Wanneer is de laatste keer dat je iets voor het eerst deed?

“Wanneer is de laatste keer dat je iets voor het eerst deed?” Deze vraag kwam ik een tijdje terug tegen op internet en het zette me aan het denken. Ja, ik heb het afgelopen jaar best wat dingen voor het eerst gedaan. Zo ben ik getrouwd (vast ook voor het laatst!), sprak voor het eerst mijn nieuwe achternaam uit (heel fijn!), noemde Jochem opeens mijn man (zo gek!), mediteerde ik voor het eerst, ging ik voor het eerst naar Marokko, verkocht ik voor het eerst een huis en zette ik mezelf onlangs nog op een shopverbod. En die eerste keren, daar krijg je een enorme kick van moet ik zeggen. Dat zou ik vaker moeten doen!

homeofdaisies wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst challenge uitdaging persoonlijk bucket list 2016 trouwen mediteren marokko reizen persoonlijk personal quote

En daarom ga ik met mezelf de uitdaging aan om vanaf nu elke maand minstens 1 ding te doen die ik nooit eerder in mijn leven heb gedaan.

Een handig handvat is bijvoorbeeld het maken van een bucket list (ik schreef hier over op My Lovely Notebook). Maar wat ik sowieso al ga doen is dat ik volgende maand voor het eerst als volwassene met mijn ouders en broertje én onze aanhang op vakantie ga, in april Praag van mijn travel bucket list kan afstrepen en in juni voor het eerst een colour run ga doen (yaaay!). Ontzettend leuke dingen, waar ik onwijs veel zin in heb!

Zulke dingen zijn geluksmomentjes. Ik word er blij van en kan er daarna met veel plezier op terugkijken. Sommige dingen zijn misschien vooraf heel spannend zoals bungee jumpen (ik noem maar een zijstraat) maar als je het eenmaal hebt gedaan geeft het zo’n enorme endorfine kick! Omdat je nooit genoeg van deze momentjes kan hebben, ga ik me voornemen dit dus elke maand minstens 1x te doen. Natuurlijk wil ik jullie daarvan op de hoogte houden en zal maandelijks een overzicht maken van de dingen die ik voor het eerst heb gedaan.

Ik ben zelf ook heel benieuwd welke dingen ik van mijn bucket list kan afstrepen of welke dingen er misschien niet op stonden maar achteraf wel heel gaaf waren. Of misschien vallen andere dingen wel heel erg tegen. “Niet geschoten is altijd mis” en “als je het niet probeert, weet je het ook niet” kan ik hier wel onder scharen. Dan ben ik in elk geval een ervaring rijker 🙂

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor de eerste keer? Hoe voelde dat? Of was je je er niet zo bewust van? xo Daisy 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bianca Ronday schreef:

  Het is best grappig dat je je er inderdaad niet bij stil staat. Als je terugkijkt doe je best nog wel regelmatig dingen voor het eerst. Voor mij is dat morgen, proefrit rijden in een hybride auto en ook nog eens een automaat. Vind het stiekem best spannend.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Oh wat gaaf! Automaat rijdt trouwens heel fijn, maar het is zeker ff wennen (lekker op de grond trappen omdat je een pedaal mist haha!) Geniet ervan 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s