The Hunger Games: Mockingjay part 2

Yes, eindelijk was het tijd voor het allerlaatste deel van The Hunger Games trilogie. Hij verscheen vorige week in de bioscoop en dus was het een no brainer om hem het eerste weekend te gaan bewonderen. Ik was natuurlijk onwijs benieuwd hoe het tweede deel van het derde boek zich zou ontvouwen en ontknopen. Met wie van de mannen zou Katniss eindigen? Ik neem je mee (en verklap natuurlijk niks!)

homeofdaisies at the movies film bioscoop the hunger games trilogie mocking jay part 2 mockingjay cinecity vlissingen CCXL

bron afbeelding

Dit was tevens de eerste keer dat ik de nieuwe zaal van CineCity in Vlissingen uitprobeerde. De CCXL is recent geopend en is 2x zo groot als de andere zalen én heeft het grootste scherm van Nederland. Meestal ga ik naar de bios in Antwerpen en daar deed deze zaal me ook zeker aan denken. Ruime stoelen, giga beenruimte (hulde!), fantastisch beeld en geluid. Het was een droom, zo fijn! Overigens kan de zaal ook worden omgetoverd als theaterruimte, wat volgens mij een goede aanwinst is voor Vlissingen. Aanrader dus 🙂

Dan naar de film. Hij is in 3D en daar ben ik niet altijd even groot fan van. Zeker omdat ik een bril draag is zo’n overzetbril behoorlijk irritant. Ik moest ook bij deze film weer enorm wennen. Vooral in het begin is er vee scherpte/diepte te zien, bijvoorbeeld wanneer 2 karakters met elkaar praten. Dan zie je de ene rug onscherp links in beeld en degene die spreekt scherp rechts in beeld. Wanneer de andere dan praat wisselt dit om. Ook vond ik het 3D lang niet altijd nodig, er zaten niet zulke toffe scènes in zoals in The Maze Runner die een meerwaarde gaven. Jammer!

The Hunger Games Mockingjay part 2 bevat natuurlijk weer heel veel actie en special effects. De strijd tegen het Capitol zet zich voort. Katniss is nog altijd het gezicht van de strijd en zij moet dan ook een grote last dragen. Gaat haar niet altijd even gemakkelijk af met hospitaal bezoekjes tot gevolg. Maar, veerkrachtig als ze is verlaat ze die ook snel en gaat ze weer aan de slag. Dat vond ik soms wel even lastig, in de ene scène kon ze amper praten en in de volgende bewapende ze zich voor de volgende strijd. Alsof ik 5 minuten mijn ogen had dichtgedaan en wat had gemist…

Van de vele warme, kriebelige momenten in eerdere delen is helaas niet veel merkbaar. Een vluchtige kus en dat was het. Weinig passie, wel verdriet. Ook die liefde miste ik heel erg. Het was vooral actie en rennen, weinig tijd en ruimte voor speciale momentjes. En de momentjes die er waren, vond ik kort, vluchtig en weinig emotioneel. Wel komen we er aan het eind van de film achter voor die ze nu éindelijk kiest. Wie dat is ga ik natuurlijk niet verklappen want dat is bijna de hele reden om de film te kijken 😉 Ik ga ook geen hint geven en ook niet zeggen of ik teleurgesteld of blij was. Gewoon voor jezelf kijken!

Ik ben wel blij dat de cirkel nu rond is, dat de trilogie besloten is. En het einde is wel zo gemaakt dat het weinig ruimte laat om de serie verder uit te melken. Het is goed zo. Zoals je merkt ben ik niet rete-enthousiast, maar kan niet zo goed benoemen waar dit nu precies aan ligt. De film is prima in elkaar gezet, maar ik miste gewoon wat dingen en dat het soms leek alsof ik had liggen pitten omdat het zo van het een naar het ander sprong vond ik best vervelend. En ik vond de 3D nergens op slaan.

Heb jij The Hunger Games Mockingjay part 2 al gezien? Wat vond jij? Wat wordt de volgende jeugdboekenserie die we in film-vorm mogen bewonderen? xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chelsey schreef:

  Ik heb hem ook al gezien ja en had alle drie de boeken wel zo’n 5 keer gelezen. Ik moet wel zeggen dat ze best wel belangrijke dingen uit het boek hebben weggelaten. Zoals dat Katniss samen met Johanna moet gaan trainen om mee te kunnen vechten (aangezien ze beiden niet in een goede staat verkeerden) en ook de langzame ontwikkeling tussen Katniss en Peeta. Jammer dat ze dat eruit hebben gelaten, maar verder vond ik het wel een goede film!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik heb de boeken niet gelezen, dat scheelt dan weer. Vind films van boeken die ik heb gelezen over t algemeen heel stom omdat de dingen zo anders zijn. Jammer dat je ook dingen miste!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s