Van simpel tweetje naar voorpaginanieuws

Gisteren voelde in eerste instantie niet veel anders dan andere maandagen. Ik had wat moeite met opstaan, werkte een paar uurtjes (wel thuis, niet op kantoor). Ik scrolde wat langs de social media en plaatste weer eens een tweetje. Ondoordacht, irrelevant voor de meesten. Gewoon, dat ik nog even thuiswerkte en die middag in ondertrouw ging. En dat we waarschijnlijk de laatsten waren aangezien het de dag erna werd afgeschaft. Totdat mijn telefoon bleef rinkelen…

homeofdaisies ondertrouw twitter facebook gemeente goes trouwen huwelijk AD PZC journalist fotograaf bloemen burgemeester krant nieuws voorpagina bijzonder taart champagne

“Goedemorgen met Heleen Boex van het Algemeen Dagblad..” SAY WHUT?! “Ik las je tweetje vanmorgen dat je de laatste bent die in ondertrouw gaat vandaag.” Uhm, ja, nou, ik weet niet of wij dé laatsten zijn, maar ja, wel een van de wel. Ze vroeg me of ze mij wat vragen mocht stellen voor de krant van dinsdag, omdat het toch wel bijzonder is als je een van de laatsten bent in Nederland die zoiets ‘speciaals’ doet.

Nu leek het mij allemaal niet zo speciaal. Even naar de gemeente, de kopieen van de paspoorten van je getuigen doorgeven, je eigen gegevens doornemen, met je pinpas wapperen en je staat weer buiten. Wellicht zou dat afgelopen week wel zo zijn gegaan, maar vandaag dus niet. Want het AD was niet de enige die dit ‘nieuws’ oppikte. Zo kreeg ik een berichtje van de PZC of ze er wat mee mochten doen, werd ik door de gemeente zelf gebeld of ze mijn nummer aan de journalist mochten geven etc. etc. Een heel circus!

“Doe je ook wat speciaals aan?” vroeg de journaliste van het AD. “Nou, niet per se. Het voelt niet echt als een bijzondere dag. Maar als je een fotograaf stuurt, tsja, dan ga ik me wel even omkleden,” was mijn antwoord. Dus hup, uit die mosgroene skinny en een panty aan. Jurkje uit de kast trekken en beslissen welke hakken eronder passen (jammer dat die niet op de foto staan, I love my hot pink heels!). Lipstick kiezen, mooi handtasje en gaan.

Onze afspraak was om 14.00 uur bij de gemeente, maar ‘voor de zekerheid’ maar wat eerder vertrokken. De fotograaf van het AD, Arie Kieviet, wachtte ons op. Even later kwam een dame van de afdeling Communicatie ons een hand geven en haalde de ambtenaar erbij die onze ondertrouw deed. Ze vertelde dat dit normaliter in een klein kamertje wordt gedaan, maar voor deze gelegenheid toch maar een grotere zaal hadden gereserveerd. We werden langs de kantoren naar de vierde verdieping geloodst waar er inderdaad een prachtige zaal voor ons gereed stond. Ik overlegde met de fotograaf waar we het best konden zitten zodat hij een mooie achtergrond had en eigenlijk zaten we nog niet of toen kwam de burgemeester binnen. Hij feliciteerde ons, overhandigde een prachtig boeket bloemen en maakte een kort praatje met ons. Hoe bijzonder!

We bleken namelijk inderdaad dé allerlaatsten van de gemeente Goes te zijn die in ondertrouw gingen. Vanaf vandaag – dinsdag 1 september – gaat dit digitaal. Je hoeft dus niet meer langs het gemeentehuis om zogeheten huwelijksaangifte te doen. Dit doe je minimaal 14 dagen voor je gaat trouwen, zodat de gemeente alle gegevens kan controleren, van jou, je aanstaande en je getuigen. Daarnaast geef je aan of en wat voor muziek je wilt bij de plechtigheid, hoeveel mensen er aanwezig zijn, of je ringen wilt uitwisselen en of je ook nog in de kerk trouwt (je moet altijd eerst bij de gemeente trouwen, dit is het burgerlijk huwelijk. Daarna pas mag je in de kerk trouwen).

