Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation | Review

Ik draag niet zo heel vaak foundation, maar als ik het doe heb ik een aardige wensenlijst waaraan het product moet voldoen. Omdat mijn vertrouwde tube van Etos bijna leeg is, besloot ik de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation in de kleur 020 Beige Rosé te proberen. Hij belooft een heleboel, maar voldoet het aan de verwachtingen?

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

De kleur had ik – uiteraard – in de winkel al op mijn hand geprobeerd. En voordat ik hem kocht, bekeek ik hem ook buiten nog even. Dat komt namelijk beter uit dan in het slechte winkellicht. Een goede kleur voor de winter als de kleur van de Marokkaanse zon is afgesleten.

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Het product zit in een glazen fles, met plastic dop en heeft een pompje. Dat laatste vind ik super makkelijk en hygiënisch. De fles bevat 30 ml foundation. De verpakking belooft het volgende:
– zorgt voor een gelijkmatige huidskleur na verloop van tijd
– maskeert direct oneffenheden, donkere kringen en roodheid
– geeft een mooiere huid (bij dagelijks gebruik, door 28 vrouwen onderzocht in 12 weken)
– dermatologisch getest
– SPF 25

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Dat laatste vind ik – als ginger – erg fijn, want dat ben ik in low budget foundations nog niet veel tegengekomen. Zeker niet zo’n hoge factor! Helemaal fijn als je de najaarszon ingaat 🙂

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Puur natuur – no foundation

So far, so good. Als ik het product probeer merk ik dat ik super weinig nodig heb. Met slechts 1 pompje kan ik prima mijn hele gezicht en een stukje hals doen. De dekking is medium, wat ik heel fijn vind want zonder sproetjes zie ik er zo gek uit. Mijn gezicht is inderdaad verder helemaal egaal en ook de donkere kringen zijn iets gecamoufleerd. Niet helemaal, maar daar heb ik wel concealer voor. De kleur vind ik – voor nu – iets te licht, maar over een paar weken ben ik vast minder bruin en staat het prima.

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Met de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Wat ik een minpunt vind is dat het een hele poederige finish heeft. Ik houd zeker wel van mat, maar deze foundation zie je erg goed zitten. Daar houd ik helemaal niet van, zeker niet als ik het nog niet eens heb afgepoederd! JE ziet het vooral goed bij mijn neus, de randjes en de mee-eters. Wat ik erg fijn vind is dat je het echt niet voelt zitten. Het voelt natuurlijk aan. Het plakt niet en is niet zwaar op je gezicht. Ik was op den duur zelfs vergeten dat ik het droeg!

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Eind van de dag begreep ik ook waarom… er zat praktisch niks meer op. Dat vond ik dus wel erg gek! Ik heb nog nooit gehad dat er zo weinig foundation was overgebleven na een dag. Toen ik mijn make-up eraf haalde was het bijna helemaal verdwenen. En dat ondanks dat ik een primer had gebruikt én had afgepoederd. Daar baal ik enorm van, want houdbaarheid vind ik erg belangrijk. Ik moet er wel van op aan kunnen dat mijn foundation de hele dag goed blijft zitten, zonder halverwege de dag bij te werken. Ik kan hier sowieso niet mee gaan dansen in de stad want dan weet ik zeker dat het na een uur onder aan mijn kin hangt.

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Tsja al met al ben ik zeker niet overtuigd van deze Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation en dat vind ik erg jammer. Ook vanwege de prijs had ik wel beter verwacht. Hij kost namelijk €7,59, wat echt aan de top zit qua prijsklasse voor Catrice. Ik vrees dat dit ook meteen de laatste keer was dat ik dit product heb gebruikt en ik kan (en ga!) dus ook niet uitvinden of je er inderdaad een mooiere huid van krijgt na 12 weken..

homeofdaisies review catrice even skin tone beautifying foundation 020 beige rose make-up makeup mua

Heb jij deze foundation van Catrice al eens geprobeerd? Wat is jouw ervaring? xo Daisy

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chelsey schreef:

  Jammer dat hij tegenvalt! Ik was al erg benieuwd naar deze foundation, maar helaas lees ik wel meerdere negatieve reviews over deze.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja heel jammer… Geen aanrader helaas!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s