Waarom lange nagels hebben irritant is

*Note vooraf* Dit bericht is rete sarcastisch, maar herbergt een diepgewortelde kern van waarheid. Het is mede bedoeld om mijzelf eraan te herinneren dat ‘wie mooi wilt zijn, moet lijden’ en ik dus zal moeten kiezen tussen schoonheid en gemak. Tevens zal het me helpen wanneer ik binnenkort op het punt sta een nieuwe afspraak te maken, zodat ik dat gewoon niet doe. Het lijden weegt momenteel niet op tegen het gemak. Lees dit artikel hoofdschuddend, huiver en lach van herkenning. 

homeofdaisies sarcasme nagels column lang vervelend acryl gel nails

Het begon allemaal een dag of wat voor mijn bruiloft. Daar kon ik natuurlijk niet verschijnen met die slappe hap van nagels die ik van mijzelf bezit. Ik hoef daar over 10, 20, 60 jaar niet aan herinnert te worden als ik mijn trouwfoto’s terugzie. Het moment suprème waarbij hij de ring om mijn vinger schuift en het enige waar ik naar kan kijken zijn die afgescheurde stompjes vol afgebladderde nagellak. Nehh…. Tijd voor een prachtige set acrylnagels. En prachtig, dat waren ze zeker. Maar de onhandigheden begonnen al snel. Ik som ze voor je op:

– Het is onmogelijk om kleingeld te pakken. Dat gaat simpelweg niet. Die nagels zitten behoorlijk in de weg.

– Om nog maar te spreken over platte dingen in het algemeen. Laat vooral je pinpas niet op de grond vallen want je zult gewoon deze moeten laten blokkeren en een nieuwe aanvragen. Mission impossible!

– Iets met ongesteld zijn en tampons… (je kunt zelf de rest wel invullen) Iewl en auw!

– Het is onmogelijk om te pulken. Velletjes, puistjes, vergeet het maar. Even lekker in je oor of in je neus krabben is er ook niet meer bij. Je nagels zijn simpelweg te dik om goed mee te pulken.

– Typen is onmogelijk. Op je telefoon niet, op je laptop niet. Het enige dat nog werkt is zo’n ouderwets toetsenbord met mega chubby toetsen zodat je niet 3 letters verderop intikt in plaats van wat je bedoelde. Op je telefoon moet je ook opeens leren te tikken met de kant waar je vingerafdruk zit, in plaats van met de bovenkant. Annoying!

– En dan het geluid van die nagels. Keihard én snoei irritant. De buurvrouw hoort nog dat je probeert te typen!

– Je kunt werkelijk niks meer open maken met die tengels, waardoor je bij alles je vriendje moet vragen om het voor je op te knappen. Blikjes, alles met plakstripjes. “Schaaaaatttt…”

– Lenzen in- en uitdoen is niet mogelijk zonder je ogen uit te klauwen… onmogelijk!

– Om nog maar te zwijgen over crème uit een potje te halen. Er zit meer ónder je nagels dan waar je het hoort te smeren.

Dus, mocht je nog twijfelen of je mooie lange nagels wilt laten zetten bedenk dan wat je allemaal moet doorstaan. En dat naast het 2 à 3 uur in een stoel zitten om ze te zetten en elke 3 à 4 weken weer 1,5 uur om ze te laten bijwerken. I’m just saying. Ik ga er voor nu dus even mee stoppen (met die nagels dan hè, maar ook met typen want da’s behoorlijk lastig met die lange tengels!) xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s