Een gezicht zonder wenkbrauwen is.. geen gezicht!

Les 1: scheer nooit je wenkbrauwen af óf pluk ze (letterlijk!) kaal. Een gezicht zonder wenkbrauwen is namelijk werkelijk.. geen gezicht! Nu heb ik dat gelukkig nooit zo erg gedaan, maar als pubermeisje heb ik toch wat tijd zitten verplukken aan mijn gezicht. Ja, verplukken, want sommige stukken zijn nooit meer terug gekomen. Resultaat: ik kan nu niet zonder getekende exemplaren over straat.

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

Zoals je ziet: ik heb best wel haren, de vorm en kleur zijn best oké, maar… ze zijn gewoon totaal niet vol. Ik droom van de exemplaren van Cara Delevingne. Mooi vol en donker. Hooguit een beetje wenkbrauwgel om ze in model te houden en hop, de deur uit. Dat zit er bij mij helaas niet in!

Dus elke ochtend teken ik ze braaf bij. Vroeger met oogschaduw, later met potlood en sinds afgelopen jaar met een liquid wenkbrauwcorrector zoals dat zo mooi heet. Maar dat laatste, tsja, dat kost best wel wat tijd. De buitenlijnen trekken, rustig inkleuren en ervoor zorgen dat de een niet donkerder is dan de ander. Klinkt als gedoe hè? En dat is het ook best. En soms kreeg ik wat ‘commentaar’ van mensen die mijn wenkbrauwen veel te hard vonden. Ik houd wel van een strakke brow, maar snap dat dat minder natuurlijk overkomt dan.. natuurlijke!

Daarom was ik wederom naar iets op zoek wat makkelijker en sneller is dan het vorige, zonder onder te doen aan de ander. Op het I Love Beauty Event kocht ik een gekleurd waxpotlood bij Sleek, maar dat bleek toch niet voldoende te zijn. Dus ben ik op zoek gegaan naar een wenkbrauwpoeder en koos die van NYC. Ik shopte een fijne brush bij Etos en ging aan de slag.

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

Nog even voor de leken: het begin, middelpunt en eindpunt van de wenkbrauw. Naast de neus recht naar boven beginnen, over je iris in het midden is het hoogste punt en lang de neus en je oog is het eindpunt.

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

En zo ga ik aan de kleur: ik trek eerst de buitenlijnen boven en onder waarna ik ze inkleur mét de haarrichting mee. Aan de binnenkant mogen ze wat lichter beginnen, ter hoogte van het hoogste punt mogen ze wat donkerder. Met de wenkbrauwpoeder van NYC gaat dat prima. De kleur past ook goed bij mijn gezicht en haar: niet te donker en niet te licht.

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

Het enige nadeel vind ik… je veegt het ook makkelijk weer af. Ik ben zo iemand die – onbewust – redelijk veel aan mijn gezicht zit en ja, dan verlies je wel eens je wenkbrauw. Dit geintje had ik ook na het passen van mijn trouwjurken haha, was ik opeens een halve brow kwijt! Of toen ik met mijn collega’s een dagje weg ging, kwam ik er ook in de auto achter dat ik ergens tussen de badkamer en de auto mijn wenkbrauw had uitgeveegd. Eerste de beste winkel die ik tegen kwam maar even bijgekleurd! Dus, toch terug naar de wax van Sleek. Deze is gekleurd (KLEUR XXXX) en zorgt ervoor dat de haartjes op zijn plek blijven zitten. Het is even wennen (plakzooi!), maar het resultaat mag er zijn. Ik kam ze altijd nog wel even door hoor, nadat ik de wax heb aangebracht!

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

En zie hier: wat meer natuurlijke, minder strakke brows. Ideaal voor door de weeks. Want, bij een feestje ga ik toch voor de strakke variant met liquid! Enne, op de foto zie je ook nog een wenkbrauwstift van CATRICE??. “Handig!” dacht ik, precies tussen vloeibaar en potlood in. Nou, niet dus, want na een half keer gebruiken kwam er al niks meer uit. Kon ik dus mooi opnieuw beginnen met andere producten. Weg ermee, doeiii, tot nooit meer ziens!

homeofdaisies wenkbrauw wenkbrauwen product NYC sleek eyebrows brows producten poeder oogschaduw wax wenkbrauwwax brow control

Wat is jouw favo wenkbrauwproduct? Vind je het verschil tussen wel en niet je wenkbrauwen doen ook zo groot? xo Daisy 

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. biancaronday schreef:

  Zelf ben ik gezegend met iets te royale wenkbrauwen. Zelf durf ik ze niet te “plukken” uit angst ze te verplukken.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Lekker niet aan zitten ook 😉

   Like

 2. Ilona schreef:

  Wauw dit is erg mooi! Ik reageerde net op je post over new eyebrows, maar vind deze vele malen mooier! Dit zou ook wel iets voor mij zijn! Liefs ilona

  Liked by 1 persoon

 3. xmodeorakelsx schreef:

  Lieve Daisy,
  jouw wenkbrauwen passen bij je mooie gezicht, vooral op de laatste foto als je het hebt bewerkt. De wenkbrauwen van fotomodellen kunnen er mooi uitzien, maar ik denk dat zij ook een tijdje achter een spiegel staan om het in model te brengen. En nu zijn vollere wenkbrauwen in, maar na een tijdje weer wat dunnere wenkbrauwen. Geniet van nu, we hebben allemaal wel iets gedaan aan ons uiterlijk waar we nu spijt van hebben.
  groetjes,
  Hic@ & Gibby

  Liked by 1 persoon

 4. Ahh dit is zo mooi! Dit is inderdaad iets natuurlijker voor doordeweeks, maar voor tijdens een feestje houd ik zelf ook van een “iets meer dan normaal”-look!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ahw thanks babe! Jouw brows zijn ook altijd in point 👌

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s