Ik heb het druk. Druk. Druk. DRUK!

“Ik heb het druk. Heb jij het ook zo druk?” Wat hebben we het toch allemaal druk met z’n allen. Het lijkt wel een trend, een modewoord. Als je het niet druk hebt, hoor je er niet bij. Je agenda loopt over en je moet bijna je plaspauzes inroosteren, want anders kom je er niet aan toe. Maar is dat nu allemaal wel nodig? Of maak je het jezelf vooral ook heel moeilijk?

homeofdaisies druk agenda stress werk werken bloggen communicatie huishouden plannen vrij nemen relaxen rusten

Ik durf best te zeggen dat ik het de afgelopen weken erg – heel erg – druk heb. Drukker dan normaal. Niet alleen ligt er op mijn werk een stapel mails en bergen to do’s te wachten, maar ook in de tijd dat ik niet werk ben ik druk. En nee, dan heb ik het niet alleen over vervelende klusjes als stofzuigen en het toilet boenen. Bioscoop, uit eten, workshops, verjaardagen, feestjes. Mijn agenda puilt werkelijk uit tot aan half september. Maar wat doe je eraan?

Leer nou toch eens gewoon een keer ‘nee’ zeggen. Ook tegen leuke dingen. Zeker als je jezelf dreigt voorbij te vliegen. Want dat is op het moment hoe ik me nu een beetje voel. Ik ‘moet’ nog naar een verjaardag en daarvoor ‘moet’ ik nog naar de stad een cadeautje kopen. Seriously. Zo is het toch allemaal minder aangenaam? Want vervolgens sleep je jezelf naar de winkel, staat daar doelloos te dralen omdat je totaal geen idee hebt wat je moet halen. En je MOET het NU halen want verder heb je geen tijd. En je MOET een LEUK cadeau hebben, want met een envelopje met geld kun je echt niet aankomen. En… en… en… Wat maak je het jezelf – wederom –  toch weer moeilijk!

Het is een kwestie van keuzes maken en grenzen stellen, zowel in je dagelijkse privéleven als op je werk. Ga niet ten onder aan je eigen toezeggingen en de verwachtingen die je daardoor hebt geschept. De wereld vergaat heus niet als je zegt dat je een deadline niet haalt, je een afspraak afzegt of een keer een verjaardag overslaat. Als je het maar goed onderbouwt. Mijn motto is: je bent zelf de belangrijkste persoon op de wereld en doe dus wat goed is voor jou. En nee, dat is niet egoïstisch!

Tsja. Nu ik dit zo op papier (?) heb gezet, weet ik dat ik ook eens goed in de spiegel moet kijken. Want ik geef jullie dit advies wel, maar zelf doe ik er momenteel weinig mee. Ik zwoeg 32 uur per week op kantoor, tik 6 blogjes per week, ben altijd aanwezig op social media en heb naast een huishouden, een verloofde en kat ook nog een sociaal leven waar ik veel tijd aan besteed. En dat is allemaal ontzettend leuk en doe ik echt met plezier, maar momenteel heb ik het gevoel dat ik op een loopband sta die iets sneller gaat dan dat ik kan rennen en dat het afwachten is hoelang het duurt voor ik op mijn snufferd ga. Dus beloof ik mezelf bij deze verstandig te zijn. Wat vrije tijd in te plannen. Wat afspraken afzeggen of verzetten. Een tijdje mijn telefoon uit te zetten. Even helemaal niks. En hopelijk in de tussentijd wat energie opdoen in de zon. Heerlijk toch?!

Hoe ga jij om met drukke periodes? Zeg je ook wel eens afspraken af omdat je te druk bent? Ik moet nu nog een weekje werken en dan heb ik 1 week vrij. Misschien toch ook nog wat losse vrije dagen opnemen deze zomer? xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Liselore schreef:

  same here!
  wat ik sinds ongeveer een jaar doe:
  alleen heel belangrijke afspraken maak ik langer dan een week van te voren. Voor de rest kijk ik niet verder dan een week vooruit. Dat helpt ook! En je kunt het ook gerust tegen anderen zeggen. Ik krijg meestal de reactie: “goh wat goed, dat zou ik ook eens moeten doen!” En ik ben gestopt met mijn tijdverslindende Facebook account. Dat heeft ook geholpen!
  Succes!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja maar met mijn drukke vrienden vind ik die dan ook heel belangrijk om in te plannen met als gevolg dat ik nu dus tot half september al elk weekend leuke dingen op de agenda heb. Zucht.. kon ik mezelf soms maar in tienen delen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s