The Maze Runner Marathon

Afgelopen woensdag was er in de bioscoop in Goes een The Maze Runner Marathon, mét exclusieve voorvertoning van het vervolg! Daar moest ik natuurlijk heen, dus trommelde wat mensen op en reserveerde meteen kaartjes. Een goede deal ook, want voor beide films betaalde ik slechts €15. Wat ik van de The Scorch Trials (3D) en mijn eerste movie marathon in de bios vond lees je hier.

homeofdaisies the maze runner scorch trials film bioscoop zaal marathon

bron afbeelding

Ik ben echt zo’n muts die de eerste film al láng weer is vergeten eer het vervolg eens in de bios is. Daarom is het altijd zaak dat ik vooraf de eerste (twee, drie, vier…?) films nog even kijk voor ik naar de zaal ren. Een marathon is dus de ideale oplossing. Zo zit ik meteen weer middenin de film, weet ik precies waar ‘ie is geëindigd en dus wat ik graag wil weten van het vervolg.

Voor wie The Maze Runner niet kent: het is een filmtrilogie, gebaseerd op science fiction actie jeugdboeken. Qua film- en verhaalstijl vergelijkbaar met The Hunger Games en Divergent. Er zit veel actie in en de hoofdpersonen zijn allemaal jongvolwassenen.

We moesten wel naar de bios rennen, want de eerste film begon al om 19.00 uur. Eten naar binnen proppen en gaan! Nu moet ik zeggen dat de stoelen in deze zaal niet je-van-het zijn en ik dus halverwege de tweede film echt niet meer wist hoe ik moest zitten, met rugpijn als gevolg. Maar, de Toblerone en M&M’s maakte een hoop goed 😉 De eerste film begon direct, zonder voorstukjes of reclame. BAM! Je zit meteen weer in de spanning. Hij was net zo goed als dat ik me herinnerde, maar was blij hem nog eens te zien want was cruciale stukjes vergeten.

Dan de tweede film. Eerlijk gezegd viel die enorm tegen. Het was werkelijk totaal NIET wat ik er van had verwacht. Qua verhaallijn dan. Het 3D effect was op sommige stukken wel heel vet, dus als je hem in 3D  kunt zien zou ik dat wel doen. Dat was in misschien 20% van de film wel een toegevoegde waarde op de special effects. Maar dat verhaal, ik kan er nog steeds niet over uit.

SPOILER! Niet dat ik ooit een aflevering heb gezien, maar ik had het idee dat ik een heel seizoen The Walking Dead zat te kijken. Sjonge, wat een bloeddorstige, zombieachtige figuren zaten er in. Het leek wel of ze hondsdolheid hadden. En dat duurde en dat duurde en dat duurde… Het hield gewoon niet op! Dit had werkelijk niks meer met het ‘Maze Runnen’ te maken, want ze waren vooral aan het rennen voor die vage figuren. En ja, iets met ‘Wicked is good’ maar dat viel werkelijk in het niet. Einde spoiler.

Al met al twijfel ik enorm of ik de volgende film wil zien, want het was overduidelijk dat er nog één komt. De schrijver van de boekenreeks heeft gezegd dat hij niet wil dat het laatste boek in tweeën wordt gesplitst, zoals we inmiddels wel gewend zijn uit bijvoorbeeld Harry Potter en The Hunger Games. Ik ben benieuwd of Hollywood zich daaraan houdt, het verdient zo makkelijk. Ik denk in elk geval niet dat ik voor het volgende deel een kaartje koop als ik toch besluit hem te gaan zien.

Heb jij The Maze Runner gezien? Ga je naar het vervolg? xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s