New house dreams | Home deco

Dat we hopelijk, ergens niet heel lang van nu, ons nieuwe droomhuis mogen vinden betekent dat ik weer een reden heb om te fantaseren hoe ik het wil inrichten. En, daarom heb ik ook smoes om non stop door Pinterest te scrollen. Na onze bruiloft liet ik mijn account daar even varen. Maar nu heb ik weer nieuwe inspiratie nodig en wel op woongebied! Ik laat je vandaag wat ideetjes zien, die misschien ook wat voor jou zijn.

homeofdaisies interieur dromen dreams interior verhuizen woning huis inrichting mode trend trendy beton industrieel look marmer hout warm materialen hout houtsoort kledingkast woonkamer slaapkamer kantoor badkamer keuken

bron afbeelding

Ten eerste hoop ik dat er aan ons nieuwe huis niet veel hoeft te gebeuren. En daarmee bedoel ik: geen grote dingen. Hopelijk zijn de keuken en badkamer prima en hoeven we enkel te schilderen, behangen, vloertjes te leggen en in te richten. Mijn droomhuis heeft in elk geval veel licht (wat ik in onze huidige woning best mis beneden!), tenminste 3 slaapkamers (onze slaapkamer, logeerkamer, kantoor/inloopkast) en een fijne zolder voor opslag. Ik focus me in dit artikel vooral op de binnenkant van de woning, maar ik hoop ook een fijne tuin te krijgen waar we een heerlijk terras kunnen maken en misschien zelfs een overdekt zitje voor op frisse avonden bij het haardvuur (dreams, dreams, dreams…)

homeofdaisies interieur dromen dreams interior verhuizen woning huis inrichting mode trend trendy beton industrieel look marmer hout warm materialen hout houtsoort kledingkast woonkamer slaapkamer kantoor badkamer keuken

bron afbeelding

Een van mijn favo trends op woongebied is de industriële stijl. Betonlook, onbewerkt hout, ‘kale’ stenen muren, staal en dat allemaal in rustige kleuren als grijs, wit en bruin. Ik vind dit een fijne basis om vanuit te werken. Met accessoires kun je de boel opfleuren. Plus: als je de kleur beu bent, kun je met een paar simpele handelingen op een goedkope manier je huis een nieuwe look geven! De industriële stijl kan wat koel en kil aanvoelen, maar door het te combineren met rijke en warme materialen als fake fur (zoals ik die bij Ikea al had gespot!) en gebreide kussens en dekentjes maak je het meteen een stuk warmer.

homeofdaisies interieur dromen dreams interior verhuizen woning huis inrichting mode trend trendy beton industrieel look marmer hout warm materialen hout houtsoort kledingkast woonkamer slaapkamer kantoor badkamer keuken

bron afbeelding

Witwonen is een benaming die je de laatste jaren veel hoort. Alles wit. Witte muren, witte vloeren, witte meubels. Dit klinkt heerlijk voor mijn kantoor. Het weerkaatst al het licht dat binnenkomt, perfect voor mijn foto’s! Daarnaast werkt dit goed in kleine ruimtes, want door het licht lijkt het veel groter en ruimer. Maar ik zou dan zelf niet kiezen voor óók nog een witte vloer, maar dan een mooie, warme houtsoort. De aankleding zou ik verder minimalistisch houden, omdat je het niet alsnog ‘vol’ wilt maken door er veel spullen in de plaatsen.

homeofdaisies interieur dromen dreams interior verhuizen woning huis inrichting mode trend trendy beton industrieel look marmer hout warm materialen hout houtsoort kledingkast woonkamer slaapkamer kantoor badkamer keuken

bron afbeelding

Zooitje ongeregeld: met verschillende dingen toch één geheel vormen. Neem bijvoorbeeld verschillende eetkamerstoelen. Door ze in ongeveer dezelfde kleur te schilderen vormen te toch een geheel zonder dat ze hetzelfde zijn. Dit kun je ook doen met verschillende (hang) lampen en kussens in verschillende vormen en formaten. Nu hebben we gewoon 6 dezelfde eetkamer stoelen, maar we denken er serieus over om die in te ruilen voor een allegaartje van de kringloop.

homeofdaisies interieur dromen dreams interior verhuizen woning huis inrichting mode trend trendy beton industrieel look marmer hout warm materialen hout houtsoort kledingkast woonkamer slaapkamer kantoor badkamer keuken

bron afbeelding

Voor de slaapkamer ben ik er nog écht niet uit. Nu hebben we een beetje Marokkaanse stijl, met turkoois, taupe en goud. Enerzijds neig ik naar vintage, klassiek met bijvoorbeeld een antiek uitziende landkaart of donker hout. Alleen is dat erg afhankelijk van hoe groot de kamer is, want donkere kleuren maken de ruimte natuurlijk een stuk kleiner. De ombouw van ons bed is donkergrijs, dus dat kan ook wel weer té donker worden… Die statement wall hieronder vind ik zooo gaaf! Misschien toch ga ik meer voor romantisch en poederkleurtjes? Hier ga ik nog goed over nadenken!

homeofdaisies interieur dromen dreams interior verhuizen woning huis inrichting mode trend trendy beton industrieel look marmer hout warm materialen hout houtsoort kledingkast woonkamer slaapkamer kantoor badkamer keuken

bron afbeelding

Hopelijk heeft ons nieuwe huis ruimte voor een ware woonkeuken. Dat lijkt me zo gezellig! Nu staat onze eetkamertafel ook wel bijna in de keuken, maar toch net niet zoals ik zou willen. Vroeger had mijn oma een ronde tafel staan in haar keuken en daardoor zaten we werkelijk nóóit in haar woonkamer. Veel gezelliger, zo dicht bij de koffie en koekjes. En helemaal als je aan het koken bent voor vrienden en familie kun je intussen lekker verder kletsen!

En zo kan ik nog wel uren doorvertellen, door dromen, fantaseren. Ik vind het echt heerlijk om Pinterest af te struinen en straks – als we een nieuw huis hebben gevonden – kunnen kijken waar wat mooi past. Misschien vind ik shoppen voor mijn huis nog wel leuker dan kleding kopen 😉 Een huis je thuis maken is fantastisch. Ik kan niet wachten tot het zover is (en jullie zo snel mogelijk in te lichten wanneer er goed nieuws is)! xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Margot schreef:

  Industriële stijl is erg mooi! Leuke ideeën allemaal, zal vast een hartstikke mooi huisje worden!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dank je Margot, dat gaat zeker lukken 😄 Als het zover is zal ik vast wat laten zien hier 😉 xo

   Liked by 1 persoon

 2. Mariska schreef:

  Wat een mooie inspiratie, dat huisje gaat prachtig worden!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s