Favo winter to do’s @ home

Het is koud en guur buiten en dus kun je soms maar het beste binnen blijven. Maar wat moet je nou gaan doen om je niet te hoeven vervelen? Ik geef je mijn favo winter to do’s @ home, zodat je niet alleen de deur niet uit hoeft, maar ook nog eens geld bespaart! 

homeofdaisies december to do winter thuis huis gezellig warm me time lezen schrijven relaxen thee chocomel slagroom relaxen open haard vuur

Ten eerste: zet lekker de kachel aan. Het huis is altijd een stuk aangenamer als het fijne temperatuur heeft. Bij mij staat ‘ie meestal op 19.8 of – als ik het écht koud heb – op 20 graden. Pyjama aan, dekentje, chill!

Heb je net als ik een elektrische of gaskacheltje met leuke (nep) vlammetjes? Ga daar dan eens lekker voor zitten. Ik tover mijn Fatboy tevoorschijn, leg daar heerlijke, zachte dekentjes overheen en vlei mezelf daar neer met een heerlijke kop thee, koffie of warme chocomel én een fijn boek of tijdschrift. Even tot rust komen, relaxen, in een andere wereld stappen en intussen genieten van die dansende vlammen.

Dat boek of tijdschrift kun je natuurlijk ook inwisselen voor een leuk muziekje. Doe de gordijnen dicht, dim de lichten en ga even helemaal los op je favoriete dansnummers. Van dansen wordt je immers blij, je maakt die stijve spieren los én je verbrand nog een paar calorietjes. Is dat niet mooi meegenomen?

Wie houd er nu niet van lekker tutten? Sluit jezelf op in de badkamer, steek wat kaarsjes aan, een rustgevend muziekje en je kunt aan de slag. Maskertjes voor je gezicht en je haar, je voeten een ontspannen badje geven, nagels lakken, warm douchen of in bad en daarna je helemaal insmeren met een heerlijke vette bodycream of olie. Je bent er gerust 2 uurtjes mee zoet en je voelt je daarna helemaal zen!

Pak een nieuw notitieboekje en ga aan de slag met een pen. Het kan van alles zijn wat je opschrijft. Misschien zijn er nog wat doelen die je wilt bereiken of dingen die je nog wilt doen voor je dood gaat. Of kun je een lijstje maken met leuke uitjes die je komend jaar wil ondernemen. Laat je fantasie helemaal de vrije loop. Wie weet bedenk je dingen die je nooit eerder had bedacht. Of misschien schrijf je wel een boek of blogpost!

Ga aan de bak! En dan bedoel ik met een oven en wat lekkere ingrediënten. Maak een taart, cake of koekjes. Niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens lekker om daarna op te eten onder het genot van een kopje thee of warme chocomel!

Geniet van deze winter en wat heerlijke me-time. Wat is jouw favo bezigheid in huis? xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. biancaronday schreef:

    Dat is lekker met een grote kussen in de rug op de bank, een fleeceplaid erbij met of mijn MacBook erbij of een analoog boek 😜. Lekker game kan ik in de winter ook zeker van genieten.

    Liked by 1 persoon

  2. Myrthe schreef:

    Wat een leuk stukje en ook hele leuke schrijfstijl heb je!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s