Halloween tutorial| Half dead beauty queen

Als je me een beetje kent, weet je dat ik gek ben op verkleden. Gek doen in zijn algemeenheid. En natuurlijk op tutten. Halloween is daarom een kans voor mij om helemaal los te gaan met make-up, schmink, crazy hair en outfits. Laat ik nu toevallig volgende week mijn allereerste halloween feestje ooit hebben. Daar moest dus voor geoefend worden! Ik laat je met een foto tutorial zien hoe je deze half dead beauty queen ook kunt maken.


homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Ik begin zoals altijd met een goed gereinigde en verzorgde huid en breng daar overheen een laag primer aan over mijn hele gezicht. Omdat ik in deze look de ene helft van mijn gezicht schmink en de andere redelijk gewoon opmaak, begin ik met de gewone look. Foundation, eyeshadow base, wenkbrauwen en concealer doe ik net als anders.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Vervolgens breng ik met een sponsje deppend een witte basis aan op de andere helft van mijn gezicht. Deze schink is afkomstig van Action. Hij dekt niet geweldig. Daarom poeder ik hem af met een witte fixing powder waarna ik een nog een laag aanbreng. In de verpakking zit ook een soort wit potlood. Hiermee trek ik de lijn dwars over mijn gezicht strak, kleur ik mijn lippen in en kleur ik de moeilijk bereikbare plaatsen zoals bij mijn neus) in.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Met een grote ronde kwast breng ik een donkerpaarse kleur aan rond mijn oog. Ik houd de ronding van mijn wenkbrauw aan. Ik gebruik hiervoor het W7 Neon Nights palette. Dit hoeft niet heel precies, omdat er straks nog steentjes overheen komen. Met felroze ga ik daarbinnen en iets over met dezelfde kwast. Op mijn bewegend ooglid breng ik donker roze aan en deze shade ik met een donkere paars naar buiten. De overgebleven stukken kleur ik donker in, waarmee het één geheel wordt. (Oké vanaf hier ziet er beetje crappy uit misschien, komt goed!)

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Mijn andere oog doe ik hetzelfde met donker roze en donker paars in de crease. Daar breng ik de donkere kleur met een kleine, platte kwast ook onder mijn onderste wimperrand aan. Mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoek licht ik op met wit. Op beide ogen breng ik een smalle lijn eyeliner aan. Vervolgens plak ik mijn valse wimpers op.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Met paars breng ik een streep aan van mijn oor tot mijn mondhoek, waar je normaal je contour aanbrengt. Deze vaag ik iets uit. Als je hem te heftig vind, kun je hem ook iets zachter maken door er met de fixing powder over te gaan. Vervolgens ga ik met zwarte oogschaduw aan de slag op mijn neus. De grote stukken doe ik met een kleine ronde kwast, de strakke lijnen doe ik met een lippenseel. De strepen bij mijn mond zet ik ook daarmee.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Dan is het tijd voor de steentjes. Deze plak ik vast met wimperlijm, omdat dit vriendelijk voor je huid is. De steentjes die ik gebruik kocht ik bij Action. Ik knip ze op maat, plak ze eerst in een kruis en vul daarna daartussen aan.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Voor een echte sugar skull idee, draag ik grote bloemen en vlinders in mijn haar.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Ik weet nog niet of ik dit ga doen of nog wat anders ga verzinnen komende week. Het is wel ontzettend leuk om te doen, lekker kliederen op je gezicht! Het is trouwens echt minder moeilijk dan ik had verwacht. Ik ben namelijk niet zo’n ster in tekenen en bij sugar skulls zijn er meestal zeer gedetailleerde tekens zichtbaar. Makkelijk opgelost met rechte strepen en steentjes 🙂 Ga jij halloween vieren? Heb je al een look in gedachten? Veel plezier in elk geval xo Daisy

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. moiravw schreef:

  Ik heb mijn kostuum al, maar deze komt op mijn lijstje voor volgend jaar. Ziet er echt goed uit!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks! Ik ga toch voor net iets anders komend weekend denk ik. Het is veel te leuk om nieuwe dingen te proberen 😃

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s