gram. Het tablet is even groot, maar een stuk dunner.

homeofdaisies dupe tony chocolonely mama nature aldi karamel zeezout caramel seasalt chocolade fairtrade chocolate proberen review rennen eten food foodie chocolover
Eenmaal het folie van de reep gewikkeld, komt er een mooi motief van Europa en Afrika tevoorschijn. Helaas heeft ook deze reep niet echt rechte blokjes om af te breken. Dat vind ik jammer, want dan moet ik toch wat grover geweld gebruiken, krijg je ongelijke stukken én sneller kruimels die afbreken. Maar omdat het tablet stukken dunner is dan zijn duurdere vriend Tony’s gaat dat afbreken stukken makkelijker.

homeofdaisies dupe tony chocolonely mama nature aldi karamel zeezout caramel seasalt chocolade fairtrade chocolate proberen review rennen eten food foodie chocolover

Dan de grote test: hoe is de smaak? De chocolade is lekker en zacht van smaak. Ik proef het zoete van de karamel erg goed, het zout amper. Dat vind ik jammer, want die zeezout smaak vind ik persoonlijk essentieel. Ook als ik de chocola langzaam in mijn mond laat smelten kan ik het zeezout niet echt vinden. Bij Tony is deze opvallender, meer aanwezig. Minpunt voor Mama Nature.

homeofdaisies dupe tony chocolonely mama nature aldi karamel zeezout caramel seasalt chocolade fairtrade chocolate proberen review rennen eten food foodie chocolover

Dan de prijs. Mama Nature zit in een goede prijsklasse wat mij betreft à €1,49 per reep. Alleen krijg je bij Tony’s voor een eurootje meer wél 80 gram extra. En, eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik Tony’s wel beduidend lekkerder van smaak vindt. De verschillende smaken zijn daar beter los van elkaar te onderscheiden. Ik vrees dat de hoofdprijs toch naar Tony’s Chocolonely gaat in de strijd om de lekkerste melk chocolade karamel zeezout. Sorry Mama Nature!

homeofdaisies dupe tony chocolonely mama nature aldi karamel zeezout caramel seasalt chocolade fairtrade chocolate proberen review rennen eten food foodie chocolover
Overigens is Mama Nature’s broertje met speculoos is ook lekker. En die heeft Tony’s niet! Net even iets anders, maar ook hier geen zeer opvallende smaken. Goed om eens te proberen. Heb jij al eens een reep van Mama Nature’s geprobeerd? Wat is jouw ervaring? xo Daisy 

Advertenties

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. joyceelise schreef:

  Wat jammer dat het niet dezelfde smaak is! Heb de de caramel zeezout een paar weken geleden voor het eerst gekocht en hijs zooooo lekker! ❤

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Jaaaaa is echt mijn favo smaak. Maar toch de volgende keer weer gewoon naar de appie 😉

   Like

 2. Bettie schreef:

  Ik wil nog steeds weten hoe deze nou echt smaakt. Ik hoor zoveel goede verhalen over Tony met karamel en zeezout, maar nog steeds niet uitgeprobeerd.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik kan hem je zeker aanraden, het is het geld zeker waard 😃

   Like

 3. Nienke Dailyspoonie schreef:

  Heb dat merk nog niet gespot bij onze kleine aldi. Volgende keer nog maar eens beter opletten.
  Jammer dat de smaak niet zo overeenkomt met de echte tony. Ik heb overigens weinig chocolade van een goedkoper merk gevonden die wel echt heel lekker is. Vaak zijn echte merken veel meer vol van smaak.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Mama Nature is volgens mij de biologische lijn van Aldi. Moest ook wel even zoeken hoor, ligt gewoon tussen de chocoladerepen. Als ik er niet op geattendeerd was door mijn vriendin was ik er vast straal voorbij gelopen 😉 Hoop dat ze hem bij jouw vestiging ook hebben, kun je hem proberen. xo

   Like

 4. TotallyCrazyness schreef:

  Je hebt echt gelijk! Ii was net in de winkel voor chocolade, dus bedacht ik me je artikel, en nam de caramel zeezout mee, hij is zo hemels lekker!

  Liked by 1 persoon

 5. totallycrazyness schreef:

  Ik heb hem net gekocht, hij is zo lekker!

  Liked by 1 persoon

 6. Martine schreef:

  Vandaag mijn eerste Aldi reep in de hoop dat het een goede vervanging zou zijn, maar je hebt gelijk. De smaak komt niet echt in de buurt van Tony!
  Het is niet alleen minder zout, maar het heeft ook een rare bijsmaak. De vanille denk ik.
  Deze laat ik voortaan liggen dus, hopelijk komt er binnenkort een huismerk die het wél lukt 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik heb er helaas nog geen gevonden die kan tippen aan the one and only… Gelukkig laatste tijd wel vaker aanbiedingen van Tony’s dus die houd ik in de gaten. Succes! Xo

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s