Stoppen met shoppen | Epic fail

Ik heb gefaald. Maar dan ook écht faliekant gefaald. Toen ik de deur voor mezelf openzette om wat te kopen ging ik ook meteen helemaal los. Shit. En ik had het mezelf en jullie nog wel zó beloofd. In de laatste week ging het mis en nog heel erg ook… ik vertel je er alles over.

homeofdaisies challenge stoppen met shoppen winkelen kopen geld koopziek sparen kleding makeup spullen huis verhuizen

“Het is toch niet dat je geen broek hebt om aan te trekken” zei mijn moeder vroeger altijd als ik zeurde om nieuwe kleren. Het betekent zoiets als: je hebt meer dan genoeg. En daar had ze ook wel gelijk in. Maar als je in 2 weken tijd 3 (!!!) van je favo broeken kapot ziet gaan én op de vierde een mega vetvlek zit die er niet uitgaat (zelfs niet na een hele dag weken met Dreft) nou, dan gaan de alarmbellen wel rinkelen in mijn hoofd.

Bleef ik een paar weken terug dus met mijn favo zwarte ripped jeans achter de verwarming hangen (dit klinkt als een smoes, maar helaas is niets minder waar) en zit er een MEGA winkelhaak op m’n bil (en die ga ik niet laten naaien ook want dan zit die broek helemaal scheef), concludeerde ik deze week op het toilet dat mijn high waist zwarte jeans in mijn kruis volledig aan het uitscheuren is. Dat duurt ook hooguit 2 rondjes fietsen voordat ik daar volledig doorheen zit. En toen ik een paar dagen terug mijn bordeauxrode high waist aan wilde trekken kon ik het lipje van de rits nergens vinden. Wat bleek? Rits kapot! Grrrr!

Dus ja, toen er een bon met 10% en gratis verzenden van de H&M binnen kwam heb ik me welgeteld 3 dagen ingehouden. Toen bleek dus mijn rode broek kapot en dat was de doorslag. HOP! Internet op en bestellen maar! Komende week komen er dus 3 broeken binnen, die ik natuurlijk niet allemaal van plan ben te houden, maar je weet maar nooit. En, nu ik toch geen verzendkosten hoefde te betalen, heb ik ook meteen een nieuwe witte BH besteld want die had de wasdroger laatst opgegeten (en met 2 losse cups doe je natuurlijk niet zoveel…) En mijn zwarte clutch is ook al jaaaren aan vervanging toe dus toen ik er daar één van zag gooide ik die ook nog in mijn winkelmandje en een witte blouse heb ik nog niet, dus SO WHAT?!

Toen ging deze week mijn favo serum van HEMA op (zo irritant dat je niet ziet hoeveel er nog in zit. Opeens stopt de pomp en dan is het gedaan. HUP, maar weer naar de winkel. Ik ben zelfs nog bij Kruidvat en The Body Shop geweest, ik wilde zooo graag wat kopen. Heb ik overigens niet gedaan (yay me!) maar ik wilde het wel.

En eerlijkheidshalve zal ik ook nog melden dat ik veel verhuisdozen heb gekocht (waren in de aanbieding, hebben we wel nodig gezien de verhuizing dichterbij komt). Ik heb lampen besteld want ook die waren met flinke korting te krijgen nu én ik heb een stoel besteld die een hele lange levertijd heeft dus eer die binnen is ben ik alweer zeker 2 salarissen verder. Want ja, als je eenmaal de regels breekt kun je ze maar beter goed breken.

Morgen is de laatste dag van de maand en helaas heb ik het dus niet volgehouden. Ik durf wel te zeggen dat ik niet los was gegaan als niet al mijn lievelingsbroeken er de brui aan hadden gegeven én ik nog een serum op voorraad had (stom, heb er nu weer maar 1 gekocht..). En qua timing met de verhuizing was dit misschien ook niet het meest ideale. Ik zie nu zoveel leuke dingen voor het huis, die ik enerzijds pas wil kopen wanneer we over zijn of in elk geval de sleutel hebben. Maar als er zulke goede aanbiedingen zijn (zoals met de lampen, die waren 40% afgeprijsd) kan ik dan niet laten lopen. Ik wil ook geen dief zijn van mijn eigen portemonnee en er over een paar weken volle pond voor betalen.

