Ik heb een vochtarme, gemengde huid. Say what?!

Al een tijdje volg ik het Instagram account van Kiehl’s. Toen ik één van hun winkels tegenkwam in de Kalverstraat in Amsterdam kon ik het natuurlijk niet laten om even binnen te kijken. Al die prachtige producten, op toffe antieke medicijnkasten! Eén van de medewerkers bood aan een huidanalyse bij me te doen en wat daaruit kwam verbaasde me. Ik heb een vochtarme, gemengde huid. Wat?!

homeofdaisies ik heb een gemengde huid gezicht huidtype opmeten droog vettig vet onzuiver gevoelig kiehl's analyse verzorging reiniging producten parfum alcohol olie beauty amsterdam kalverstraat

Een gemengde huid betekent zoveel als dat de huid op je gezicht niet op alle plaatsen evenveel vocht en vet bevat. Zo was mijn voorhoofd beduidend vetter dan mijn wang. En dat vet, dat had ik nu net niet verwacht! Ik dacht namelijk altijd dat ik een vrij normale tot gevoelige huid had. Had ik het toch mooi even mis… Met twee ‘plakkers’ op mijn voorhoofd en wang mat ze het vetgehalte van mijn huid. Aan de hand van een kaart, waarnaast ze de plakkers nadien hield kon ze vaststellen hoe vettig mijn huid was. Conclusie: geen producten op oliebasis meer gebruiken!

homeofdaisies ik heb een gemengde huid gezicht huidtype opmeten droog vettig vet onzuiver gevoelig kiehl's analyse verzorging reiniging producten parfum alcohol olie beauty amsterdam kalverstraat

Nee, ze probeert niet mijn hele hoofd als pukkel uit te knijpen haha, dit is de test voor het vetgehalte in de huid

Met een ander apparaat – het leek wel zo’n thermometer die je tegen je hoofd aan kan houden om te kijken of je koorts hebt (zie foto bovenin) – mat ze de hoeveelheid vocht in mijn huid. Het vochtgehalte was 34%, terwijl dat het meest optimaal is tussen de 40 en 50%. Dat mag dus zeker nog iets omhoog! Nu kan het ook liggen aan het feit dat ik de laatste paar dagen weinig had gedronken. Op kantoor lukt het me altijd wel voldoende te drinken, maar als ik onderweg ben en in de stad loop vergeet ik echt om goed te drinken. En dan zet één glaasje water ook geen zoden aan de dijk. Belangrijk dus om verzorgingsproducten te kiezen die de huid hydrateren. Dat doe ik altijd al door ’s morgens mijn hydraterend serum te gebruiken, maar dat mag dus nog best een tandje extra.

homeofdaisies ik heb een gemengde huid gezicht huidtype opmeten droog vettig vet onzuiver gevoelig kiehl's analyse verzorging reiniging producten parfum alcohol olie beauty amsterdam kalverstraat

De verkoopster van Kiehl’s raadde me een hele verzorgingslijn van hun producten aan. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat kon mijn portemonnee nog even niet aan. Hun producten zijn namelijk niet erg budget proof. Wat wél fijn is, is de héle zak met proefmonsters die ik heb meegekregen! Wow! Nu moet ik nog even een weekje inplannen waarbij ik de producten ga proberen. Van reinigingsgel tot toner tot serum tot dag- en nachtcrème, ik heb samples van de héle mikmak. Ik ben héél benieuwd wat het doet voor mijn huid en of ik verschil merk. Daar hoor je uiteraard nog van!

homeofdaisies ik heb een gemengde huid gezicht huidtype opmeten droog vettig vet onzuiver gevoelig kiehl's analyse verzorging reiniging producten parfum alcohol olie beauty amsterdam kalverstraat

Zooooveel samples! Wow!

Ook tipte ze me een moddermasker, zeker voor de T-zone en die mag wel tot 2x per week worden gebruikt. Nu gebruik ik wel eens een moddermasker (héél fijn voor mijn huid!) maar eigenlijk nooit zo vaak. Misschien toch eens wat beter in mijn routine prakken, want als dat een fijn resultaat geeft is dat mooi meegenomen. En die 10 minuten per week die het me kost, ach, wat is dat nou voor moeite?

Wat ik wel nog moet doen – ik ga het écht doen. Even mijn agenda erbij pakken… (lees: rot werkje, weinig zin in) is al mijn verzorgingsproducten en cosmetica checken op de volgende ingrediënten: olie, parfum en alcohol. Want, de olie is uiteraard niet zo goed voor mijn klaarblijkelijk vettige huid en de parfum en alcohol drogen de drogere gedeeltes van mijn huid uit. Brengt overigens ook een vicieuze cirkel in gang, want als je huid uitdroogt maakt het vanzelf wat meer vet aan en als je het daarna weer uitdroogt met zulke ingrediënten maakt het wederom meer talg en dus vet aan en… en… en… Aan de slag dus en weg met die drie ingrediënten uit mijn badkamer!

Heb jij wel eens een huidanalyse laten doen? Was de uitslag zoals je had verwacht? Ik ben benieuwd! xo Daisy 

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bianca Ronday schreef:

  Wat super leuk geschreven en weer gegeven met de foto’s erbij. Zelf heb ik 2x een huidanalyse gedaan en daar kwam een beetje hetzelfde uit als bij jou. Alleen ben ik zo ontrouw in het gebruik van creme’s en dat is ook duidelijk terug te zijn in de analyses.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ah dank je wel 😄 Verzorging is erg belangrijk, ik merk het meteen als ik mijn gezicht niet goed onderhoud. Tsja, de rest van mijn huid smeer ik veel te weinig met droge huid als gevolg. Blijft lastig maar ik denk dat het ook kwestie van routine is. Wie weet kun je het jezelf aanleren 😉 xo Daisy

   Like

 2. Wat handig dat je het daar kan testen!

  Liked by 1 persoon

 3. annemiekeheller schreef:

  Klinkt reuze interessant zeg! Ik ga ook eens kijken of ik daar hier ergens voor terecht kan 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja was heel interessant en leuk! Aanrader 😄

   Like

 4. Ilona schreef:

  Klinkt allemaal heel interessant! Ik heb nog nooit een huidanalyse gehad, maar lijkt me wel leuk om eens te doen! -X-

  Like

 5. Caro's Beautyworld schreef:

  IK heb net dezelfde huid 🙂 x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s