Samen fantaseren over je huis

Ik ben blij dat ik getrouwd ben met een eerste klas creatieveling die óók nog eens in de interieurverkoop zit. Het is namelijk heerlijk om op zondagmiddag samen languit op de bank te liggen en te fantaseren over je toekomstige huis. Welke vloeren zullen we nemen? Wat zou jij adviseren voor het badkamerraam? En wat gaat dat dan ongeveer kosten? Hoe zullen we de bank neerzetten? Welke muurkleur gaan we kiezen? Behang of verf?

homeofdaisies dromen nieuw huis verhuizen wonen samen kopen koopwoning woning interieur ontwerp inrichten decoratie dromen

bron afbeelding

Niet alleen het naar je volgende woning toeleven is fijn, ik vind het misschien nog wel fijner om te weten en voelen dat we totaal op één lijn zitten qua smaak in inrichting. Heerlijk is dat. We denken er precies hetzelfde over. De avond dat ik opperde om in plaats van een jaar te wachten tot de nieuwbouw klaar is, gewoon de bestaande modelwoning te kopen was het hek van de dam. Bij onze tweede bezichtiging dus maar meteen een meetlint meegenomen en gekeken of de bank wel paste zoals we het in ons hoofd hadden. Ja!

Het heeft ons alleen nog maar dichter bij elkaar gebracht. Het is natuurlijk MEGA spannend om niet alleen je huis te verkopen, maar in de tussentijd ook al te kijken naar een nieuw huis, daar verliefd op te worden en in korte tijd ook al bijna je eigen woning te hebben verkocht. Het is alsof we in een wervelwind leven waar we niet uitkomen. Maar deze wind maakt ons samen sterk, en dat geeft alleen maar perspectief voor de toekomst. Ik kan me namelijk zomaar voorstellen dat het je uit elkaar drijft, alle stress en als je misschien niet op één lijn zit qua smaak of financiën.

Ik kan dus ook niet wachten tot het zover is dat wij de sleutel krijgen van ons nieuwe huis, we onze spullen kunnen verhuizen en het helemaal naar ons zin inrichten. Natuurlijk moet dan ook de verkoop van ons huidige huis helemaal rond zijn. We kunnen als het goed is beide huizen op dezelfde dag laten passeren bij de notaris. In de tussentijd kijken we veel rond op internet en in winkels wat we willen doen met het huis. Muurtje schilderen of behangen, nieuwe meubeltjes en zéker een mooie grote kledingkast.

Het is bizar hoe snel alles opeens is gegaan. Was het een half jaar geleden nog een vaag begrip “volgens jaar willen we ons huis te koop zetten” en vervolgens is het binnen een paar weken allemaal in kannen en kruiken. Is je huis te koop gezet, zijn er kijkers geweest, is er geboden, ga je zelf in wat nieuws kijken en ben je op slag verliefd. Werkelijk onwerkelijk. Ik zal mezelf nog wel een keer of wat in mijn arm moeten knijpen of het wel écht zo is en niet slechts een heerlijke droom waaruit ik nog moet ontwaken.

In de tussentijd droom ik nog eventjes door, samen met Jochem, en leven we toe naar het moment dat we dat paleis definitief écht écht ons thuis mogen noemen.

xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s