Kruidvat Hydro BB cream Light | Review

Wie wil er nu niet heel snel een egale huid mét een fijn kleurtje in de winter? Nou, ik in elk geval wel! Foundation vind ik ’s morgens voor m’n werk zo’n gedoe; het neemt nu eenmaal wat meer tijd in beslag dan een simpele dagcrème aanbrengen. Daarom is een BB cream zo ideaal want het is feitelijk een gekleurde dagcrème die de natuurlijke kleur van je huid corrigeert en egaler maakt. En deze variant van Kruidvat bevat ook nog eens een UVA/UVB SPF 15! Ik probeerde hem een paar weekjes uit.

homeofdaisies review kruidvat hydro bb cream beauty balm light licht gekleurde dagcrème spf15 budget budgetproof huid verzorging gezicht goedkoop hydraterend

De Kruidvat Hydro BB Cream Light zit in een tube die in de schappen ook nog in een kartonnen doosje zit. Met de kleuren blauw en lichtbruin een opvallende tussen de andere crèmes! De Hydro BB Cream van Kruidvat is verkrijgbaar in de kleuren ‘Light’ en ‘Medium’ en uiteraard koos ik voor licht. De verpakking belooft een 6 in 1, hydraterende formule voor complete dagelijkse verzorging.

homeofdaisies review kruidvat hydro bb cream beauty balm light licht gekleurde dagcrème spf15 budget budgetproof huid verzorging gezicht goedkoop hydraterend

Het is de bedoeling dat je vooraf je huid goed reinigt en het daarna aanbrengt op je huid. Pas wel op rond je ogen: wanneer de crème in je ogen komt prikt dat als de ziekte en moet je ze goed uitspoelen (geloof me, het is pijnlijk. En ja, het is meer dan eens gebeurd met mijn gare ochtendhoofd…!) Het eerste dat me opvalt wanneer ik de crème gebruik is dat de formule héél dik is. De getinte dagcrème van Kruidvat die ik vorig jaar probeerde is veel dunner en daardoor makkelijker te verdelen en uit te smeren over je gezicht. Ook qua kleur lijken ze totaal niet op elkaar. Die ik vorig jaar probeerde is veel warmer van kleur, terwijl de BB cream veel lichter en wat koeler qua ondertoon is.

homeofdaisies review kruidvat hydro bb cream beauty balm light licht gekleurde dagcrème spf15 budget budgetproof huid verzorging gezicht goedkoop hydraterend

Doordat de formule zo dik is, heb ik best veel nodig om mijn hele gezicht te doen, maar het maakt mijn gezicht wel super egaal. Als je voor dekking gaat is dit wel een ideaal product. Alle roodheden en onzuiverheden smeer je in één keer weg. Je hebt amper meer concealer nodig daarna! Wat ik wel een groot nadeel vind, is dat doordat de crème zo dik is, hij ook niet goed intrekt. Met als gevolg het continue gevoel dat er ‘iets’ op je gezicht plakt. Ik heb hem daarna ook altijd nog wat afgepoederd, mede om de ‘plak’ eraf te halen en om de ‘shine’ weg te nemen want ik vind hem behoorlijk glanzen.

homeofdaisies review kruidvat hydro bb cream beauty balm light licht gekleurde dagcrème spf15 budget budgetproof huid verzorging gezicht goedkoop hydraterend

homeofdaisies review kruidvat hydro bb cream beauty balm light licht gekleurde dagcrème spf15 budget budgetproof huid verzorging gezicht goedkoop hydraterend

Qua kleur is hij op zich prima voor mijn huid, je ziet hem bijna niet zitten (bovenste foto is zonder, onderste met). Maar, voor de winter heb ik toch liever een kleurtje (hallo ginger bleekscheet!) en als ik moet kiezen zou ik dan toch weer de warmere tint nemen van de getinte dagcrème die ik vorig jaar probeerde. Het nadeel alleen van die oude, is dat daar minder verzorgende bestanddelen en geen SPF in zitten. En dat laatste is als roodharige toch wel fijn 🙂

homeofdaisies review kruidvat hydro bb cream beauty balm light licht gekleurde dagcrème spf15 budget budgetproof huid verzorging gezicht goedkoop hydraterend

Al met al ben ik nog niet helemaal overtuigd van deze Hydro BB cream van Kruidvat. De kleur matcht wel goed met mijn huid, maar de glans die het achterlaat en de (te) dikke formule doen mij toch naar mijn oude vertrouwde tube grijpen. De Kruidvat Hydro BB Cream Light is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €3,99 en de tube heeft een inhoud van 50 ml.

Heb jij de Kruidvat Hydro BB Cream al wel eens gebruikt? Wat vind jij van de formule? Of heb je een andere favoriet uit het budget schap? xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s