Sinterklaas cadeauspel voor volwassenen

Dat de goedheiligman weer in het land is, is je vast niet ontgaan. Een typisch feest vol spanning, verwachting en cadeautjes, vooral voor de kleintjes onder ons. Voor volwassenen is het voornamelijk leuk om die blije gezichtjes van de kids te zien (en natuurlijk het geheim dat zij nog niet weten). Maar, Sinterklaas kan ook ontzettend leuk zijn voor volwassenen zónder kinderen. Gewoon, met een groepje vrienden of familie, een vast budget, meerdere ingepakte cadeaus, een dobbelsteen en wat spelkaarten… Het Sinterklaas cadeauspel!

homeofdaisies sinterklaasspel sinterklaas volwassenen cadeaus dobbelen dobbelsteen pepernoten cadeau cadeautjes kado spel spelen vrienden familie

Wat heb je nodig?
– Iedereen koopt minimaal 3 cadeautjes voor een maximaal bedrag (vooraf afgesproken, je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt).
– Een dobbelsteen
– Spelkaarten. Deze kun je voor een paar euro kopen bij bijvoorbeeld Action of Xenos.
– Een kookwekker

Hoe werkt het?
Iedereen legt alle cadeautjes in het midden van de kring. Beslis wie er mag beginnen, bijvoorbeeld de jongste of de oudste of wie het hoogste getal gooit met de dobbelsteen.
In de eerste ronde heb je de kaarten nog niet nodig. Iedereen mag om beurten met de dobbelsteen gooien. Gooi je 1 of 6? Dan mag je een cadeautje kiezen. Nog niet uitpakken! Dit blijf je doen tot alle cadeautjes een eigenaar hebben. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand geen cadeautjes heeft. Niet getreurd, dit kan allemaal snel veranderen in de tweede ronde!

Zet nu de kookwekker aan. Het leukst is om niet te kijken hoe lang hij aan staat, zodat je niet stiekem op de klok kunt kijken wanneer hij zal afgaan. Als de wekker afgaat is het spel afgelopen en zijn alle cadeautjes die in jouw bezit zijn van jou.

Ook in de tweede ronde ga je dobbelen. Gooi je 3? Dan mag je  een cadeau van je eigen stapel uitpakken. Als alle cadeaus zijn uitgepakt is 3 niks meer, net als 2, 4 en 5. Gooi je 1 of 6 mag je een opdrachtkaartje pakken en deze uitvoeren. De opdrachten lopen uiteen van dat je een cadeau moet weggeven aan degene met de minste cadeaus of dat je zelf een cadeautje mag pikken bij je linker- of rechter buurman/vrouw of van plek wisselen. Alles wat je hebt gewonnen in de eerste ronde kun je dus zomaar weer verliezen. Het blijft dus spannend tot het eind om te zien of je alles wat je wilde wel kunt houden.

Ik heb dit spel vorig jaar voor het eerst gespeeld en ik moet zeggen dat ik het hilarisch vond (en ik heb eigenlijk een hekel aan spelletjes, want ik ben er super slecht in). Maar het is gewoon grappig om te zien dat vaak de grootste cadeaus als eerst uit het spel gaan en er om dezelfde cadeaus gestreden wordt wanneer er gepikt mag worden. In combinatie met leuke vrienden, een hapje en een drankje is de avond werkelijk snel voorbij. Een echte aanrader dus! Spreek dus nog snel af om 5 december samen te komen xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. annetreur schreef:

  Het is inderdaad enorm leuk om dit met vrienden te doen! Wij hebben een vriendinnengroepje van 4-5 meiden (eentje is al anderhalf jaar op wereldreis maar sluit straks weer aan), en gaan volgende week voor de tweede keer op rij het Sinterklaasspel doen. Vorig jaar hebben we echt ontzettend veel lol gehad, lekkere hapjes erbij en je hebt een perfecte meidenavond!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Super leuk weerzien dan! En meteen met de neus in de Hollandse Cultuur hihi! Geniet ervan, waardevol hoor zo’n hecht groepje 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s