DIY trouwen: de bedankjes

Een makkelijke manier om geld te besparen op je bruiloft, is om veel dingen zelf te maken in plaats van te kopen of te laten maken. Zeker als je een beetje handig is, is dit aan te raden. Eerlijkheid gebied te zeggen, dat je er wel een hoop tijd in moet steken en je moet voor jezelf bepalen of dat het waard is. Mijn gouden tip is dan ook; als je er aan begint, begin er dan echt op tijd mee! Ga niet een week van te voren nog zitten stressen om al je bedankjes af te maken. Dit is niet alleen slecht voor je hart en grijze haren, maar dat zie je ook in het eindresultaat van je DIY. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn bedankjes heb gemaakt.

homeofdaisies trouwen bedankjes bedankt huwelijk bruiloft gasten dank je aanwezig aanwezigheid feest einde

Mijn bedankjes bestaan uit 3 onderdelen, te weten:
– kraft zakje
– jampotje
– snoepzakje

Ik hoor je al denken: “Snoepzakje? Je zit toch niet in groep 3?” Dat is misschien wel een beetje waar, maar er zit een gedachte achter. Zoals je misschien wel weet, ben ik gek op taal, letters, teksten en quotes. De quotes ‘spread the love‘ en ‘love is sweet‘ wilde ik daarom graag laten terugkomen. Het Engelse woord ‘spread’ kun je op twee manieren vertalen; ‘verspreiden’ en ‘smeren’. Dit liet ik terugkomen op de jampotjes. De liefde moet je verspreiden, maar kun je in de vorm van jam op boterham, croissant of scone smeren. Hmm! Liefde is ook zoet, in de vorm van hartjes-snoepjes.

homeofdaisies trouwen bedankjes bedankt huwelijk bruiloft gasten dank je aanwezig aanwezigheid feest einde DIY kraft doilie doilies stempel letters stempelen spread the love love is sweet

 

Omdat we een beetje een shabby chique/country stijltje wilden aanhouden (nee, ik ben niet op cowboy boots getrouwd!), lieten we dit op meerdere plaatsen terugkomen. Zo ook in de bedankjes. De stickers die we op de jampotjes en snoepzakjes plakten, heb ik oud gemaakt door ze te bestempelen met verschillende bruintinten voordat ik de quote erop schreef met een zwarte fineliner. Op de deksel van de jampotjes maakte ik een lapje jute vast met een bruin elastiekje. De zakjes waren van kraft papier, beplakt met papieren doilies en de tekst was erop gestempeld met verschillende letters (komen wel uit hetzelfde doosje, letterstempels verkrijgbaar bij HEMA). De zakjes maakte ik dicht door ruw touw door de geperforeerde hartjes te strikken.

homeofdaisies trouwen bedankjes bedankt huwelijk bruiloft gasten dank je aanwezig aanwezigheid feest einde DIY kraft doilie doilies stempel letters stempelen spread the love love is sweet

 

 

Zoals ik eerder zei, het kost allemaal wel veel tijd. Met het bestempelen van de doilie was ik bijvoorbeeld ongeveer 1 minuut en 18 seconden bezig. Vervolgens plakte ik het met spuitlijm op de papieren zak. Ik heb geen idee hoe lang ik in totaal per zakje bezig ben geweest, maar ik kan je wel adviseren om alles in een zogeheten assambly line te maken. Dus bijvoorbeeld eerst alle doilies stempelen, daarna alles op de zakjes plakken, daarna alle stickers bestempelen en beschrijven, daarna de stickers plakken etc. etc. Als de losse onderdelen (zakje, jampotje en snoepzakje) klaar zijn, kun je de zakken vullen met de inhoud en daarna alles dichtmaken. Zo werk je het snelst. Begin vooral op tijd, dan is het nog leuk om te doen 😉

homeofdaisies trouwen bedankjes bedankt huwelijk bruiloft gasten dank je aanwezig aanwezigheid feest einde DIY kraft doilie doilies stempel letters stempelen spread the love love is sweet

 

Mijn andere gouden tip: scroll jezelf een ongeluk op Pinterest.com voordat je lukraak iets gaat maken. Zoek bijvoorbeeld op “Wedding DIY” en je vindt een stroom aan geweldige ideetjes om jouw bruiloft dat extra persoonlijke tintje te geven. Mijn bedankjes waren ook echt een samenvoeging van ideeën die ik daar heb opgedaan. Maak een bord aan en ‘pin’ alles wat je leuk vind. Op een later tijdstip kun je dan de keuze maken wat je wel en niet gaat doen.

homeofdaisies trouwen bedankjes bedankt huwelijk bruiloft gasten dank je aanwezig aanwezigheid feest einde DIY kraft doilie doilies stempel letters stempelen spread the love love is sweet

De komende dagen zal ik nog meer wedding DIY’s met jullie delen, die natuurlijk ook voor andere gelegenheden te gebruiken zijn. Hopelijk vinden jullie deze ‘wedding week’ leuk! Ik vond het in elk geval super leuk om alles zelf te maken, zo ben je door het jaar heen regelmatig met je bruiloft bezig en komen alle losse stukjes toch steeds verder tot één geheel. Ook vond ik het ontzettend tof om op deze manier letterlijk mijn persoonlijke stempel op de dag te drukken. Groetjes vanaf mijn vakantiebestemming xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Astrid schreef:

  Dingen zoals jullie bedankje kan ik erg waarderen omdat er zoveel zorg aan is besteed. De snoepjes waren snel op….mmmm! De jam gaat op een heerlijk broodje bij mn zondagsontbijt. Met het zakje heb ik zelf iets creatiefs gedaan 🙂
  kaars in glaasje gedaan en deze in het zakje gezet. ’s Avonds wanneer de kaars door het papier heen schijnt, komen herinneringen aan een bijzondere dag terug.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Leuk meis! Ja kun je ook doen met die zakken idd, dachten we eerst ook over voor in de kerk

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s