Pasta met zalm, broccoli en zelfgemaakte roomsaus

Eén van mijn favo pastagerechten is degene met roomsaus, zachte broccoli en zalm. Voor de smaak bak ik er nog een heerlijk uitje doorheen, wat champignons en maak ik het af met wat knoflook en kaas. Sinds kort maak ik de roomsaus zelf (ik probeer niet meer uit pakjes en zakjes te koken!) en het is veel makkelijker dan ik dacht!

homeofdaisies koken keuken recept pasta broccoli zalm roomsaus knoflook ui champignons geen pakjes of zakjes zelfgemaakt home made kitchen veggies groente gezond melk

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 1 broccoli
– 1 ui
– handje champignons
– pasta: ik houd van een stevige variant voor dit gerecht dus kies voor penne of tagliatelle
– 2 moten zalm
– 300 ml melk
– 3 theelepels bloem
– een scheut knoflookpoeder of teentje verse knoflook
– peper naar smaak
– geraspte kaas

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze zoals je gewend bent. Zet intussen ook de pasta op en kook deze volgens verpakking. Vervolgens snipper je de ui en snijd je de champignons in vieren en bak deze in de wok met wat olie. Als je net als ik zalm uit de vriezer gebruikt, kun je deze even wat ontdooien in warm water. Je hoeft ze niet helemaal te ontdooien, juist beter van niet. Als je niet wilt dat het teveel uit elkaar valt voordat je het in de pan gooit, kun je het best de net niet ontdooide zalm met een schaar in stukken knippen. Werkt super handig!

Als de uien en champignons een mooi kleurtje hebben gekregen voeg je de zalm bij. Schudt die een paar keer om tot ook deze wat verkleurd. Voeg dan de melk, bloem, knoflook(poeder) en peper toe. Laat dit zachtjes doorkoken. Zo wordt ook direct je vis gegaard. Vind je nu de saus wat te dik of te dun, kun je melk of bloem toevoegen. Als de broccoli en pasta gaar zijn giet je deze af en voeg je dit allemaal toe aan de grote pan. Goed doorroeren en dan is het klaar om te serveren met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

homeofdaisies koken keuken recept pasta broccoli zalm roomsaus knoflook ui champignons geen pakjes of zakjes zelfgemaakt home made kitchen veggies groente gezond melk

xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tessa schreef:

    Dit ga ik zeker en vast eens uitproberen! Echt een leuk recept 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s