Mijn travel bucket list

Omdat ik nu eenmaal een trutje ben die verslaafd is aan het maken van lijstjes (hands up als je ook schuldig bent aan dit fenomeen), bestaat er ook zo iets als mijn travel bucket list. Mocht er nu een of andere reisaanbieder denken “Leuk, laten we Daisy op een vliegtuig zetten”, zal ik hieronder aangeven welke locaties ik nog op deze lijst heb staan (*dikke vette knipoog*). Alles afstrepen is mijn droom die ik hopelijk, ooit, in werkelijkheid kan stellen (vast niet, want dan komen er wel weer nieuwe dromen bij).

homeofdaisies travel wistlist bucket list reizen landen vliegen zon zee strand cultuur leren

New York, New York!
Die staat toch wel met stip op nummer 1. Na al die films, series, goede verhalen en reisverslagen van anderen heb ik bijna het idee dat ik de stad op mijn duimpje ken. Jammer dat ik er nog nooit in real life ben geweest. De energie, architectuur, de mensen, de grootsheid, Central Park, Brooklyn Bridge, Statue of Liberty, Time Square… Need I say more?

Kaapstad
Nu ben ik al eens in Zuid-Afrika geweest (Jo’burg, Krugerpark), maar Johannesburg is bij laaange na niet zo mooi als Cape Town. De combinatie van stad, strand, natuur, beestjes en natuurlijk alles wat Afrika is. Can I go now please? De Afrikaanse taal is ook hi-la-risch!

Praag
Ook hier heb ik  prachtige verhalen en foto’s van gezien. Deze hele oude stad ademt een en al cultuur, met architectuur, bruggen, de rivier Moldau. Het lijkt me fantastisch! (Overigens kan ik deze trip hoogstwaarschijnlijk in 2016 al van mijn lijstje strepen, woohooo!)

De Nederlandse Antillen
Ze staan ook wel bekend als de ABC-eilanden. Stukje van de Nederlandse cultuur, waar je volgens mij geweest móet zijn. Heerlijke zon, zee, strand vakantie, met jeep tochtjes, cocktails nippen, snorkelen en nieuwe plekjes ontdekken.

London, baby!
Het is bijna crazy dat ik nog nooit in Londen ben geweest. Zo dichtbij en zoveel manieren om er heen te reizen (auto, boot, vliegtuig, trein). The Big Ben, The London Eye, Buckingham Palace, Hyde Park, Camden, Fish&Chips en pubs….

Down under
Oooh ik hoop zo dat dit ergens in de nabije toekomst in het verschiet ligt! Al sinds mijn pubertijd ben ik obsessed met Australië. Ik heb namelijk een logeeradresje in Queensland, wat natuurlijk een mooie opstart is voor een prachtige rondreis door dit fenomenale land. Eerlijk gezegd wilde ik meteen na de HAVO dit land bezoeken, maar helaas zijn daar veel regels aan verbonden en met je heul veul spaargeld meenemen. En dat had ik niet, want ja, ik was 17.  Dus, wie weet, hopelijk, ga ik die droom 12 jaar later nog eens werkelijkheid maken.

Barcelona
Gaudi bewonderen, sangria drinken, La Ramba, shoppen en tapas eten onder het genot van het Spaanse zonnetje. Wat wil je nog meer van een stedentrip? Staat op de optie-lijst om dit (na)jaar te doen met mijn bestie! Heb sowieso zin in weer een tripje met Anne 🙂

Lissabon
Deze plaats zou ik in 2011 bezoeken, maar helaas is dat er nooit van gekomen. Toch lijkt het me heerlijk weer terug te gaan naar Portugal, want het is echt een heerlijk land. De gebouwen, kerken, het kasteel, de parken en de straatmuzikanten. Ik kan kan niet wachten!

Mexico
De meesten zullen meteen denken aan een heerlijke strandvakantie, maar Mexico heeft zoveel meer te bieden dan dat. Al sinds de middelbare school ben ik geïnteresseerd in de geschiedenis, vooral van de Maya’s. Ik zou dan ook graag de tempels en piramide’s (zoals Chichén Itzá) bezoeken. En dat natuurlijk naast de prachtige natuur, steden, eten (loooove Mexican food!) en de mensen.

En mijn lijstje gaat door en door en door. Rome, de piramides in Egypte, Cuba, Route 66 rijden, het Noorderlicht zien en ooit op ski-vakantie gaan zijn nog meer van mijn reisdromen. Hopelijk kan ik komend jaar minimaal 1 ding van dit lijstje afstrepen. Zeker weten dat er nog weer meer nieuwe wensen bijkomen haha! Wat zijn jouw ultieme reisbestemmingen? xo Daisy

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. artisticstateofmind schreef:

  Wat een tof lijstje! Ik wil supergraag terug naar Turkije!

  Liked by 1 persoon

 2. Whaaaa tof lijstje! New York staat bij mij ook heel hoog, maar ik droom ook al jaren van het prachtige oude Rome.. Maar hè ik blijf voorlopig nog even aan het dromen want over zes weken zit ik down under hihi! Fijn weekend nog! X

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja joh helemaal niet jaloers op down under hahaha! Super toffe ervaring, valt Rome vast bij in het niet 😉 voor volgend jaar dan ofzo haha xo

   Liked by 1 persoon

 3. biancaronday schreef:

  Dit is inderdaad een hele mooi bucketlist. Het zou inderdaad gaaf zijn als je er 1 vanaf kunt schrappen dit jaar.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s