Personal Challenge | 1 maand niet shoppen!

Zucht. Wat doe ik mezelf aan? Een maand niet shoppen… serieus?! Ja, ik ga het écht doen. Sterker nog: ik ben er al mee bezig 🙂 Vandaag leg ik je uit hoe, wat en waarom. Misschien inspireer ik jou wel om het ook te doen. Natuurlijk zal ik updates geven over de ‘verleiding weerstaan’ en of het financieel voordelig was!

homeofdaisies challenge stoppen met shoppen winkelen kopen geld koopziek sparen kleding makeup spullen huis verhuizen

Na mijn uitgebreide shopping spree in Amsterdam eind januari besloot ik “en nu is het klaar!”. Ik zei ook al zoiets aan het eind van de shoplog. Al die kleding, make-up, tierelantijntjes en stapels boeken… Het is heus niet dat ik niks op mijn gezicht te smeren heb of geen broek aan m’n kont heb hangen (om maar te zwijgen over al die schoenen die ik nooit draag). Het is klaar. Punt. Uit. Stoppen met shoppen!

Maandelijks houd ik bij wat mijn inkomsten en uitgaven zijn. Dit doe ik in Excel. Met kleurtjes duid ik aan of het vaste lasten zijn, gezamenlijke kosten, kleding/make-up en overige kosten. Zo zie ik in één oogopslag wat ik waar aan uitgeef. Mijn paarse vakje genaamd ‘Kleding & Make-up’ is vaak het hokje waar ik het meest van schrik. “Heb ik ZOVEEL uitgegeven?!” En toch vind ik elke morgen dat er niks leuks in de kast hangt. Gek eigenlijk hè? Laatst was mijn mascara bijna op. Vlak voordat ik naar de winkel rende bedacht ik me opeens dat ik er een tijd terug nog een paar had gereviewd en er zelfs nog één helemaal dicht lag. Oeps!

Tijd dus om gewoon te winkelen in mijn eigen kast. Niks nieuws kopen maar oude dingen herontdekken. En de voorraad van producten die ik heb gewoon eens opmaken. Dat laatste is niet alleen handig voor de verhuizing (minder inpakken = minder dozen = minder sjouwen) én als het goed is houd ik aan het eind van de maand geld over. Kan ik daar weer mooi spulletjes voor het aanstaande huis voor kopen!

En dus ging de challenge eigenlijk per 1 februari al in. Geen kleding, geen make-up, geen verzorgingsproducten, NIKS! Tot nu toe heb ik de verleiding goed weten te weerstaan. Ik ben zelfs naar Action geweest ZONDER iets te kopen! Is dat niet een prestatie? (oké ik kwam buiten met bergen foto’s van dingen die ik graag wil hebben… maar de portemonnee bleef dicht!) Alleen toen ik foto’s van de nieuwe Limited Editions van Catrice en Essence zag wilde ik wel graag ‘even’ naar de Kruidvat. Niet gedaan *schouderklopje*. Het enige, énige waar ik op gespijbeld heb is het volgende: ik mocht een nieuwe telefoon uitzoeken en ja, die kan natuurlijk niet zonder hoesje. Op zich had ik er niet meteen 2 hoeven kopen, maar ik kon gewoon niet kiezen. En dan nu weer gauw die portemonnee dicht voor de rest van de maand!

*en ik wil zoooo graag een nieuwe zwarte jeans want mijn favo ripped ones zijn vorige week kapot gegaan boooooe*

Heb jij wel eens jezelf een shoploze maand opgelegd? Hoe vond je dat? Nog tips voor mij om het vol te houden? Ben benieuwd! xo Daisy 

Advertenties

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Super toevallig! Deze maand heb ik samen met een collega precies dezelfde challenge! En inderdaad…. wat is het lastig. Succes 🙂 !

  Liked by 1 persoon

 2. xmodeorakelsx schreef:

  Wat een challenge! Dit doen wij ook soms, zo weten we te voorkomen dat we teveel kopen of te snel. We wachten nu op sale en koopjes als we echt iets nodig hebben.

  Liked by 1 persoon

 3. xmodeorakelsx schreef:

  SUCCES! You can do this.

  Liked by 1 persoon

 4. Tessa schreef:

  Succes ermee! Echt een tof initiatief, ik zou het ook eens moeten proberen 🙂 Ik weet wel niet of ik zo succesvol zou zijn haha!

  Liked by 1 persoon

 5. Gaat lukken. Ontwijk de winkels laat je niet in de verleiding brengen, check je huis op overbodige of ik heb er teveel van spullen het is niet eeuwen houdbaar en je doet mensen die het niet zo breed hebben als jij er een plezier mee. Zoek het uit en breng het naar een goed doel. Enjoy en nogmaals succes

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dat doe ik sowieso altijd al naar vrienden of goed doel brengen 😄 Heb ik vorig jaar een blog over geschreven

   Like

 6. chantal schreef:

  Neen lukt mij niet riviera maison verslaafd dus koop wekelijks wel iets

  Suc6 met de challenge

  Liked by 1 persoon

 7. itsagoldsky schreef:

  Wel geprobeerd, nooit volgehouden! Dus succes!!!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Nee en waar lag dat aan denk je dat het niet lukte?

   Liked by 1 persoon

   1. itsagoldsky schreef:

    Ik kan geen nee zeggen en heb echt gaten in mijn handen

    Liked by 1 persoon

 8. Mijn dagelijkse strijd! Ik shop ook super veel en heb zat kleding, maar toch vind ik dat ik geen leuke kleding heb of dat ze niet meer leuk zijn:(

  Liked by 1 persoon

 9. missbeautycake schreef:

  Ik denk niet dat ik dat volhou

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s