Toen we weer thuis waren, kwam al vrij snel de foto die de Communicatiemedewerker van de gemeente had gemaakt op Twitter en Facebook. Nadat ik die had gedeeld op mijn persoonlijke pagina stroomden natuurlijk de likes en felicitaties binnen. Ook bij mijn moeder was het gekkenhuis, die had wel bijna 100 likes en 85 reacties in een paar uur tijd. Omdat het toch al zo’n feestelijke dag was, besloten Jochem en ik lekker taart te halen voor bij de koffie en ’s avonds een glaasje bubbels te drinken bij het avondeten. Gewoon, omdat het maandag was 😉

homeofdaisies ondertrouw twitter facebook gemeente goes trouwen huwelijk AD PZC journalist fotograaf bloemen burgemeester krant nieuws voorpagina bijzonder taart champagne

Facebook gemeente Goes

homeofdaisies ondertrouw twitter facebook gemeente goes trouwen huwelijk AD PZC journalist fotograaf bloemen burgemeester krant nieuws voorpagina bijzonder taart champagne

Twitter gemeente Goes

Ik was die avond erg onrustig, mede doordat ik niet goed wist wat voor verhaaltje ze ervan zouden maken. Omdat ik zelf ook (freelance) journalist en tekstschrijver ben geweest, weet ik dat ik eigenlijk had moeten vragen of ze het me wilde mailen voor ze het inleverde. Stom! Ik wilde bijvoorbeeld liever niet dat mijn trouwdatum erin kwam te staan, omdat dit iets is voor onszelf. De rest van de wereld leest het wel als het voorbij is, zodat wij ongestoord van onze dag kunnen genieten. Ik schreef in ons trouwdagboekje wat we allemaal mee hadden gemaakt deze dag, toen ik een berichtje van mijn moeder kreeg. Blijkbaar had de PZC al de voorpagina van de krant online gezet. En jawel… met zoenfoto van ons!

https://twitter.com/GemeenteGoes

Toen kon ik natuurlijk helemaal niet meer slapen van de spanning, ik was zo benieuwd wat ze ervan hadden gemaakt! ’s Morgens vroeg had mijn schoonvader al een foto op Facebook gedeeld van het krantenbericht, maar dat kon ik niet lezen op zo’n klein scherm. Gelukkig bracht hij de krant bij ons langs zodat we het bij het ontbijt konden lezen. En mijn collega had het AD voor me meegenomen zodat ik ook die had. Het zijn trouwens dezelfde berichten, omdat PZC het landelijke nieuws altijd van het AD krijgt. Zie de scans hieronder.

homeofdaisies ondertrouw twitter facebook gemeente goes trouwen huwelijk AD PZC journalist fotograaf bloemen burgemeester krant nieuws voorpagina bijzonder taart champagne

Algemeen Dagblad, 1 september 2015

homeofdaisies ondertrouw twitter facebook gemeente goes trouwen huwelijk AD PZC journalist fotograaf bloemen burgemeester krant nieuws voorpagina bijzonder taart champagne

Provinciale Zeeuwse Courant 1 september 2015

Wow, wat een gekke dag zeg! En vandaag eigenlijk ook. Iedereen spreekt me aan, stuurt me mailtjes of belt ‘was jij dat nou in de krant vanmorgen?’. Heel gek! Maar ontzettend bijzonder dat we deze – in eerste instantie gewone maandag – de rest van ons leven op papier mogen bewaren. En wat leuk dat ook de gemeente er zo positief op inspeelde met een bloemetje van de burgemeester. Wat begon met één onschuldig tweetje blijft nu een levenslange herinnering. xo Daisy 

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Astrid schreef:

  Idd, wat gaaf dat zoiets kleins (tweet) en administatieve handeling bij de gemeente zo’n bijzonder event is geworden. Wat n leuke/lieve foto’s!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja, hoe gek kan het lopen hè haha! We hebben zelfs 9 (!!) foto’s van de fotograaf toegestuurd gekregen, waaronder twee met de burgemeester. Super tof! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s