Samsung Galaxy S6 | Review

Nu sta ik elke keer wel te trappelen om een nieuwe telefoon uit te kiezen (ik ben zo’n muts die al een jaar van tevoren de verlengdatum opzoekt en in haar agenda kalkt. Maar echt!), maar deze keer was het wel héél erg. Mijn oude telefoon (Samsung Galaxy S4 Mini) was weinig doordacht uitgekozen (doe maar de kleinste) en had daarom minder functies, een slechte camera, weinig geheugen en sloeg om de haverklap vast. Irritant! Dus zijn opvolger was lang en goed doordacht en uitgezocht: de Samsung Galaxy S6. Vandaag een review voor jullie.

homeofdaisies samsung galaxy s6 review telefoon smartphone kpn verlengen niet technisch handig tip wit white 32gb geheugen 16 megapixel camera phonecam diafragma verbetering

Ik ben alles behalve een techneut. Mijn beste vriend Mario daarentegen weet álles van telefoons. En dan zeker over zijn aanwinst van een paar maanden geleden: de Samsung Galaxy S6. Hij vertelde er zo enthousiast over, over werkgeheugen, opslaggeheugen, het systeem dat op de telefoon draait… Het duizelde mij een beetje, maar was wel geïntrigeerd door het toestel. Ondanks dat hij behoorlijk groot is, is het echt een hele fijne telefoon. Ik vertel je waarom:

Groot, helder beeld
Ondanks dat ik een groot scherm eigenlijk enorm KAK vind (“Hallo, zit je met je tablet te bellen of wat?!”) is het een erg mooi scherm. De kleuren zijn prachtig en zeer helder. Zo’n verademing met mijn oude toestel! Het scherm reageert goed, waardoor ik snel kan navigeren, typen, swipen etc. Het is een HD Super Amoled scherm, met een resolutie van 2560×1440. (Overigens heb ik op de foto hieronder mijn scherm niet zo fel staan. Krijg ik namelijk hoofdpijn van, dus staat meestal slechts op 30%)

homeofdaisies samsung galaxy s6 review telefoon smartphone kpn verlengen niet technisch handig tip wit white 32gb geheugen 16 megapixel camera phonecam diafragma verbetering

Camera
Brengt mij op mijn andere heikele punt: de camera. Ook die is 1000x beter dan mijn oude toestel. De achterste camera is 16 Megapixels en de front camera heeft er 5. Wat me vooral opvalt is het licht dat de camera vangt. Waar ik normaal al met een klein beetje schemer alle lampen in huis moest aanzetten om een beetje beeld op de camera te krijgen, nu pakt hij die zelf. Dit komt door het diafragma van maximaal F1.9. Ook drukt de camera snel af, waardoor bewegende beelden scherp zijn. En, door 2x op de home button te klikken wordt de camera direct geopend. Daardoor mis je nooit meer een belangrijke foto! Gefilmd heb ik er nog niet mee, daarvoor gebruik ik altijd mijn vlog camera, maar die heeft ook een Ultra HD resolutie!

Geheugen
Waar ik heel blij mee ben is het grote geheugen van mijn telefoon. Waar mijn vorige toestel met slechts een paar apps al vol was, kan ik hier tot wel 32 GB opslaan. Zelfs met alle foto’s, video’s, contacten en apps die ik van mijn oude telefoon heb overgezet naar de nieuwe, blijft er nog 63% geheugen over. Da’s mooi om te weten! Kan ik nog fijn wat nieuwe apps ontdekken en bergen foto’s maken 🙂

homeofdaisies samsung galaxy s6 review telefoon smartphone kpn verlengen niet technisch handig tip wit white 32gb geheugen 16 megapixel camera phonecam diafragma verbetering

