Het weerbericht volgens mijn lichaam

Goedemorgen. Dit is het weerbericht van dinsdag 5 januari. Zonder naar buiten te kijken vertelt mijn weermeter genaamd hypermobiliteit syndroom/fibromyalgie dat het vandaag vochtig en koud zal zijn. Hoe ik dat weet? Omdat het fckn veel pijn doet!

homeofdaisies hms fibromyalgie ziek chronisch onzichtbaar pijn weer weerbericht kou vocht winter
Het is alweer 1.5 week zo. Elke ochtend wordt ik wakker met het gevoel dat er een vrachtwagen over me heen is gereden. Wanneer ik uit bed probeer te stappen ziet dat er ongeveer uit zoals mijn oma van 81 dat doet. Langzaam, stram en onwennig sta ik naast mijn bed. Rechtop lopen duurt een paar stappen, want in eens strekken is niet mogelijk. Als een ware Bambi strompel ik naar de badkamer op zoek naar mijn strip naproxen. Die stomme dingen slik ik liever niet, maar ik weet anders niet hoe ik mezelf de deur uit krijg. Ik moet immers gaan werken vandaag.

Nu had ik de afgelopen 2 weken het ‘geluk’ dat we gebroken weken hadden door de feestdagen. Ik heb dus geen 32 uur per week hoeven werken, zoals ik normaal doe. Deze week is wel weer en normale werkweek en nog een drukke ook. Ik ben benieuwd.

Gisteren was het weerbericht in de ochtend iets voorspoediger met een fijne zon om de dag mee te beginnen. Ik stond daarom ook zonder al te veel moeite naast mijn bed. Omdat ik op maandag maar een halve dag werk, kon ik daarna even uitrusten op de bank. Rustig aan. Toen het weerbericht eind van de middag omsloeg had ik gelukkig Jochem die het huishoudelijke stokje van me kon overnemen. Hij kookte en ruimde op.

Het weerbericht van vandaag is dus pijn. Pijn, pijn en nog eens pijn. Het loopt van mijn nek naar mijn schouders, over mijn beide schouderbladen, in een brede band over mijn hele ruggenwervel en vervolgens over mijn hele onderrug. Daarnaast zitten mijn armen ‘los’ wat zoveel betekent als dat de banden uitgerekt zijn en ik nu, zonder enige moeite, mijn arm uit de kom zou kunnen trekken. Door die lossigheid heb ik ook weinig kracht in mijn armen. Ik laat hierdoor snel dingen vallen en kan geen zware dingen tillen. Met een beetje pech kan ik vanavond amper een vork naar mijn mond brengen. Gewoon, omdat die vork te zwaar is.

Vandaag dus weer een dag waarbij ik me vooraf al afvraag of het gaat lukken. Hoe ik de dag doorkom. Of het lukt om tot 17.00 uur te blijven werken en dan daarna nog iets te eten op tafel te toveren. Ik weet het niet, dat weet ik nooit. Mijn lichaam is wat dat betreft, net zo veranderlijk als het weer.

Xo Daisy

Meer informatie over mijn hypermobiliteitssyndroom

Advertenties

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Disslike!! 😓
  Sterkte chick! 🍀

  xxx

  Liked by 1 persoon

 2. Nienke schreef:

  Het had zo door mij geschreven kunnen zijn. Het lijkt ook alleen maar erger te worden. 👎

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Afgelopen weken is drama. Klap in mn handjes voor de weinige klachten die ik afgelopen tijd heb gehad. Bekoop ik nu een beetje lijkt. Wat mij betreft mag het snel of keihard vriezen met zon of gewoon zomer worden 😉

   Like

 3. Ilona schreef:

  Klinkt echt vreselijk! Kan me niet indenken hoe je je moet voelen! Sterkte meis! Hopen dat de pijn snel weer afneemt. Liefs ilona

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dank je wel, lief 😄

   Liked by 1 persoon

 4. Loor schreef:

  Lieve Dais, ik word hier gewoon een beetje verdrietig van. Zit ik te zeiken over mijn koppijn…Doe je rustig aan? Dikke knuffel

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Had het er nog met Chantal over. Iedereen ervaart pijn anders. Voor jou kan die koppijn net zoveel pijn doen als mijn lichaam. Iedereen mag daar af en toe best even over klagen 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s