First things | TAG

Zoals ik gisteren al schreef, hallo writer’s block! Om daar een beetje uit te komen was ik op zoek naar inspiratie om toch een blogpost te vullen. “TAG!” dacht ik. Dé ideale manier om ook zonder inspo wat tekst op papier te krijgen en dan óók nog eens een trip down memory lane. Ik googlede en kwam de ‘First Things’-tag tegen: je allereerste… Dat wordt leuk!

homeofdaisies first things tag blog blogger bloggen taggen memory lane herinneringen vroeger verleden grappig auto vliegen

Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt
Op mijn telefoon kijken hoe laat het is om te zien of ik nog moet proberen te slapen (het gebeurt regelmatig dat het pas 3.00 of 4.00 uur is, oeps!) of dat ik nog even rustig in bed kan chillen en social media scrollen. Dat laatste doe ik ook nog als mijn wekker af is gegaan, toch even snel kijken wat ik heb gemist (ja, ik heb het gevoel dat ik dingen mis in de tijd dat ik slaap… addict!)

Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat
Aan mijn hoofd voelen of het wel goed met me gaat. Nee, mij zul je niet in een sportschool tegenkomen. Heb het wel een tijd gedaan, maar meestal heb ik toch geen zin of voel ik me niet goed genoeg om te gaan. Zonde om daar elke maand voor te betalen. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik ben gegaan, maar je zult me qua sporten eerder in het zwembad tegenkomen. Betaal je tenminste alleen als je gaat én is veel fijner voor mijn spieren.

Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk of school
Afhankelijk van of ik boodschappen moet hebben, want die doe ik dan meestal meteen vanuit m’n werk. Maar anders plof ik even op de bank met de tv aan. Jochem is meestal een uur later thuis dan ik en hij wil nooit meteen eten dus kan ik altijd nog even relaxen voor ik ga koken.

Eerste auto
*klinkt nu als een rijkeluiskind maar dat was ik alles behalve* Al voordat ik mijn rijbewijs had kwamen mijn ouders in de AH (waar ik een blauwe maandag heb gewerkt) vertellen dat ze een tweede auto hadden gekocht: een Peugeot 205. Wit. Sportuitvoering. Mocht ik samen met mijn moeder delen, wat er uiteindelijk op neer kwam dat mijn moeder mij ging vragen of ze de auto kon gebruiken hahaha echt té erg! Stiekem was het mijn droomauto toen. Had wel eens laten vallen dat ik graag zo’n klein cross monstertje wilde hebben, maar ze wisten dus niet dat ik ook daadwerkelijk een witte wilde. Was er echt blij mee en heb er ongeveer 2 jaar met veel plezier in gereden totdat hij letterlijk zijn laatste adem uitblies. Daarna een 106 gedeeld met mijn moeder, totdat ik mijn eerste eigen auto kon betalen: een 206. Ja, ik ben en blijf een Peut-liefhebber!

Eerste ongeluk/verkeersovertreding
Eerste boete was echt 3 km te hard rijden ofzo. Bijna zonde dat ze er een factuur voor sturen. Heb 1 aanrijding gehad, was ook echt een K** actie. Stond op de rotonde achter 1 auto te wachten die een fietser op het fietspad voorrang verleende. Ik keek nog of er geen andere fietser meer kwam, mijn voorganger trok op, ik ook, maar hij remde meteen weer. Toen zat ik er dus tegen. Ging hij rijden, bleek ik met mijn auto op zijn trekhaak vast te zitten! Dikke paniek! Gelukkig, uiteindelijk beide geen schade, maar koste me wel mijn schadevrije jaren (boooe).

Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was
Als je de vriendenboekjes van al mijn klasgenootjes op de basisschool moet geloven, zou ik een ge-wel-dige paardentemster zijn geworden. Jawel, je leest het goed: paardentemster. Ik ging paarden temmen. Want er zijn natuurlijk vet veul wilde paarden hahahaha!

