Stoppen met shoppen! | Update

Vorige week ging ik de uitdaging der uitdagingen met mezelf aan: stoppen met shoppen! Wat voor de een voelt alsof zijn arm wordt afgehakt voelt voor de ander als normaal. Ik denk dat ik ergens in het midden zweef. De ene keer shop ik toch al minder dan de andere keer en het is sowieso iets waarop ik bespaar als ik een financieel lastige maand heb. Maar hoe verloopt deze maand bewust NIET shoppen tot nu toe?

homeofdaisies challenge stoppen met shoppen winkelen kopen geld koopziek sparen kleding makeup spullen huis verhuizen

Zoals ik in de vorige editie al vertelde: ik was begin deze maand al begonnen. Ik mag van mezelf niks kopen buitenom de boodschappen. Gelukkig heb ik deze maand geen verjaardagen, dus feitelijk hoef ik ook de binnenkant van geen enkele winkel dan de supermarkt te zien. Is dat niet een opluchting?

Maar misschien zijn fysieke winkels niet direct een bedreiging voor deze ‘verslaving’. Ik ben namelijk nogal een fervent online shopper. Dat kan altijd makkelijk in mijn pauze en ik werk immers hele dagen achter de laptop. Het werkt ook heel fijn als ik niet verder kom met m’n taak en m’n gedachten even moet verzetten. Ik klik al snel door naar Bol.com, HEMA of H&M. Wat ik ook fijn vind aan deze 3 winkels: hier kun je ook winkelen op momenten dat je geen geld hebt! Bij Bol en H&M kun je achteraf betalen en bij HEMA betaal ik pas wanneer ik het in de winkel ga ophalen. IDEAAL! Zo ben ik toch van mijn shopdrang af, zonder dat het me op dat moment geld kost.

En dat mag ik nu even helemaal niet doen. Niet kijken, niet verleiden en al helemaal niet op het winkelmandje klikken. Eerlijk gezegd gaat het me best goed af. Ik heb de verleiding of drang niet om het te doen. Mede omdat ik me voorhoud waar ik het voor doe: de inrichting van ons nieuwe huis. Als ik genoeg geld overhoud kan ik namelijk een stoel kopen die ik graag wil hebben (maar wel een beetje duur is!). Zelfs afgelopen weekend toen Jochem en ik de hele middag op de meubelboulevard hebben geslenterd heb ik niks gekocht. Het enige waarvoor mijn portemonnee tevoorschijn werd getoverd is om de koffie af te rekenen. Goed bezig, al zeg ik het zelf!

Wat ik wel moet melden: mijn telefoon staat vol met foto’s van spullen die ik graag wil hebben. Ook uit die woonzaken van afgelopen weekend maar ook toen ik de stapels folders doorbladerde zag ik toch opeens veel spullen die ik wel zou willen hebben (maar niet nodig heb). Make-up en verzorgingsproducten heb ik nog voldoende op voorraad: bergen onaangebroken shampoo’s en douchegels en zelfs nog een nieuwe mascara en oogschaduwpallet (die er beiden al maaaanden liggen!!!) Qua kleding draag ik veel dezelfde dingen omdat die vrij nieuw zijn (zoals deze trui en de blazer uit deze video).  Ik mis wel écht mijn ripped jeans en die gaan ook zeker besteld worden als de ‘droogte’ voorbij is. Je kunt namelijk het meisje wel van het shoppen houden, maar die liefde gaat écht niet zomaar over! Zou ik het wel volhouden?

Kun jij je voorstellen dat je een maand niet mag shoppen? Zou het je lukken? xo Daisy

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Het zou me echt niet lukken:( weet ook niet hoe te beginnen haha

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Gewoon stoppen haha jezelf verbieden om niet in bepaalde winkels te komen 😉

   Like

   1. Ahhaha dat is zo moeilijk! Maar ik zal het proberen:)

    Liked by 1 persoon

 2. Nienke Dailyspoonie schreef:

  Ik ben de uitdaging aangegaan om niks aan woonartikelen te kopen bij de action, dat gaat me eigenlijk wel heel goed af eerlijk gezegd. Al bijna een half jaar niks meer gekocht,
  Verder als je op een klein budget leeft is gewoon shoppen voor kleding al beperkt. Ik leef me dan uit wanneer er sale is… Het liefst dingen onder de 10€ kopen per item.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Wow een half jaar al niet! Wat knap dat zou ik niet volhouden hoor haha

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s