Waarom ik nog niet in kerststemming ben

Het is serieus al bijna kerst, maar aan de temperaturen zou je anders verwachten. Ik las zelfs dat er bloemen gaan bloeien en er mensen last hebben van hooikoorts. Say Whut?! Niet gek dus dat ik totaal nog niet in de kerststemming ben en dat terwijl het eind deze week toch echt zover is. Maar waar het nog meer aan ligt en hoe ik vroeger altijd in de Holiday Spirit kwam, leg ik je uit.

homeofdaisies winterdip kerst kerstgevoel geen kerst cadeaus kerstboom foute kersttrui schaatsen eten food foodie gezelligheid

Oké van die kersttrui word ik wel vrolijk 🙂 

Oh, vroeger kon ik niet WACHTEN tot het eindelijk december was. Als kind vierden we natuurlijk Sinterklaas, maar toen die aap uit de mouw kwam voor mijn broertje was dat feest snel klaar. We verschoven het cadeautjes uitwisselen een paar weken verder, naar kerst. Niks leukers – vind ik – dan weken lang staren naar die ingepakte presentjes onder de boom. Oké, ik was zo’n muts die er aan ging voelen, schudden en sowieso bekijken op welke en hoeveel pakjes mijn naam stond. Hoe meer, hoe groter, hoe beter!

Toen ik zelf bijbaantjes kreeg vond ik het ook ontzettend leuk om voor mijn familie cadeaus te shoppen. Soms had ik mijn pakjes al maaaanden in de kast klaar liggen tot eindelijk de boom stond en ik ze eronder kon leggen. Mijn moeder is een nog grotere knutsel dan ik, dus waren we ook altijd bezig met kaartjes maken. De feeststemming zat er hierdoor altijd al vroeg in. Zodra Sinterklaas voorbij was werd de boom van zolder gehaald en de hele woonkamer omgetoverd met lichtjes, kransjes, ballen en andere kerstversiering. Heerlijk vond ik dat, al die glimmertjes en gezelligheid. Eerste kerst was het vaste prik: oma kwam rond koffietijd, we dronken wat warms, aten een gebakje en dan: cadeaus gevolgd door gourmet en een plakje Vianetta ijs.

Maar nu – hallo volwassen leven – is het kerstgevoel ver te zoeken. Ja, ik heb dit jaar een houten kerstboom in plaats van mijn mooie, grote, groene vriend (ik kon ‘m dit jaar niet kwijt omdat de vissen in de weg staan. True story!). Buitenom wat mooie kaarsen(houders) en cadeaudoosjes en tags in mijn houten boom geprikt te hebben, heb ik weinig versiering in huis aangebracht. Vorig jaar heb ik een heel dorp op mijn ramen getekend en dit jaar… Tsja, het kwam er gewoon niet van. Druk, druk, druk of zo?

Anyway, ik kom gewoon maar niet in die feeststemming. Serious Request is meestal ook iets waardoor de stemming er meteen goed in zit. Nu staat het af en toe aan, maar voel ik me niet meer zo betrokken als de afgelopen jaren (it’s not the same without Gerard!). Ook zijn we gestopt met kerstcadeaus geven. We krijgen vast nog wel een December Kraskalender van mijn ouders, maar that’s it. Natuurlijk gaan we rond de koffie naar mijn ouders, taartje eten, gourmetten. Maar Jochem moet met zijn nieuwe baan ook 2e kerst werken (boooe!), en doen we een van de twee dagen nog een vluchtig bezoekje aan zijn ouders.

Als het nou eens héél koud zou gaan worden, gaan sneeuwen en dat de schaatsen uit het vet kunnen, tsja, misschien dat dan het kerstgevoel komt. Ik weet het niet. Misschien ligt het er ook aan dat ik zo opga in de waan van de dag, ik geen kerstvakantie heb omdat er écht nog veel moet gebeuren met de deadline van 4 januari in zicht én omdat ik er simpelweg helemaal niet zo mee bezig ben geweest dit jaar.

Hopelijk komt die kerststemming volgend jaar eerder en beter bij me, want ik mis hem wel. Kerst is een van de gezelligste periodes van het jaar, met zijn lichtjes, liefde en gezelschap. Ondanks dat doe ik mijn uiterste best met mijn ‘foute’ kersttrui (ik vind ‘m niet fout, maar fantastisch!) en heb ik de taak van het taart bakken op me genomen.

Wat zijn jouw plannen komende feestdagen? Jij wel helemaal in de kerstsferen? xo Daisy 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. biancaronday schreef:

  Dit jaar heb ik er ook heel veel moeite mee, denk inderdaad dat de temperatuur er wel een rol in speelt. Je hebt gewoon niet het gevoel dat het december is.

  Liked by 1 persoon

 2. Chelsey schreef:

  Ik denk dat er meerdere wel last van zullen hebben dit jaar. Het weer is bij mij echt de grootste reden. Dit kan je beter herfst noemen! Zo’n 5 jaar geleden lag er een dik pak sneeuw en nu alleen plassen water. Wordt er ook een beetje droevig van..

  Liked by 1 persoon

 3. artisticstateofmind schreef:

  Ik ben 1000% in de kerststemming. T huis is lekker versierd en er liggen een hoop cadeautjes te wachten. En we beginnen op kerstavond, dus yay!

  Liked by 1 persoon

 4. innerselfienl schreef:

  Erg vervelend dat je niet in de stemming komt. Ik heb daar soms ook moeite mee. Gelukkig heb ik er nu wel veel zin in! Wij beginnen op kerstavond!
  Hopelijk komt het nog bij jou!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s