Confessions of a bridezilla

Hoe lager de cijfertjes worden in mijn countdown app, hoe hoger de stress wordt lijkt wel. “Het duurt nog 6 maanden joh, tijd zat” zei men voor mijn gevoel 3 dagen geleden. En dan is het opeens nog minder dan 100 dagen en lijkt het al wat dichterbij te komen. Nu er slechts 2 maanden ‘left’ zijn, slaat de paniek toe. Ik moet nog ZO. VEEL. DOEN. Aaaaaaghr! 

homeofdaisies bridezilla trouwen stress twee maanden huwelijk voorbereiden plannen evenement planning diy trouwen organiseren organisator

En zo lag ik dus opeens een paar nachten wakker. Lijstjes maken. Wat mag ik niet vergeten. Ohja, dit moet de ceremoniemeester ook nog weten. Heb ik hier wel aan gedacht? Dit mag ik ook echt niet vergeten! Shit, de handtekeningen van de getuigen moet ik ook nog. De ondertrouw is al eind deze maand. Zie ik ze allemaal nog wel voordien? Pfff…

Nu ben ik nogal stresskipperig aangelegd. Voor de opleiding Communicatie moest ik in het eerste jaar ook een evenement organiseren met een paar studiegenoten, nou, ook toen heb ik dagen slecht geslapen en mega buikpijn gehad. En dat terwijl het een sponsorloop was op mijn oude middelbare school, ik bedoel, it wasn’t that important. Maar goed, toen werd ik ruim een jaar geleden ten huwelijk gevraagd en moest er een bruiloft worden gepland. Dat voorbereiden, plannen en regelen, allemaal geen probleem. Alleen hoe dichter de datum in zicht komt, hoe groter de paniek. HEB IK HET ALLEMAAL WEL GOED GEDAAN? Krijg ik het allemaal wel af en en en en….

Blinde paniek dus. Mijn vuistregel van lijstjes maken loopt volledig uit de hand, want ik heb inmiddels zo’n lange lijst en zoveel checklists en draaiboeken. Arme Lotte onze ceremoniemeester. Er valt echt niet met mij samen te werken op dit gebied. Ik kan gewoon niks loslaten of uitbesteden. Niemand kan het zo doen zoals ik dat zou doen of wil, dus mijn voorbereiding en briefing moeten super strak zijn. Ik heb dus zo’n beetje van minuut tot minuut vastgesteld wie wat moet doen, checken, regelen, uitdelen, vastleggen. Voor iedereen die maar iets van een functie heeft op de dag heb ik een instructie gemaakt. En o wee als ze er vanaf wijken! Ik voel nu al woedeaanvallen en huilbuien aankomen. Zal ik die ook ergens in het draaiboek plannen?

Ik had me nog zó voorgenomen me niet druk te maken om de details. Ik weet toch dat het nooit precies zo loopt zoals je het in je hoofd hebt. Het kan zomaar regenen of je beste vriendin heeft buikloop of de batterij van de camera is net op het moment van de kus leeg of of… Maar toch, ik wil het wel allemaal goed geregeld hebben. Goed geregisseerd. Dat ik kan zeggen; we hebben het goed voorbereid. Alleen, kun je wel ooit helemaal goed voorbereid zijn?

Wat ik allemaal nog moet doen? Als eerst, alle checklists en instructies uitprinten en met de personen overleggen (berg u vast lieve vrienden!), de liturgie maken, de bedankjes afmaken (heb denk ik nu de helft af), jurk afpassen, ringen laten graveren (zijn wel besteld, yay, komen over een paar dagen binnen), handtekeningen en ID’s verzamelen van onze getuigen, de aan- en afmeldingslijst bijhouden, afspraak maken voor mijn nagels en vast nog een heleboel andere dingen waar ik nu niet zo snel op kom. En dat allemaal naast een bijna full-time job, een blog, een huishouden (niet struikelen over de kruimeltjes a.u.b.) en een sociaal leven. Nu maar hopen dat die twee maanden nog lang duren en ik een week van te voren tevreden kan uitpuffen dat het toch allemaal gelukt is (ik droom nog even verder, jij ook? 😉 )

Ben jij zenuwachtig als je iets moet organiseren? Wat doe je om de stress te voorkomen of verminderen? xo Daisy

PS. Foto bovenin is in de winkel Paradis de Clayre in Maastricht.

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Shanti schreef:

  Heel herkenbaar hoor, dat check check dubbelcheck. Ik heb inmiddels wel geleerd om het los te laten, maar ik maak wel altijd een draaiboek/logboek met alle informatie bij elkaar zodat ik ook zeker weet dat ik alles gedaan en geregeld heb. Maar ik kan me voorstellen dat ik voor een bruiloft het weer meer zou hebben!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Loslaten blijft lastig. Doe alles gewoon graag zelf haha! Komt wel goed, ff door knallen en dan kan ik de rest van de tijd nog chillen 😉 xo

   Like

 2. Hanneke schreef:

  De batterij van de camera leeg bij de kus? Dat gebeurt niet als je een beroepsfotograaf inschakelt. Die heeft extra batterijen, waarschijnlijk zelfs een extra camera en nog veel meer. En jullie kunnen achteraf rustig terug kijken op al die mooie momenten die in de heerlijke roes van die dag half langs je heen zijn gegaan 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dat weet ik ook wel haha maar I got carried away 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s