Shoppen zonder tasje?!

Sinds 1 januari mogen winkels geen gratis plastic tasjes meer geven wanneer je iets bij ze koopt. Enerzijds natuurlijk een fantastisch idee, want plastic is niet goed voor ons milieu, zeker omdat het vaak niet goed wordt gerecycled. Tot zover een goed plan. Totdat je met een goed gevulde mand bij de kassa van de H&M staat waar je niet op had gerekend en dus geen eigen tasje meer bij je hebt.. Shit!

homeofdaisies tasjes milieu plastic tas canvas tassen shoppen winkelen betalen kopen frenchie primark bloemen floral bag new look hema

Nu gaat het me niet om die 10 welgetelde centjes die je moet neertellen voor dat tasje. Ik bedoel: lekker belangrijk op het bedrag dat ik uitgaf voor de kleding. In mijn portemonnee merkte ik die 10 cent niet. Maar opeens ga je toch nadenken: jammer dat ik mijn eigen canvas tasje(s) niet bij me had. Balen! Had ik niet alleen die 10 cent uitgespaard, maar ook het milieu. Want daar voel ik me – opeens heel bewust – toch wel schuldig over.

Ik prop namelijk zoveel in plastic. En zoveel dingen zitten van zichzelf al in plastic. Die 3 kleuren paprika’s die ik in mijn winkelwagen gooi, de vleesverpakking, de rucola. Het emmertje snoeptomaatjes. En de prei, komkommer en courgette steek ik zelf in zo’n dun plastic tasje, want dat vind ik toch wel iets frisser als ik het daarna in mijn grote shopper gooi waar ook wel eens lege flessen (en de plakzooi van dien) in zitten (herinnert me meteen om die weer eens te vervangen brrr).

Die plastic tasjes hergebruik ik vervolgens dan wel weer. Wij hebben namelijk onze vuilnisbak in huis staan, aangezien wij geen tuin of ‘buiten’ hebben. En met z’n tweetjes heb je zo’n vuilniszak niet zo snel vol. Afval gaat daarom al gauw stinken. Om dat te voorkomen, gooi ik de afval van mijn groenten en fruit én de inhoud van de kattenbak altijd eerst in een plastic tasje voordat het in de vuilniszak gaat. Goed voor de geuren maar… niet zo goed voor het milieu!

Verder probeer ik plastic, papier en glas apart in te zamelen. Het glas en plastic kunnen we in bakken gooien bij de supermarkt en het papier wordt om de week opgehaald door de gemeente. Dat is fijn! Maar je eigen tas meenemen als je gaat winkelen is voor mij nog écht even wennen. Ik probeerde het vorig jaar al zoveel mogelijk te doen als ik bijvoorbeeld even naar de groenteboer ging: niet meer in hun eigen plastic tasjes maar in mijn mooie canvas tas.

Die canvas tassen kun je namelijk overal kopen voor kleine prijsjes. Mijn verzameling bestaat uit een met een anker van HEMA (€2,99), een met prachtig gekleurde bloemen van New Look (€2,50) en een grote met een héle toffe Frenchie van Primark (€2,99). Ziet er niet alleen leuker uit dan zo’n plastic tas vol met reclame, maar is ook nog eens vele malen goedkoper dan telkens zo’n plastic tas kopen. En goede vuistregel: vol=vol. Weerhoud je meteen van mega bedragen uitgeven tijdens het shoppen 😉 Dus: draag die canvas tas(sen) standaard bij je!

Ben jij al gewend aan het meenemen van je eigen tas? Of koop je tóch telkens een plastic tasje? xo Daisy 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. artisticstateofmind schreef:

  Ik ben sinds dien niet in winkels geweest ivm mn operaties.. dus geen idee. Maar ik nam sowieso altijd een canvas tsje mee. Ik denk dat t het vervelendste is als je echt een dagje gaat winkelen.. hoeveel tasjes moet ik dan meenemen? Haha.. plus t feit dat ik kleding en boodschappen ook liever niet in dezelfde tassen stop..

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ben ik met je eens, ik stop kleding en boodschappen ook niet in dezelfde tas. In elk geval niet en zak uien 😂

   Like

 2. Jasmijn schreef:

  Ik was pas in de stad en merkte dat het eigenlijk best handig is om alles in één tas te stoppen, veel makkelijker dan al die losse tasjes! Maar dat was wel alleen kleding, met boodschappen wordt het lastiger inderdaad!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s