Hoewel ik aan de verleiding heb toegegeven wil ik dit experiment nog wel eens met mezelf aangaan. Als we verhuisd zijn dan en ik écht even niks meer nodig heb 😉 Zou jij het volhouden denk je? xo Daisy

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hey Daisy, toch heel goed gedaan! Je hebt het best lang volgehouden toch al met al? En de omstandigheden waren met die broeken en het serum ook niet ideaal te noemen.. Ik merk zelf altijd bij dit soort dingen dat ik een tegenreactie krijg. Ik doe bv een tijdje heel zuinig aan financieel en als dat dan voorbij is (of ik er klaar mee ben) dan ga ik helemaal los. Als een tegenhanger, of om in te halen ofzo. Echt stom. Daarom zoek ik nu gewoon een middenweg. Bij shoppen is het: heb ik het echt nodig/ben ik er verliefd op? Dan mag het meestal, en anders gewoon niet. Soort gulden middenweg dus. Succes met de volgende ronde binnenkort 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja dat had ik ook precies zo: helemaal los! Terwijl er verder niks te compenseren is 😉 Komt wel goed haha alles bij elkaar wel geld uitgespaard 😄 Thanks hopelijk volgende poging beter hihi xo Daisy

   Liked by 1 persoon

   1. haha ja snap je zooooo! Wat ook een geldbesparende optie is: marktplaats en kringlopen afgaan af en toe. Ik breng er vaak spullen heen, heb een kortingspas (10%) en het scheelt echt bakken met geld. Koop veel handige dingetjes daar!

    Like

   2. Home of Daisies schreef:

    Kom ik ook vrij regelmatig. We hebben hier in Goes ook een ruilwinkel, super leuk en fijn concept! Heb voor de verhuizing al eea uitgezocht om te verkopen dus daar valt vast wat op te strijken 😉

    Liked by 1 persoon

   3. Hee jee das een leuk idee inderdaad! Hoe werkt de ruilwinkel precies? Zal eens kijken of we dat hier ook hebben in Den Haag 😉
    Succes met jullie verhuizing! Wanneer gaat het gebeuren?

    Liked by 1 persoon

   4. Home of Daisies schreef:

    Super leuk concept: je levert spullen in die je niet meer gebruikt en daar krijg je punten voor. Voor die punten kun je weer winkelen. Er wordt dus niet gewerkt met geld. Iedereen die er werkt doet dit vrijwillig. Eens per kwartaal (geloof ik) verkopen ze grotere meubels waarvan ze koffie/thee/lekkers kunnen kopen. Het is echt een wijk-iets en voor velen ook een punt om elkaar te ontmoeten. Verhuizing duurt nog paar weekjes, horen als het goed is volgende week of het 100% doorgaat en dan kunnen we knallen 😉 xo

    Liked by 1 persoon

   5. Klinkt goed zeg! Leuk hoor, heel veel succes tzt!

    Like

 2. ikbenesthy schreef:

  Zoiezo knap dat je het zo lang volgehouden hebt. Oh en ik heb ook toegegeven bij die bon van de H&M….. was ergens ook wel een beetje boos op mijzelf maar ik heb echt!! nieuwe sportkleding nodig….

  Liked by 1 persoon

 3. Nienke Dailyspoonie schreef:

  Owh wat jammer dat je het niet hebt volgehouden maar toch heb je het best lang volgehouden toch en als er toch echt iets stuk gaat dan moet je soms iets nieuws kopen toch..

  Tip voor die vetvlek in je broek.. Eerst ff natmaken, Talkpoeder er overheen laten drogen afkloppen nog een keer herhalen en dan beetje dreft erover en dan in de was. Bij mij kwam mijn nieuwe broek er ook weer vlek vrij uit..

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks voor je tip, ga ik zeker proberen! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s