Elke dag een zin| 5 jaar dagboek

Voor mijn verjaardag afgelopen december kreeg ik van Anne het ‘Elke dag een zin voor vijf jaar’ boekje. Een mooie bundel, met prachtig fonkelende letters en een handige boekenlegger. Een perfect cadeau voor mij, want – zo merk ik in de eerste weken – het is vele malen gemakkelijker om bij te houden! Ik neem je mee in mijn eerste ervaringen.

homeofdaisies dagboek diary elke dag een zin voor vijf jaar diary schrijven lezen tijd jaren jarig verjaardag pen schrijven dagboeken kort krachtig zin

Ik zou willen dat ik de tijd had om elke dag uitgebreid in mijn dagboek te schrijven. Ik ben namelijk dol op schrijven en een zolder vol dozen vol gekliederde notitieboeken is slechts een verre, onbereikbare droom. Anno 2016 is iedereen druk druk druk en voor ik het weet lig ik elke avond alweer doodmoe in bed. Geen tijd om de dag te ontladen met de pen dus. Want, als ik eenmaal die pen vast heb, ben ik ook niet te stoppen!

Tijdens de voorbereidingen van de bruiloft heb ik zo goed en zo kwaad als het ging een dagboekje bijgehouden. Maar, eerlijkheid gebied me te zeggen dat er soms ook maaaaanden voorbij gingen dat er niks in werd geschreven. Moest ik vervolgens toch even teruglezen wat ik al wel en niet had gepend om vervolgens 6 bladzijdes vol te kalken. Met pijnlijke hand als resultaat. En – nog eerlijker – heb ik mijn laatste bericht over de dag zelf nog niet eens af. Shame on me!

homeofdaisies dagboek diary elke dag een zin voor vijf jaar diary schrijven lezen tijd jaren jarig verjaardag pen schrijven dagboeken kort krachtig zin

Een zin per dag dus of eigenlijk 4 regels. Dat is vol te houden! Nu wil ik niet zeggen dat ik dat elke dag netjes voor het slapen gaan doe, maar om de 2 à 3 dagen zeker wel. Omdat ik nogal snel overga in details en lang van stof kan zijn, is het juist een super goede training om het kort en bondig te verwoorden. Hoe was mijn dag vandaag, in pak en beet 50 woorden?

Dit dagboekje is dus ideaal en wat me vooral leuk lijkt (en een uitdaging om het vol te houden!) is om te zien hoe mijn dagen, gevoelens, gedachten en ik ontwikkelen de komende vijf jaar. Want ja, het is de bedoeling om het 5 jaar vol te houden. Zo is het boekje ook ingedeeld: elke pagina is een dag, bijvoorbeeld 5 januari. Naast de 4 regels staan een paar stipjes waar je het jaartal op kunt schrijven. Zo ga je dus 365 dagen door en begin je het volgende jaar weer gewoon op bladzijde 1. Super fijn ook dat ik het boekje eind van het jaar kreeg en ik dus op 1 januari 2016 kon starten.

homeofdaisies dagboek diary elke dag een zin voor vijf jaar diary schrijven lezen tijd jaren jarig verjaardag pen schrijven dagboeken kort krachtig zin

Alleen nu nog mezelf inprenten dat het écht al 2016 en niet telkens 2015 neerklieder en moet gaan verbeteren. Zó zonde! 😉 Houd jij een dagboekje bij? En schrijf je dan heel uitgebreid of houd je je ook aan slechts een paar regels per dag? Ben benieuwd hoe jij het volhoud! xo Daisy 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Ik heb “elke dag een vraag” ook voor 5 jaar! Idd ook korte en bondige antwoorden.

  LEUK!

  Liked by 1 persoon

 2. Tessa schreef:

  Superleuk idee! 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Ilona schreef:

  Wat een leuk idee!! Vooral omdat je dan gedachtes en gevoelens terug te kunnen lezen! Ik heb zelf geen dagboek, ik hen niet de discipline om dat bij te houden. Liefs ilona

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Nou ik dus ook niet, maar dit is goed vol te houden 😉 Hopen dat ik het echt 5 jaar volhoud! Xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s