Wedding appropriate outfits

“Maar wat moet ik aan op je bruiloft? Heb je een dresscode?”. Nu onze bruiloft steeds dichterbij komt is het een veel gestelde vraag. En ja, wat moet je eigenlijk aan? Of misschien ander gesteld, wat moet je vooral niet aan? Moet je je aan een dresscode houden? Ik geef hieronder wat praktische tips and tricks zodat je zonder problemen kunt shoppen voor je eerstvolgende trouwerij.

homeofdaisies wedding aproppriate outfits trouwen huwelijk kleding jurk wit trouwjurk gast gasten winkelen shoppen quote

bron beeld

Punt 1: doe vooral iets aan waarin je je prettig voelt. Persoonlijk vind ik het heerlijk om helemaal los te gaan op mijn look, maar ik snap ook dat niet iedereen zo is. Zo ging ik met mijn moeder shoppen voor mijn vader voor mijn bruiloft. Mijn vader is standaard uit te tekenen in een katoenen t-shirt met opdruk en slimfit, verwassen jeans. Niet iemand die je dus in 3-delig pak gaat steken. Ja, hij was dat serieus van plan (en dan een chillere outfit meenemen voor ’s avonds)! Mijn credo: ga vooral niks kopen wat je na de bruiloft nooit meer gaat aantrekken. Voor mijn vader dus een mooie donkere jeans in plaats van een pantalon en een vlot jasje die hij na de dienst uit kan laten (ook geschikt voor begrafenissen, aldus mijn moeder). Als dame hoef je dus echt niet in een jurk of rok als je je daarin minder prettig voelt. Kies voor een pantalon, mooie kwaliteit skinny, die helemaal hotte wijde broeken of een fijne jumpsuit.

Punt 2: geen witte jurk. Er is maar één iemand die op die dag een witte jurk mag dragen en dat ben jij niet (sorry, not sorry)! Behalve natuurlijk als het bruidspaar hier expliciet om heeft gevraagd, bijvoorbeeld wanneer zij juist in een knaljurk komt.

homeofdaisies wedding aproppriate outfits trouwen huwelijk kleding jurk wit trouwjurk gast gasten winkelen shoppen quote

bron beeld

Punt 3: draag fijne schoenen. Niemand heeft zin om zijn nek te breken onderweg naar de ceremonie (of halverwege de dag naar de EHBO te rijden omdat je kleine teen is verbrijzeld)! Kun je niet op hakken lopen, doe dat dan ook vooral niet. Ballarina’s of flats zijn net zo leuk en lopen vast lekkerder dan stiletto’s. Probeer je schoenen voor de grote dag goed in te lopen en voorkom blaren. Of – zoals ik zelf zeker ook ga doen op mijn bruiloft – neem een paar slippers of oude, fijne schoenen mee voor als je het echt niet meer ziet zitten. En nee pa, jollies tellen niet als ‘fijne schoenen’ (en voor de rest: ook Crocs en Birkinstocks zijn uit den boze)!

Punt 4: ga niet té casual. Ik wil graag dat iedereen zich prettig voelt, maar het is wel fijn dat je kunt zien dat je op een bruiloft bent en niet regelrecht van het strand naar mijn feestje bent gekomen.

Punt 5: als er een dresscode is, houd je daar dan aan. Dit staat meestal op de uitnodiging van het bruidspaar en als je niet precies weet wat het inhoud, Google het dan even. Zo had ik vorig jaar een bruiloft waar iedereen werd gevraagd ‘evening wear‘ te dragen, wat zoveel inhoud als mannen in pak (niet per se een dasje, maar wel een jasje) en vrouwen in lange jurken. Het was werkelijk prachtig! (En thank the fashionista’s voor het ‘in’ zijn van maxi dresses zodat ik geen vermogen moest uitgeven en straalde met mijn Only jurk van 30 euro 🙂 )

homeofdaisies wedding aproppriate outfits trouwen huwelijk kleding jurk wit trouwjurk gast gasten winkelen shoppen quote

Punt 6: bij twijfel, bel de bruid. Of de ceremoniemeester. Of iemand die dichtbij het bruidspaar staat met een eye for fashion. Die weten wel hoe ‘streng’ (of vooral niet) het bruidspaar is wat betreft kleding. Mijn moeder nam mij dus mee shoppen zodat ik kon zeggen wat ik ongeveer wel en niet leuk vind (en dus ook zei dat ik me kapot lach als mijn vader in pak zou komen hahahaha).

Nu ben ik een redelijke bridezilla geweest de afgelopen maanden, maar als het op kleding aankomt geloof ik het wel. We gaan er vooral een groot feest van maken en of je nu in 3-delig Boss pak komt of in je donkere jeans met een gaaf shirt, dat maakt me niet uit. Ik heb liever dat je op je zwarte Nikes los staat te gaan op de dansvloer dan als een dood vogeltje aan de kant zit omdat je killer heels pijn doen. Nog een paar weekjes voor ik iedereen kan bewonderen 🙂 Heb jij nog leuke outfit tips? xo Daisy 

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lilian schreef:

  Je mag als man ook niet 3-delig gaan, want dan ben je overdressed t.o.v. de bruidegom 😉
  Wij vonden het toen ook vooral belangrijk dat mensen zich er prettig in voelden. Mijn Duitse schoonouders kwamen zelfs in Duitse klederdracht 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Kijk dan voel je je zeker prettig hahaha

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s