1 maand getrouwd | Hoe voelt dat?

“En, hoe voelt dat nu getrouwd zijn?” Een vraag die ik toch zeker wekelijks wel gesteld krijg. Morgen zijn we precies 1 maand getrouwd en dat leek me een mooi moment om een aantal van die vragen met jullie door te nemen én wat mooie momenten van die dag te delen. 

homeofdaisies trouwen wedding huwelijk getrouwd 1 maand recap terugblik veel gestelde vragen beantwoord FAQ Q&A

Hoe voelt het om getrouwd te zijn?
Eerlijk gezegd? Helemaal niet anders dan daarvoor. We woonden natuurlijk al 2 jaar samen voordat we trouwden en feitelijk gezien is er – behalve mijn achternaam en een ring om mijn vinger – niks veranderd. Onze liefde voor elkaar is niet anders geworden, maar het was wel bijzonder om de liefde van onze familie en vrienden te voelen die dag en daarna.

Was je zenuwachtig?
Nee, ik was totaal niet zenuwachtig. Ik zat echt de hele tijd te wachten tot het toe zou slaan maar het kwam gewoon niet. De dag ervoor zijn we heerlijk naar de sauna geweest, dat was fijn om samen te ontspannen en te fantaseren over hoe het allemaal zou gaan. Ik heb ’s nachts heerlijk geslapen, was wel vroeg wakker maar daardoor voldoende tijd om rustig te ontbijten voor ik naar mijn ouders vertrok. Alleen in de auto had ik even een kriebel in mijn buik en moest ik bijna huilen toen er een mooi liedje op de radio was. Maar eenmaal bij mijn ouders was het weer weg.

homeofdaisies trouwen wedding huwelijk getrouwd 1 maand recap terugblik veel gestelde vragen beantwoord FAQ Q&A

Hoe was het om elkaar voor het eerst te zien?
Eigenlijk best gek, want we hadden elkaar ’s morgens natuurlijk nog gewoon gezien. En dan sta je opeens helemaal opgedirkt te wachten tot de fotografen klaar staan om het moment vast te leggen dat je de deur open doet. Jochem kwam mij – traditioneel – ophalen bij mijn ouders thuis. We wisten allebei niet van elkaar wat we hadden gekozen, hoe we eruit zagen. Ik vond het wel heel tof dat hij voor een vlinderstrik en bretels was gegaan! Had hij nog last minute geshopt haha want eigenlijk had hij een witte stropdas. Ik had hem wijsgemaakt dat ik zo’n mega gypsie jurk had en dus niet in de auto zou passen 😉 Hij vond mijn jurk prachtig en had op zoiets gehoopt.

Heb je gehuild?
Nou en of! Toen ik samen met mijn vader bij de kerk stond te wachten om naar binnen te gaan kneep ik hem hard in zijn arm. “Niet janken hè!” zei ik tegen hem. Want als hij zou gaan, zou ik ook gaan. Toen gingen we lopen, hoorde ik de muziek en begon zachtjes te huilen. Ik moest enorm moeite doen om niet keihard te gaan janken, het voelde van binnen als een enorme ugly cry. En die make-up moest nog de hele dag dus dat kon écht niet! Toen ik over het gangpad liep heb ik ook bijna niet gezien wie er allemaal aanwezig waren, ik was zo bezig mijn ergste tranen binnen te houden. Jochem was ook aan het huilen, mijn moeder snotterde en blijkbaar hebben meer mensen flink gehuild. Die tissues die ik op de banken had laten zetten waren niet voor niets 😉

homeofdaisies trouwen wedding huwelijk getrouwd 1 maand recap terugblik veel gestelde vragen beantwoord FAQ Q&A

Wat was het meest bijzondere moment?
Oeh, da’s een lastige want dat zijn er wel meerdere. Sowieso dat ik met mijn vader over het gangpad naar Jochem liep was erg bijzonder en heel emotioneel. Wat ik ook heel tof vond was tijdens de fotoshoot ’s morgens. Er lag al een tijdje een gigantische jacht in de haven in Goes. Jochem had al gezegd “Als die eigenaar er is ga ik regelen dat we erop mogen”. En jawel hoor, hij zat lekker aan de koffie met zijn krantje. Of ik wel even mijn schoenen uit wilde doen. Geweldig! Ook erg bijzonder was dat we onze eigen geloften naar elkaar uitspraken in de kerk (en dat zonder te huilen!). De reacties op onze ‘eerste dans’ waren heel leuk, de rap van Jochem zijn broer en zijn gezin was fantastisch (Op de beat van Drank&Drugs “Als je wilt trouwen is het geen probleem, dan ga ik er heen, ik kom niet alleen. We komen voor Jochem en Daisy, voor Jochem en Daisy”), al die geweldige cadeaus, kaarten, lieve woorden het was overweldigend. Na een maand genieten we daar nog steeds van!

Denk je nog veel terug aan deze dag?
Nou en of! Onze fotografen (mijn moeder en mijn goede vriendin Marieke) sturen regelmatig foto’s door als ze weer wat hebben bewerkt dus daardoor blijft het telkens vers. Ons huis staat vol met kaarten en cadeaus die we kregen, in het trapgat hangt ons gastenboek-maar-dan-anders en mijn jurk staat natuurlijk in mijn kantoor. Er is dus bijna geen hoekje waar we er niet aan herinnert worden! Ook ben ik nog steeds bezig met het monteren van onze trouwvideo (ik kan hem inmiddels kijken zonder te huilen haha).

homeofdaisies trouwen wedding huwelijk getrouwd 1 maand recap terugblik veel gestelde vragen beantwoord FAQ Q&A

Heb je nog meer vragen die je beantwoord zou willen hebben over onze trouwdag? Stel ze dan hieronder! xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s