Even ventileren | Writer’s block

Nieuw jaar, nieuwe kansen en bergen leuke producten die wachten om gereviewd te worden. Maar toch… ik krijg het deze week niet voor elkaar om er goed voor te gaan zitten. Ik heb gewoon geen inspiratie. Speel met de producten in mijn handen, maar heb totaal geen zin om er iets mee te gaan doen. Er goed voor te gaan zitten. Foto’s nemen. Mening tikken. Typisch gevalletje writer’s block?

homeofdaisies writer's block schrijven bloggen inspiratie gezocht zoeken zoektocht fotografie moe vermoeid hms fibromyalgie

Schrijversblok (Engels: writer’s block) is het tijdelijke onvermogen van een schrijver of componist om tot schrijven te komen.

Het (creatieve) schrijfproces verloopt deels onwillekeurig. De schrijver is gedeeltelijk afhankelijk van factoren die niet onder zijn controle vallen, wat soms leidt tot een (tijdelijk) verlies van inspiratie. Men spreekt over schrijversblok als het om een flinke tijdsspanne van niet kunnen schrijven gaat.

Bron: Wikipedia

Daar zit je dan met je goede gedrag en vooral: goede voornemens. Was ik afgelopen jaar zó goed bezig met 6 artikelen per week uit mijn mouw te schudden heb ik nu naast inspiratie ook gewoon geen zin. Blugh. Maar, totaal nog niet klaar om mijn blogdroom/hobby/liefde aan de wilgen te hangen, ga ik stug door. Dan maar een stuk tikken over writer’s block.

Wat ook niet helpt is mijn lichamelijke gesteldheid. Door de vele pijn die ik afgelopen twee weken heb (lees meer hierover in Het weerbericht volgens mijn lichaam) ben ik ook heel moe en doe ik na mijn dag werken niet veel meer dan op de bank liggen en TV staren. Enerzijds frustreert me dat enorm en aan de andere kant moet ik het maar gewoon accepteren. Het is zo. Jammer dan.

In de kerstvakantie is het ‘lui’ zijn met homeofdaisies.nl er een beetje ingeslopen. Even lekker niks doen. Genieten. Uitrusten. Het is nogal wat ook, 32 uur voor de baas werken en daarnaast 6 blogs per week schrijven, fotograferen, filmen, editten. Ohja en een man, een huishouden en een sociaal leven onderhouden. Naast het ‘ziek’ zijn. En momenteel is het in mijn privéleven ook enorm druk (wat ik ook niet had verwacht na de bruiloft, dacht dat het nu juist lekker rustig zou zijn).

En dus. Ja. Kun je misschien de komende dagen even wat stilte verwachten. Misschien heb ik komend weekend opeens wel veel zin om met mijn nieuwe lampen te spelen (waarom ben ik niet enthousiast door mijn lampen?!) en mijn nieuwe make-up en beautyproducten te proberen. En zo niet. Dan niet. Even aan mezelf denken!

xo Daisy

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Heel goed “even aan mezelf denken” 👌🏻😚

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja ben ik zo’n ster in ook grrrr

   Liked by 1 persoon

   1. Chantal schreef:

    🙈 clubje oprichten?!

    Liked by 1 persoon

   2. Home of Daisies schreef:

    Ik heb een clubske opgericht… 🙈

    Liked by 1 persoon

 2. Myrthe schreef:

  Wat toevallig! Vandaag ook een artikel over online gezet!

  Liked by 1 persoon

 3. biancaronday schreef:

  Gelukkig tot nu toe nog niet gehad, maar ben ook nog niet zo heel lang bezig. Succes, dwing jezelf in ieder geval niet. Straks gaat de lol er vanaf voor jezelf.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s