Eerste keus qua drinken
Afhankelijk van het tijdstip: overdag bij vriendinnen thee. In de horeca: latte macciato. Na 16.00 uur een droge witte wijn (liefst Chardonnay) en als ik op stap ben is het óf Baileys óf Dropshot. Beide in een fijn glas met veel ijs.

Eerste keus dessert
Iets met chocola. Of crème brûlee!

Eerste liedje dat in je opkomt
Ed Sheeran – Tenerefe Sea. Eerste couplet en refrein werden gedraaid toen ik op de bruiloft over het gangpad in de kerk naar Jochem liep. Tear jerker!

Eerste grote aankoop
Uhm… dat moet wel mijn eerste woning zijn geweest. Daar was ik mede-eigenaar van. Ik studeerde nog. Echt bizar, maar ik kon met mijn 0-uren contract net dat beetje bijlenen waardoor we de kostenkoper van het huis konden betalen. Jaar daarna heb ik van mijn gespaarde geld van DUO (ik leende het laatste half jaar volledig, bang dat ik geen werk zou vinden na mijn studie, maar dat lukte gelukkig wel) mijn 206 kunnen kopen.

Eerste baantje
Och, verschrikkelijk was dat! Ik was 11 en bracht de ANBO rond, dat is een blad voor 65+ers. Normale krantenwijken hebben een… wijk, zoals de naam al zegt. Nee, ik had het HELE dorp. Ik moest dus elke maand, op donderdag en vrijdag na school rondbrengen en vaak was ik ook nog de halve zaterdag bezig. Fietsen met bergen van die magazines en een geprint A4 met adressen (want nee, die stonden niet op de magazines zelf…). En, vrij regelmatig, moest ik ook nog los 1 of 2 blaadjes inleggen. Blugh, echt niet leuk. Enige wanneer ik het leuk vond was tijdens de feestdagen. Lekker aanbellen en heel veel geld vangen. Want oudere mensen zijn wel vrijgevig 🙂 Ik was heel blij met mijn nieuwe TV toen haha, helemaal zelf bij elkaar gespaard. Daarna gelukkig de horeca in gegaan, veel leuker en gezelliger!

Eerste keer in het vliegtuig
Dit is serieus echt de meest hilarische herinnering evah! Ik lig al in een deuk als ik er alleen nog maar aan denk hahaha! Oké, ik ging dus met mijn toenmalige vriend naar Turkije op vakantie. Bij het inchecken kwamen we er achter dat we niet bij elkaar zouden zitten. Ik zat dus naast 2 vreemden, een stelletje. Ik zat bij het gangpad, het meisje zat bij het raam en haar vriend zat tussen ons in. We taxieden naar de startbaan, klaar voor de start, af! De jongen pakte de hand van het meisje vast, omdat ze een beetje bang was. Met angst in mijn ogen vroeg ik of de jongen ook mijn hand wilde vastpakken omdat ik ook best bang was. Hij deed het gelukkig, maar achteraf zó ongemakkelijk! Maar dat was nog niet alles. Eenmaal in de lucht zeg ik geïrriteerd: “Pff wat praten al die mensen hard zeg.” De jongen keek me aan, lachte en zei: “Ik denk dat je oren dicht zitten!” En dat was ook zo. En ik kreeg ze ook nog eens niet open. Vervolgens 3 dagen in Turkije gelopen met oren die voelden alsof ze bloedden. Nu stap ik geen vliegtuig meer in zonder vliegdopjes en dan nóg doen ze vaak pijn 😦 Het was me een ervaring wel. Gelukkig hoefde op de terugweg geen vreemde mannen mijn hand vast te houden 😛

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan? En wat was dat? xo Daisy

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myrthe schreef:

  Wat een leuke tag! Ik heb er vandaag toevallig ook eentje online gezet, wel een andere haha!

  Like

 2. biancaronday schreef:

  Hele leuke tag, nog nooit zelf 1 gedaan, dus dat zou voor mij ook een first worden. 😉

  Liked by 1 persoon

 3. Ilona schreef:

  Wat een leuke tag! Deze ga ik overnemen binnenkort! Erg leuk om te lezen! Liefs ilona

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s