Tips voor de perfecte foto (locatie)

Ook niet onbelangrijk op je huwelijksdag; de trouwfoto’s! Dit zijn de tastbare herinneringen van jullie grote dag, waar je de rest van je leven naar terug kunt pakken. Iets om goed over na te denken dus. Maar waar moet je rekening mee houden? Wat kan wel en niet? Ik geef je wat praktische tips.

df2d06c76ad97b506c318f78fddfe5bc

Bron afbeelding

Ten eerste: bespreek met je fotograaf wat je ongeveer wilt qua stijl en sfeer, wat je mooi vind en wat absoluut niet. De fotograaf heeft als het goed is veel ervaring en kan jullie adviseren. Het probleem is vaak: je wilt teveel. Een paar foto’s op het strand en in de duinen, maar ook nog in het bos en op een autosloop (ja echt, industrial is hot!). Maar houdt echt even goed rekening met de tijd. Je wilt immers niet slechts een kwartier hebben om de perfecte plaat te schieten voor je weer verder moet. Dit zorgt voor stress en dat is het laatste dat je wilt op je huwelijksdag. Kies daarom locaties uit die niet te veel uit elkaar liggen of – als je dat wel doet – dat je wel nog voldoende tijd hebt om relaxt wat foto’s te nemen.

Natuurlijk ga je er vanuit dat het op jullie dag stralend weer is, maar… helaas is het niet 365 dagen zonnig en droog. Bedenk daarom in elk geval een back up plan waar je op een binnenlocatie foto’s kunt maken. Houdt er rekening mee dat daar over het algemeen (flink) wat entree gevraagd wordt en zorg dus dat je portemonnee bij je hebt. Informeer vooraf naar de prijzen en (on)mogelijkheden bij binnenlocaties in jouw buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boerderij/schuur, oude molen, (tropische) binnentuin of museum.

Als je buiten foto’s gaat maken, bekijk dan ook even hoe het erbij ligt vlak voor je bruiloft. Je wilt natuurlijk niet op een mooi plekje bij het watertje in het bos aankomen en ontdekken dat het onkruid 2 meter hoog staat of dat de wilde bloemen die je zo mooi vindt net zijn uitgebloeid. En, als je op het strand gaat fotograferen wil je ook niet dat het eb is en je het water niet ziet.

d2503020f4a9dd5579ae97c05e67fa26

Bron afbeelding

Misschien houden jullie wel van picknicken of een andere activiteit. Zorg dan dat je alle elementen bij je hebt, zodat je deze kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld 2 champagneglazen mee en een fles bubbels (en een fles Rivella om de glaasjes te vullen, wat ook op champagne lijkt haha). Zo kun je jullie favoriete momenten nabootsen op jullie trouwfoto’s. Bij mij gaat er ook zeker een fles bubbels mee!

Waarschijnlijk heeft je fotograaf er al wel aan gedacht, maar neem het zekere voor het onzekere, en neem een (wit) kleedje mee. Zo kun je op hekjes/bankjes/gras zitten met je mooiste jurk, zonder dat hij vies wordt. Zie je namelijk niks van op de foto en zo kom je niet met grasvlekken op je huwelijksvoltrekking! En, mocht het toch gaan spetteren: neem voor de zekerheid ook een (doorzichtige) paraplu mee. Kun je onwijs leuke shots mee maken!

e70d6c77de7ea5eb40d0ec0662a54e69

Bron afbeelding

A smile is the prettiest thing you can wear. Echt. Lach. Doe gek. Geniet. Dit is de mooiste dag van je leven en als je werkelijk gelukkig bent is dat het allermooiste wat je zult zien op de foto’s. Ga vooraf los op Pinterest en bedenk welke plaatjes zelf zou willen hebben. xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s