Batterij
Natuurlijk merk je altijd verschil als je na 2 jaar een nieuwe telefoon in gebruik neemt, maar deze batterij gaat écht aanzienlijk langer mee. Ondanks dat ik elke paar minuten wel op mijn scherm kijk en regelmatig Facebook en Instagram doorscroll gaat mijn batterij ruim 1,5 dag mee. Dat heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt! Ik probeer mijn telefoon dan ook niet de hele nacht op te laden (wat ik normaal altijd wel deed), maar enkel als hij helemaal leeg is. Ook is de batterij razendsnel opgeladen wanneer je zijn eigen lader gebruikt: in ongeveer 90 minuten is de batterij weer op 100%. Het enige nadeel van de batterij: deze kan helaas niet worden vervangen wanneer hij kapot of ‘gaar’ is. Dit is de eerste Samsung telefoon waarbij je de batterij niet zelf kunt wisselen, dus als hij stuk is moet hij wel worden opgestuurd naar de fabriek. Je hebt hier wel twee jaar garantie op, terwijl dat bij de telefoons met losse batterij slechts 1 jaar is. Ik heb wel standaard de spaarstand aan staan: hierdoor is je schermlicht minder hard en dat is natuurlijk ook voordeliger voor je batterij. Als je batterij nu écht bijna leeg is en je moet bijvoorbeeld nog bellen kun je de ‘extra spaarstand’ aanzetten. Dan staat feitelijk alleen nog je scherm aan, maar krijg je niks binnen aan appjes, telefoontjes en ook je wekker doet het niet (kwam ik pas achter toen ik gelukkig net op tijd wakker werd…)

Gebundelde apps
Zelf ben ik er absoluut nog niet aan gewend (lees: ik zoek me het ongans!) maar er zijn bepaalde apps gebundeld waardoor je minder losse apps op je pagina’s ziet. Denk bijvoorbeeld aan alle Google apps (Chrome, Gmail, Maps, YouTube etc.) en Microsoft apps (Word, Excel, Powerpoint, Skype etc.). Scheelt toch weer wat pagina’s! En het zijn over het algemeen niet de apps die ik veel gebruik; YouTube heb ik nog los op een van mijn hoofdpagina’s staan. Het is wel lekker opgeruimd zo 🙂

homeofdaisies samsung galaxy s6 review telefoon smartphone kpn verlengen niet technisch handig tip wit white 32gb geheugen 16 megapixel camera phonecam diafragma verbetering

Samsung Smart Switch
De app waar ik in de winkel op werd geattendeerd is wel fantastisch: Samsung Smart Switch. Deze installeer je op je oude en je nieuwe telefoon, je vinkt de een aan als verzender en de ander als ontvanger en je hebt binnen no time alles wat je van je oude op je nieuwe telefoon wilt hebben staan. Zoooo handig! Zo heb ik niet alleen mijn contacten en foto’s overgezet, maar zelfs mijn achtergronden, notities en wekkers. Awesomeness!

Hij is lekker dun
En houd daarom fijn vast.

homeofdaisies samsung galaxy s6 review telefoon smartphone kpn verlengen niet technisch handig tip wit white 32gb geheugen 16 megapixel camera phonecam diafragma verbetering

Zoals je merkt, ik kan nog uuuuuren enthousiast doorkletsen over mijn nieuwe aanwinst. Ik ben er écht heel blij mee! Binnenkort zal ik nog wel wat leuke apps ontdekken en met jullie delen én natuurlijk mijn nieuwe hoesjes laten zien. Welke telefoon heb jij en ben je er tevreden mee? xo Daisy 

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Whoooeeehoooooeee finally! 😃

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Al een week maar nu al onafscheidelijk 😂

   Liked by 1 persoon

 2. Nienke schreef:

  Wat fijn zo’n upgrade. Zelf moet ik nog een jaar wachten. Gelukkig heb ik een vrij recente telefoon nog de HTC m8. Dus echte problemen heb ik gelukkig niet. Maar die S6 ziet er top uit. Zou hem zo nemen volgend jaar , maar dan is vast de nieuwste alweer uit haha.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja de s7 duurt niet meer heel lang volgens mij. Ik heb een HTC voor m’n werk maar kan er niet aan wennen haha zo gewend aan Samsung 😉

   Like

 3. Chantal schreef:

  Hier van samsung afgestapt happy met mijn Iphone 6

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Heb ik ook nog over getwijfeld, maar 2x zoveel opslagruimte gaf uiteindelijk de doorslag (plus dat ik echt niet uit de voeten kan met IOS haha zou ik echt enorm aan moeten wennen)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s