Mijn haat/liefde verhouding met de weegschaal

Ik ben nooit een klein meisje geweest, stak altijd letterlijk met kop en schouders boven iedereen uit. Volgens mijn moeder ben ik ‘in proportie’ wat wil zeggen dat ik niet dun maar ook niet dik ben. Als ik zeg hoeveel ik weeg, schrikken de meesten. “Nee joh! Echt?” In proportie dus. Ik ben zeg maar een normaal meisje, maar dan groot. Ik ben 1.80 meter en dus niet alleen langer maar ook zwaarder dan de gemiddelde vrouw. En toch, toch voel ik me vaak onzeker op de weegschaal. 

homeofdaisies haat liefde verhouding weegschaal gewicht voeding voedingscentrum overgewicht zwaar dik chocola eten

Mijn ‘vet’ is redelijk goed verdeeld. Mijn ‘probleemzones’ zijn buik, heupen, benen en billen, hoewel ik dat laatste niet zo als een probleem ervaar. Gotta love the Jlo en Beyoncé billen 😉 Ze zijn dan wel niet zo mooi strak als die van de dames, maar ik hoef dan (gelukkig!) ook niet in mijn ondergoed op een podium te paraderen.

Ondanks mijn goede verdeling zit ik bovenaan de curve van het voedingscentrum. Ik ben slechts 2 kilo verwijderd van overgewicht… Slik! Een jaar geleden ongeveer woog ik nog ruim een kilo zwaarder dan nu, een paar maanden later bijna 3 kilo minder dan nu. Ik voel me een jojo en elke keer als ik op de schaal sta en hij heeft een hoger cijfer aan baal ik. Terwijl ik toch zelf de avond ervoor een halve zak chips of een reep chocola achter mijn kiezen duwde. Eigen schuld, dikke bult?

Nu de bruiloft steeds dichterbij komt wordt die haat-verhouding steeds groter. Leek 6 maanden nog ver weg, was het binnen no time 3 maanden en inmiddels is het nog maar ‘twee-maanden-en-een-beetje’ weg. SLIK! Tijd dus om te stoppen met eten. Nee, dat is natuurlijk niet zo, ik ben een ware foodie en zonder eten niet te genieten. Straks wil Jochem helemaal niet meer met me trouwen omdat ik een kleine drie maanden poepie chagrijnig ben omdat ik niet eet. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Ik ben dus gestopt met snoepen en met stoppen met snoepen bedoel ik, bewuster gaan snoepen. Want ik ben nu eenmaal een enorme zoetekauw. Ook probeer ik kleinere porties te eten. Geen tweede keer opscheppen dus, ook al heb ik ontzettend lekker gekookt. Ik moet echt leren eten met mijn buik en niet met mijn mond. Klinkt gek? Nee, want zolang mijn mond het lekker vind, blijf ik het erin stoppen tot de zak/verpakking/pan leeg is. Ik moet dus leren stoppen als mijn buik zegt “oké ik heb voldoende gehad”. In plaats van dat stukje (of halve reep, oeps!) chocola als ik thuis kom van het werk, kies ik voor betere tussendoortjes. Een appel of ander stuk fruit of bijvoorbeeld een rijstenwafel.

Komt er dan helemaal geen chocola meer in huis? Nee, ook dat is niet het geval. Ik heb bedacht, dat als ik door de weeks goed oplet, ik in het weekend echt wel een stuk chocola mag. En ja, ook op het terras bestel ik gewoon een volvette latte en eet ik het koekje dat erbij komt op. Ik drink ook nog best een wijntje of een sapje, maar probeer dit te beperken tot de weekenden en feestjes. Al met al ben ik dus niet aan de lijn, ik eet en drink gewoon iets bewuster. Ik ontzeg mezelf niets, ik kies alleen andere momenten en kleinere porties. Of het werkt? Ik ben in 1 week al 1 kilo kwijt 🙂 Na het weekend met 2 feestjes zal er weer iets bij zitten. En dat betekent dat ik zeker die laatste 2 à 3 kilo kwijt ben voor ik over een paar weken mijn trouwjurk ga afpassen. Heb er zin in!

xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Astrid schreef:

  Je bent goed bezig, dame! Bij deze stuur ik je support and lots of powerrrrrrrr, to reach your goal!
  Tip: vernaggel nooit je stofwisseling (net als ik) want dan komt die nooit meer goed. Dat wens ik niemand toe.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks babe en nee komt wel goed. Nooit crashen of iets. Gewoon regelmatig kleine en gezonde hapjes (behalve gisteren en vandaag haha plooost) kus

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s