Trouwstress

Je hebt het de afgelopen maanden bij ‘Mijn week in plaatjes’ regelmatig voorbij gekomen. Trouwstress. Met slapeloze nachten, grijze haren en rimpels tot gevolg (dat laatste was een grapje natuurlijk).  Het zijn de dingen die niemand je vertelt als je een bruiloft gaat plannen, maar zeker wel dingen waarmee je rekening moet houden. Elke bride-to-be zal zich wel in een aantal van onderstaande situaties herkennen. Wat je er tegen doet vertel ik uiteraard ook.

homeofdaisies bridezilla trouwen huwelijk stress taart jurk trouwen wedding bruid bruidegom

bron afbeelding

‘Wat als hij mijn jurk niet mooi vindt?’
Hopelijk ken je jouw lover toch al wel langer dan vandaag en weet je een beetje wat hij wel en niet mooi vindt. Houd hij meer van kant of glitters? Laat hem ook eens wat jurken aanwijzen waar hij jou graag in wilt zien. Het betekent in elk geval niet dat je hem mee op sleeptouw moet nemen. Niks mooiers toch dan op jullie grote dag die blik in zijn ogen te zien als hij jou voor het eerst ziet?

‘Kan ik mijn gasten niet precies aankleden zoals ik dat wil?’
Laten we het erop houden dat je wat richtlijnen kunt geven, zoals casual of formal wear. Maar nee, je kunt niet al je vrienden en familie mee op sleeptouw nemen en precies uitdokteren wie wat moet dragen. Écht niet!

‘Wanneer is mijn vrijgezellenfeest?’
Mijn motto: hoe minder je weet hoe beter. Er gaan vast wat rode vlaggetjes wapperen als oud studiegenoten opeens een heel weekend willen komen logeren. Uh-huh!

‘Ugh, ik heb zo geen zin in speeches of gênante voordrachtjes’
Had ik ook niet. Verschrikkelijk! Ik herinner me namelijk nog de bruiloft van mijn tante en oom waar ik – samen met mijn nicht – die dikke meneren van de Macarena nadeed. Niet op mijn bruiloft dacht ik! Als je het écht niet wilt, zorg dan dat je cermoniemeester het verbied. Maar geloof mij, stiekem is het wel heel lief/leuk/ontroerend als je naasten iets speciaals voor je instuderen.

‘Het moet de mooiste dag van mijn leven worden, dus alle vooraf bedachte details moeten kloppen.’
Waarschijnlijk de grootste bridezilla instinker, te ver op de details ingaan. Let it go, let it gooo! Houd er gewoon rekening mee dat het echt allemaal niet precies zo zal gaan zoals jij het hebt bedacht. Kinderen die keihard huilen tijdens het ja-woord, de ring die door de spanning niet om de vinger wilt of dat hij op je jurk gaat staan. Het komt allemaal voor en nee, de wereld vergaat dan heus niet.

‘Ohja, het moet ook de mooiste dag van zijn leven worden’
Instinker waar ik zelf ook inviel. Niet vergeten dat hij ook wat te vertellen heeft en dat hij dus niet alleen verantwoordelijk is voor zijn pak en de trouwauto. Betrek hem in het proces en overleg alles met hem. En ja, als hij die ene toffe DJ wil, dan huur je die in. Voor hem. Omdat je van hem houdt!

‘Ik moet afvallen anders pas ik niet in mijn jurk. Maar ik mag ook niet teveel afvallen anders pas ik niet in mijn jurk’
Herkenbaar, herkenbaar. Geen gouden tip, anders dan; eet zoals je normaal ook eet. Je hoeft echt niet op je allerslankst te zijn op je trouwdag.

‘Graag een drankverbod op alles wat rood is. Cassis, sherry en rode wijn moeten minstens op 3 meter afstand blijven!’
Helemaal mee eens. Get. The. FCK. Away. From. ME! 

‘Wat als ik mijn hele trouwdag moet huilen?’
Waterproof mascara my dear. Je bruiloft is een ontzettend emotionele dag. Al je allerliefste mensen zijn bij je op de dag die je – als het goed is natuurlijk – maar één keer meemaakt. Janken is toegestaan en zet op alle mogelijke plekken tissues neer.

‘Waarom heeft niemand me vertelt dat een bruiloft plannen niet alleen maar leuk is?’
Ben je straks – net als bevallingspijn – echt wel weer vergeten als de dag voorbij is. Het is het waard. Maar die stress, dat is niet leuk en hoort erbij. En ja, lekker boeiend welke kleur de servetten zijn!

‘Kan niemand over iets anders meer praten dan de bruiloft?’
Om gek van te worden. Ik maak ook nog wel andere dingen mee dan alleen maar het plannen van mijn bruiloft hoor… praat alsjeblieft over wat anders.

‘Bedankt voor het advies. Je bent geweldig. Not!’
Goedbedoelde adviezen, je zult er gestoord van worden. Trek vooral lekker je eigen plan, doe wat jullie leuk vinden en zoals jullie het in je hoofd hebben.

‘Die huwelijksnacht hè… is er iemand die niet meteen knock-out op bed ligt?’
Die veel te dure lingerie was een leuk idee, maar niemand die er die nacht plezier van zal hebben. Je trouwdag is slopend en als het goed is heb je nog heeeel veel tijd om te doen wat je op je huwelijksnacht ‘behoort’ te doen 😉

‘HELLUP!’
Er komen momenten dat je dat hele wedding planning niet meer ziet zitten. Je wordt gek van alle betweters en dat je óók nog rekening moet houden met de wensen van je verloofde. Je zult teleurgesteld worden, veel moeten doen, regelen en laten. Zo kwamen mijn ringen veel later binnen dan was afgesproken, wilde het totaal niet lukken met afvallen (stress eter!), was de locatie van onze keuze al bezet op onze datum, bleken dingen uiteindelijk veel duurder dan gepland (waardoor het budget moest worden opgehoogd), kwamen er nog onverwachte kosten bij en bleken de DIY projectjes toch wat meer tijd te kosten dan ingecalculeerd. Maar wees gerust, het komt allemaal goed. En uiteindelijk zal je, volledig gesloopt van die mooie, emotionele dag je waterproef mascara eraf halen, in slaap vallen naast je man en je de volgende ochtend realiseren dat het echt allemaal is gebeurd. Dat je getrouwd bent en je een fantastische dag hebt gehad!

xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. artisticstateofmind schreef:

  Leuk om te lezen. Ik ben benieuwd hoe ik me zou gedragen haha. Maar ik ben voorlopig nog niet getrouwd, nog niet eens verloofd haha.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Kan snel gaan hoor hahahaha

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s