Op zoek naar dé remedie tegen donkere kringen

Ik heb een haat-haat verhouding met mijn onder oog make-up. De donkere strepen die ik van mijn vader heb geërfd die ik met geen mogelijkheid krijg weg gesmeerd, concealer die in mijn fijne lijntjes kruipt en daarmee aantonen dat ik echt richting de 30 ga… Mijn make-up stash kent bijna elke concealer, in alle kleuren en alle vormen. Maar helemaal perfect krijg ik het maar niet. Gelukkig wordt ik er steeds beter in en daarom laat ik jullie mijn huidige under eye make-up routine mét producten zien, nadat ik jullie meer vertel over mijn zoektocht. 

homeofdaisies ogen kringen wallen donkere strepen concealer ooggel eyegel firming kruidvat miss sporty 10 hrs superlooks magic silky base toveren zoektocht

De grootste fout die ik altijd maakte, was de kleur van de concealer. Omdat ik een redelijk lichte huidskleur heb, kocht ik standaard de lichtste kleur concealer. Leek me logisch. Maar dit is dus alles behalve een goede combi met die donkere kringen van mij. Door een te lichte kleur te gebruiken, leg je juist de focus hierop. En dat wil je nu juist net niet bereiken. In mijn uitprobeer-periode, kwam ik erachter dat de I love Stage Eyeshadow Base van Essence veel beter de kringen verborg dan alle concealers die ik daarvoor gebruikte. Ik moest dus op zoek naar een kleur die daar in de buurt kwam, wilde ik die kringen voorgoed verbergen.

homeofdaisies ogen kringen wallen donkere strepen concealer ooggel eyegel firming kruidvat miss sporty 10 hrs superlooks magic silky base toveren zoektocht

Ook dit bleek een hele zoektocht. Te licht. Te donker. Te creamy. Te sandy. De Allround Concealer van Catrice ging bijvoorbeeld na een tijdje al meteen tussen mijn rimpels hangen. Hallo + 1o jaar! Zo ook met de Catrice Camouflage Cream, precies hetzelfde rimpeleffect. Toch maar weer terug naar de liquid varianten. Maar de juiste kleur was écht een drama. Ik kreeg via de site een hoop goede tips, maar merken als M.A.C. passen niet in mijn budget.

Totdat ik een paar weken geleden tegen de Miss Sporty Perfect Stay 10 hr in de kleur 002 Medium aanliep. Yes! De kleur heeft een roze ondertoon, perfect om het blauw/paars tegen te gaan. Daarnaast is hij echt heel dekkend. Natuurlijk probeer ik een product altijd eerst in de winkel op mijn hand. Een truc van mij is om de concealer op een moedervlekje op mijn hand te smeren en te kijken hoe goed de moedervlek weggaat. In dit geval zie je hem bijna niet meer zitten. Perfect!

Sinds een tijdje gebruik ik – zowel ’s morgens als ’s avonds – na het reinigen de Kruidvat Skin Science Anti-Age Eye Gel. En dat op mijn 27e. Maar het blijkt wel nodig, want als je make-up producten tussen de lijntjes kruipen en het daardoor nóg zichtbaarder maken móet je eigenlijk wel. Ik weet ook wel hoe ik aan die lijntjes kom hoor. Als ik lach, zie je de lijnen overduidelijk. En omdat ik niet van plan ben om – net als Victoria Backham – te stoppen met lachen, zal ik toch aan de smeersels moeten.

homeofdaisies ogen kringen wallen donkere strepen concealer ooggel eyegel firming kruidvat miss sporty 10 hrs superlooks magic silky base toveren zoektocht

De ooggel klop ik eventjes in met mijn vingers en laat het daarna even rustig intrekken. Meestal ga ik dan verder met het opmaken van mijn wenkbrauwen. Als de eyegel is ingetrokken, ga ik aan de slag met de Magic Silky Base van Superlooks. Dit is ook een soort gel, op basis van siliconen. Niet iedere huid kan hier overigens goed tegen, de mijne gelukkig wel. Wat het doet is een soort filtertje aanbrengen over de lijntjes, het vult ze als het ware op. Ook dit laat ik eventjes intrekken voor ik verder ga met de concealer.

homeofdaisies ogen kringen wallen donkere strepen concealer ooggel eyegel firming kruidvat miss sporty 10 hrs superlooks magic silky base toveren zoektocht

Ik zorg dat ik vooral op de plek waar mijn donkere streep loopt concealer smeer. Daarnaast probeer ik zo min mogelijk ‘vegende’ bewegingen te maken. Je wilt het immers niet uitvegen, maar in je huid smelten. Daardoor heb je ook niet heel veel product nodig. Het erin smelten kun je het best gewoon met je vingers doen. Eerst stippel ik de concealer aan op de plaatsen waar het moet komen en vervolgens klop ik het er zachtjes in. Door de warmte van je vingertoppen versmelt het met de huid.

homeofdaisies ogen kringen wallen donkere strepen concealer ooggel eyegel firming kruidvat miss sporty 10 hrs superlooks magic silky base toveren zoektocht

Misschien heb je wel eens gehoord van het concept ‘baken’, waarmee je dus zo belachelijk veel fixing powder onder je oog aanbrengt, dat je concealer geen kant op kan. Nou, dat werkt bij mij dus niet! Het zorgt er alleen maar voor dat het nog erger tussen mijn rimpels gaat zitten en die dus nog veel zichtbaarder worden. Nee, ik poeder dus verder niet. Door de magic silky base gaat ook geen kant op en zit het de rest van de dag perfect.

homeofdaisies ogen kringen wallen donkere strepen concealer ooggel eyegel firming kruidvat miss sporty 10 hrs superlooks magic silky base toveren zoektocht

Helemaal weg ga ik die kringen (en rimpels, brrr!) waarschijnlijk nooit krijgen, maar voor nu ben ik erg blij met mijn huidige routine en producten. Wat gebruik jij om je kringen te verbergen? En ben je (ook) al aan de anti-rimpel producten? xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s