How to: 14 maanden niet naar de kapper

Vandaag is het zover; na 14 maanden gaat er eindelijk een stukje van mijn haar af. Geen overbodige luxe ook, want de punten hebben echt een knipbeurtje nodig. Waarom ik zo lang niet naar de kapper ging? Ik wilde mijn haar zo lang mogelijk zien te krijgen voor de bruiloft. Dat is helemaal gelukt, zonder dat het er ongezond uit zag! Dat kan jij ook met deze tips.

homeofdaisies hair kapper

bron foto

Kappers zeggen dat je – zelfs als je het zo lang mogelijk wilt later groeien – regelmatig naar de kapper moet. Maar dat durfde ik toch niet aan. Want stel dat ze er veel meer afknippen dan je wilt? Voelt een beetje als 1 stap vooruit en weer 2 achteruit.

– Niet zo vaak borstelen. Ik krijg sowieso mega pluis als ik het vaak borstel, maar dat komt door mijn slag. Ik borstel het alleen vlak voordat en nadat ik het was. Ja, ja, borstelen als het nat is is niet goed, ik weet het. Maar anders kan ik er niks mee. Zelf heb ik altijd het idee dat er super veel haar los komt als ik het borstel, meer als ik het vaker doe dan minder vaak. Als het haar kapot is komt het toch wel los, of je het nu borstelt of niet.

– Ook als je wel vaker naar de kapper gaat: gebruik elastiekjes zonder ijzer. Ze gaan misschien iets sneller kapot, maar in elk geval gaat je haar er niet stuk aan!

– Pas op met krullen en stylen. Al die warmte is helemaal niet goed voor je haar. Het droogt snel uit. Als je het doet, gebruik dan een goede bescherming.

– Zeker in de zomer: ga niet met je haar in het zee- of zwembadwater. Ook daar droogt het enorm van uit. Droog haar pluist, is broos en breekt snel. Oppassen dus. Grote knot op je hoofd en uit het water houden dus.

– Over zomer gesproken: houd je haar ook zoveel mogelijk uit de zon. Ook dit droogt uit. Draag dus ook tijdens het zonnen een knot of pet om je haar te beschermen.

– Go bananas with oilsJe haar houdt ervan om gevoed te worden, welk jaargetijde dan ook. Dit kan van alles zijn. Arganolie, kokosolie of zelfs olijfolie. Je kunt het als voedend masker gebruiken tijdens het slapen of zachtjes in de punten masseren na het wassen. Bang dat je haar vet wordt? Gebruik het ook vooral niet op je hoofdhuid, maar beperk je tot de punten. Deze zijn het oudst en drogen het snelst uit.

– Het klinkt zo voor de hand liggend maar: volhouden! Soms zul je dagen/weken hebben dat je haar verschrikkelijk zit, maar ren niet meteen naar de kapper. Zeker als je een kort kapsel hebt gehad is het lastig om vol te houden omdat het zo gek zit of omdat je er niks mee kan. Even een paar weken klieren met schuivers, doorbijten en daarna zit het vast weer beter.

– Gebruik voedzame producten voor je haar, zoals shampoo/conditioner/masker met essentiële oliën, keratine of proteïne.

En nu maart hopen dat er niet teveel van mijn haar af moet, want ik ben echt blij met mijn huidige lengte. Ik ga in elk geval ook niks aan mijn laagjes doen. Lekker laten groeien en kijken wat het allerlangst is dat mijn haar wil groeien het komende jaar. Wat is de langste periode dat jij het hebt volgehouden met niet naar de kapper gaan? xo Daisy

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s