All about: my dress

Oké. Ja. Ik had gezegd dat wedding week op 16-10-2015 zou eindigen. Dat ik zou stoppen met mijn wedding spam. Dat het weer een beetje ‘normaal’ zou worden op homeofdaisies.nl. Maar ik zondig nog één dag. Maak een uitzondering voor één ding. Het grote ding waarmee het allemaal écht echt werd. Mijn jurk. Dat maakte mij een bruid.

homeofdaisies say yes to the dress trouwjurk mori lee kant tule a-lijn trouwen wedding dress lace embroidery diana wielemaker

Zoals ik eerder al schreef in  Say Yes to the Dress werd ik head over heels verliefd op mijn jurk in de salon van Diana Wielemaker. Echt niet alleen omdat ik inmiddels een goede bekende ben geworden (ik loop ook wel eens shows voor haar), maar ik vind oprecht dat ze een geweldige blik heeft op wat jou wel en niet staat. Ze is recht voor zijn raap, wind er geen doekjes om. Als het hém niet is, dan is het hem niet en dan hijst ze je ook net zo snel weer uit de jurk. Voor mij was het moment dat Diana het voor mij deed, het moment waarop ze zei dat ze dé jurk voor me had. Bij voorgaande jurken ritste ze de zak open onder het toeziend oog van mijn entourage maar bij de jurk die ze voor mij had bedacht niet. En het klopte. Alles klopte. Precies alles dat ik mooi vond aan de verschillende jurken, dat zat in deze. Mijn jurk van Mori Lee.

In tegenstelling tot wat je ziet in het TLC programma Say Yes To The Dress, hoefde mijn jurk niet te worden besteld. Dit was geen sample, nee, dít was mijn jurk. Geen maanden wachten en hopen dat je jurk er wel precies zo uitziet als diegene die je hebt gepast. Geen dikke zenuwen als je gaat afpassen. Nee, de jurk die ik in oktober 2014 had gepast was dé jurk waar ik op 9 oktober 2015 in trouwde. En hij voelde nog steeds zo fantastisch als de eerste keer!

homeofdaisies say yes to the dress trouwjurk mori lee kant tule a-lijn trouwen wedding dress lace embroidery diana wielemaker

Maar wat vond ik nu precies zo mooi? Nou, ik kan je eigenlijk beter vragen wat niet haha! De eerste afspraak ging ik heel open in, want ik wist ook niet zo goed wat mij mooi zou staan en ik had geen zin om na 3 jurken totaal gefrustreerd te zijn. Ik probeerde dus verschillende stijlen. Al snel was ik eruit dat ik geen hele zware jurk wilde, dan zou ik voor het eten al kapot zijn van het gesjouw. Een glanzende, (taft)zijden variant vond ik niet mooi en een rok met tule aan de bovenkant bleek ook niet mijn smaak. Ergens bij jurk nummer 4 werd ik verliefd op kant, iets dat ik altijd al mooi vond maar misschien niet direct voor me had gezien voor mijzelf. Toen mijn moeder en schoonzus wezen op een jurk met giga strik op de zijkant – die was gelopen tijdens een show de week voor mijn afspraak – werd ik verliefd op die top. Ik was namelijk zó verschrikkelijk slank in die jurk. Wow! En dat zonder helemaal ingesnoerd te worden. Heerlijk!

Toen kwam dus mijn jurk, een combinatie van die twee elementen. De slank makende top volgezet met stenen en kralen, zonder dat je achteroverslaat van de bling en de kanten details. Deze jurk gaf me het figuur dat ik wel elke dag wilde hebben! Het enige dat uiteindelijk nog is aangepast is het bij de buste iets dichtgemaakt zodat je niet tot aan mijn navel kan kijken (grapje, zo erg was het ook niet!) en verder niks. De lengte was goed, de breedte was goed. Hij was gewoon direct al perfect.

homeofdaisies say yes to the dress trouwjurk mori lee kant tule a-lijn trouwen wedding dress lace embroidery diana wielemaker

De rok bestaat uit welgeteld 5 lagen en ik heb het dan ook niet bepaald koud gehad op onze trouwdag. Waar er best wat mensen met jasjes en vestjes liepen, had ik bijna een waaier nodig. ’s Avonds in de feestzaal was het ook niet bepaald fris en af en toe buiten afkoelen was broodnodig. De jurk heeft een zogeheten dropped waist waardoor je bovenlijf lang en slank lijkt en de sweetheart neckline zorgt ervoor dat mijn borsten mooi uitkomen. Onderin loopt de jurk wat meer in een A-lijn uit. Door de vele lagen onder de rok blijft dit de hele dag goed uitstaan. De tule onder de rok zorgt dat hij niet zwaar aanvoelt en het satijnen laagje zorgt ervoor dat hij soepel loopt. De kanten rand loopt iets verder uit dan de lagen onder de rok, zodat deze mooi plat liggen als je stil staat. En ook als je zit, blijven de onderlagen onder de rok en zie je alleen de kanten bovenlaag. De niet al te lange, ronde sleep zorgt voor een traditionele look, zonder dat het truttig of onhandig wordt.

homeofdaisies say yes to the dress trouwjurk mori lee kant tule a-lijn trouwen wedding dress lace embroidery diana wielemaker

Ik moet zeggen dat ik er goed mee weg kon. Alleen het in de auto gaan zitten was nogal wat. Sowieso het instappen en vervolgens het ‘binnen’ zien te krijgen van de jurk zonder dat hij tussen de deur zat. Lopen ging perfect, maar ik heb natuurlijk al iets kunnen oefenen tijdens de shows die ik eerder heb gelopen. Alleen het dansen was af en toe wat lastig, zeker omdat ik mijn mooie hakken had verwisseld voor slippers. Hierdoor was de jurk wat te lang en moest ik de hele tijd uitkijken dat ik er niet op stond.

homeofdaisies say yes to the dress trouwjurk mori lee kant tule a-lijn trouwen wedding dress lace embroidery diana wielemaker

En nu? Nu staat mijn beauty te shinen in mijn thuis kantoor. Het was immers een zeer grote aankoop en daarom wil ik er nog iets langer van genieten dan slechts één dag haha! We willen misschien nog wat extra trouwfoto’s maken op een locatie die hier niet direct in de buurt is, dus wat dat betreft fijn dat we hem nog bij ons hebben. Wie weet dat ik hem nog wel een keer te koop zet, maar voorlopig wil ik hem nog wel vaak bekijken en stiekem soms nog eens aantrekken.

homeofdaisies say yes to the dress trouwjurk mori lee kant tule a-lijn trouwen wedding dress lace embroidery diana wielemaker

xo Daisy

PS. de meeste foto’s zijn van een telefoon, vandaar niet de kwaliteit die je gewend bent en de jurk soms wat geel lijkt (wat hij echt niet is!!).

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s