Waarom zijn vrouwen niet lief voor elkaar?

Van een goede vriendin van me kreeg ik de vraag of ik eens een blogje wilde tikken over dat mensen eens wat liever voor elkaar moeten zijn. Vrouwen in het bijzonder. Ze kunnen nogal behoorlijk gemeen zijn en lelijk tegen elkaar doen. Het zette me aan het denken. Zijn vrouwen dan echt zo niet-lief voor elkaar? Gemeen? Laten ze je zomaar vallen in plaats van je te steunen? 

homeofdaisies liefde vriendinnen vrouwen gemeen lief liefde ruzie vriendschap vriend

Het makkelijkst is natuurlijk te kijken in je directe omgeving. Ja, ik ben in de loop der jaren zeker ook wat vrienden en vriendinnen verloren. Gewoon, omdat het verwaterd. Omdat je niet meer bij elkaar op school zit of andere interesses krijgt. Dat gebeurt geleidelijk en eerlijk gezegd zit ik daar dan ook niet zo mee. Jammer, maar helaas. Er zijn wel vriendschappen waar ik persoonlijk pijn van ervaar, waarvan ik baal dat het zo gegaan is. Mensen die je keihard hebben laten vallen. En dat, terwijl je het gevoel hebt er wel altijd voor hen te zijn geweest maar dat dat andersom alles behalve vanzelfsprekend bleek.

Vrouwen staan bekend om gemeen doen, roddelen en jaloers doen. Die drie dingen hebben ook ontzettend veel met elkaar te maken. Vaak is jaloezie de trigger om gemene dingen te zeggen over iemand, achter iemands rug om: roddelen. “Moet je haar nu zien met haar nieuwe (..vul in..) trui/haar/vriend” wordt er op een minachtige toon gezegd. Nu zul je misschien denken dat dit slechts een probleem is die om en nabij na de middelbare school ophoudt. Wrong! Ook bij de volwassen dames houdt dit helaas niet op. Sommigen gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Ik ken verhalen van zogenaamde ‘schoolpleinmoeders’ die zo’n beetje leven op over elkaar roddelen. Vreselijk!

Waarom vrouwen dit doen kan ik eigenlijk niet zo goed terugvinden op internet. Jammer, want ik had graag de achterliggende oorzaak geweten. Als je dat weet kun je natuurlijk makkelijker een oplossing bedenken. Maar misschien is het ook allemaal niet zo makkelijk. Anders was er vast wel iemand geweest die ons vrouwen wat minder gemeen had geprogrammeerd. “Een betere wereld begint bij jezelf” was een slogan uit de jaren ’90 en ik denk in dit geval ook zeer van toepassing. Ga zelf eens wat liever en leuker doen tegen de wereld. Dus, wees vanaf vandaag eens wat liever voor elkaar. Geef je die vrouw in de bus dat complimentje over haar leuke kapsel, help je oudere buurman met zijn zware boodschappentas en vertel je vriendinnen hoeveel ze voor je betekenen. Stuur weer eens ‘zomaar’ een kaartje naar iemand die je een tijd niet hebt gesproken. Pak je telefoon en vraag hoe het met ze gaat. Zeg tegen je ouders dat je van ze houdt, tegen je vriend dat je trots op hem bent. Lief zijn is gratis. En weet je wat? Je voelt je er zelf ook nog eens beter door!

Ga ervoor. Geniet ervan. xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s