Tony Chocolonely Limited Editions

Oh Tony’s, how I love my Tony’s! Als echte choco-holic móest ik natuurlijk ook de andere 2 limited editions in handen krijgen. Het heeft even geduurd, maar ze zijn nu ook ein-de-lijk in Zeeland verkrijgbaar. Ik probeerde ze voor je uit en vertel je welke je onder de boom moet leggen (of lekker helemaal voor jezelf moet houden!) Zeezout Amandel of Lemon Cheesecake.

homeofdaisies tony chocolonely limited edition lemon cheesecake amandel zeezout puur melk chocolade review jamin wereldwinkel jarig verjaardag kerst cadeau feestje

Een tijdje geleden wist ik mijn handen al te krijgen op Popcorn Discodip. Omdat Puur met Zeezout en Amandelen meer mijn ding is, was ik blij dat ik die kon kopen. Toen Tony Chocolonely aankondigde dat er nog een extra limited edition aan kwam in de vorm van Melk Lemon Cheesecake kon ik niet wachten! Ik houd namelijk ook enorm van zuurtjes en citroentjes.

Ook deze verpakkingen zijn weer oogverblindend vrolijk, vol kleurtjes en gouden randjes. Een waar feestje voor Tony’s 10e verjaardag! Na de papieren wrap, vind je een gouden wikkel. Ik moest me inhouden om deze er met grof geweld vanaf te scheuren want ohhh wat had ik zin om de chocola te proeven!

homeofdaisies tony chocolonely limited edition lemon cheesecake amandel zeezout puur melk chocolade review jamin wereldwinkel jarig verjaardag kerst cadeau feestje

Laat ik beginnen bij Puur Zeezout Amandel: het is een behoorlijk harde chocola. Ik moest behoorlijk moeite doen om een stukje af te breken (ja ik ben een breker, niet iemand die die hele reep aan mijn lippen zet). Het is behoorlijk donkere, pure chocolade. Je moet er van houden, want hij is vrij bitter. Ik vind het heerlijk! De stukjes amandel in de chocola zorgen ervoor dat het lekker knapperig is, een ware sensatie in je mond. Zodra de chocola gaat smelten, proef je opeens het zout. Hmm! Hoe meer je hem laat smelten, des te beter je het proeft.

homeofdaisies tony chocolonely limited edition lemon cheesecake amandel zeezout puur melk chocolade review jamin wereldwinkel jarig verjaardag kerst cadeau feestje

Het is dus wel een chocola om van te genieten, wil je alle smaaksensaties meemaken. Geen reep om tijdens je PMS binnen 10 minuten naar binnen te werken! (vind ik ‘m overigens ook wat te duur voor). Het enige minpunt van deze reep, vind ik dat – omdat hij zo hard is – behoorlijk kruimelt als je er een stuk van wilt breken. Hierdoor gaat er veel chocola verloren en dat is zonde.

homeofdaisies tony chocolonely limited edition lemon cheesecake amandel zeezout puur melk chocolade review jamin wereldwinkel jarig verjaardag kerst cadeau feestje

Lemon Cheesecake is hmmm heerlijk! Zodra je een hapje neemt merk je dat het knapperig is, bijna dezelfde bite als bij de caramel variant. De citroensmaak vind ik pas laat komen. De ene keer vind ik die ook heftiger dan de andere keer. Geen idee waar dat aan ligt… De melkchocolade zelf is erg zacht en romig, zoals we gewend zijn van Tony Chocolonely. Ik vind dat de smaken erg goed bij elkaar passen, er is niet een die overheersend is. Daarnaast is de sensatie in je mond goed, de zacht smeltende chocola, met de knapperige stukjes taartbodem en af en toe dat zuurtje dat je proeft.

homeofdaisies tony chocolonely limited edition lemon cheesecake amandel zeezout puur melk chocolade review jamin wereldwinkel jarig verjaardag kerst cadeau feestje

Ik ben behoorlijk fan van Tony Chocolonely, op de prijs na. Ik vind het bijna zonde om de reep open te maken en op te eten, want deze repen van 180 gram kosten €3,50. Ze zijn tijdelijk verkrijgbaar, onder andere bij Jamin en de Wereldwinkel. Ik zou nog snel even naar de winkel rennen om in te slaan, want online zijn ze al uitverkocht! Goede tip: ik heb ook een mega verpakking gespot waar alle drie de smaken inzitten. Mocht je niet weten wat ik voor kerst en/of mijn verjaardag wil? 😉

homeofdaisies tony chocolonely limited edition lemon cheesecake amandel zeezout puur melk chocolade review jamin wereldwinkel jarig verjaardag kerst cadeau feestje

Wat is jouw favo (limited edition) Tony Chocolonely smaak? Ik kan niet kiezen! xo Daisy 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Lemon cheesecake, het lezen alleen al #kwijl 🙊 serieus paar weken geleden voor het eerst een Tony’s gegeten, hazelnoot geloof ik 😁 lekkah

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Mijn all time fav blijft wel caramel seasalt 😍

   Liked by 1 persoon

 2. Chantalle schreef:

  Ik heb het eigenlijk nog nooit geprobeerd! Lijkt me wel heel lekker.

  Liked by 1 persoon

 3. biancaronday schreef:

  Nog nooit gegeten eerlijk gezegd. Maar iedereen om me heen lijkt er aan verslaafd te zijn.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s