Opruimwoede

Als ik iets in m’n hoofd heb, dan ga ik er ook écht voor. Nu het huis te koop staat heb ik meteen zin om een berg verhuisdozen en een container te pakken en eens grondig de boel op te ruimen, uit te zoeken en in dozen te stoppen. Want ja, dan heb je dat maar alvast gedaan! Eens even zien hoe ik daar handig(er) mee om kan gaan.

homeofdaisies verhuizen huis verkopen verkoop te koop kopen woning thuis dozen verhuisdozen dozen spullen cat kat

bron afbeelding

Een van de redenen dat we willen verhuizen is dat we graag wat meer ruimte willen. Naast onze slaapkamer en de logeerkamer – die tevens dienst doet als kantoor, opslagruimte, boekenkastruimte én schoenenkastruimte – hebben we niet echt plek om spullen op te slaan. We hebben geen schuur, zolder of opslagbox. Dus staat alles als klusspullen, gereedschap, oude schoolboeken en kerstspullen zoveel mogelijk opgepropt in elk hoekje en gaatje dat over is. Op zich prima, totdat je toevallig net dat ene gereedschap nodig hebt dat helemaal achterin op de stapel ligt. Ergens. Ongeveer.

Toen Jochem bijvoorbeeld onze gevel ging schuren en schilderen moest hij telkens de hele voorraadkast leeghalen om de juiste spullen te pakken die hij nodig had, en aan het eind van de dag weer opruimen. Want, je wil immers niet struikelen over alle spullen die je helemaal niet nodig hebt. Niet handig en zonde van je tijd. We gaan dus allebei héél blij zijn als Jochem straks een schuurtje of garage heeft waar hij zijn gereedschap makkelijk kan uitstallen en opruimen (of niet!) zonder dat iemand daar last van heeft. Lijkt me heerlijk!

Maar terug op mijn opruimwoede: ik moet echt de verleiding weerstaan om naar de winkel te rennen om bergen verhuisdozen en alle dingen – die ik niet per se nu nodig heb –  erin te stoppen. Boeken, dvd’s, papierwerk, decoratie. Hop, in die doos! Ik heb er zelfs serieus over nagedacht om mijn trouwjurk in een zak te stoppen en op te bergen. Yes, I kinda lost my mind! Ik word een beetje gek van mezelf. Zo erg is het…

Waar ik die spullen dan naar toe ga brengen? Nou, mijn lieftallige schoonouders hebben aangeboden zolang onze spullen op te slaan. Heel fijn, want dan is het het huis ook opgeruimd voor de kijkers en potentiële kopers van ons huis. We hebben écht veel te veel spullen in huis staan. Voor de foto’s konden we alles nog makkelijk eventjes snel in kastjes duwen (serieus, je kon m’n voorraadkast amper open doen zonder dat er wat uitviel (lol, maar eigenlijk helemaal niet grappig)). En ja hashtag firstworldproblems. Ik weet het, ik weet het.

Tussenweg oplossing: spullen die al in dozen zaten én ik toch voorlopig niet nodig heb (kerstboom, kerstversiering, kampeerspullen etc.) zijn inmiddels naar mijn schoonfamilie verhuisd. Wat overigens ook nog lastig is, beslissen wat je wel en niet nodig denkt te hebben. Moet ik mijn tas met oranje accessoires nog wel of niet hier houden (oftewel: zitten we met Koningsdag nog hier of niet?!) en zal ik de Fatboy wel of niet wegbrengen (oftewel: wordt het ooit nog lekker weer als we hier wonen of niet?!). Lastig lastig. Maar gelukkig wonen mijn lieve schoonouders niet zover weg, dus als ik die mega grote Fatboy toch nog nodig blijk te hebben, kan ik ‘m altijd nog ophalen. Voor nu is hij in elk geval weg uit de CV kast 😉

xo Daisy 

PS. En stiekem ben ik ook een beetje panisch van het feit dat mensen al mijn persoonlijke spullen kunnen zien en aanraken en brrrr allemaal waar ik niet bij ben! Gek idee…

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ahhh zo herkenbaar! Ik heb twee inloopkasten op mijn slaapkamer. Na de verhuizing is één helemaal volgegooid met dozen en daar is in drie jaar tijd wel het een en ander bijgekomen. Laatst vond ik het genoeg en heb ik de hele kast tot de laatste kruimel uitgezocht/opgeruimd! Voelt zo zen in je hoofd haha! Nog even volhouden en dan mag jij ook opruimen en inpakken haha! X

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Heb er nu al zin in hihi!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s