I Love Sleep TAG

Slapen. Als ik er echt heel goed in was geweest, was het serieus mijn grootste hobby. Slaap is voor mijn lichaam wel erg belangrijk, want als ik weinig slaap uit zich dit in veel sneller vermoeid zijn en pijnlijke spieren en gewrichten. Ook kan ik dan gewoon minder doen. Wat is mijn slaaproutine en waar mag je me voor wakker maken? Je leest het in de I Love Sleep tag!

homeofdaisies tag i love sleep slapen rust nacht nachtrust wakker maken sushi eten hms fibro

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Meestal ga ik rond half 11 naar bed en zorg dat ik daarvoor al mijn gezicht heb gereinigd. In pyjama op de bank zitten vind ik heerlijk! In het weekend is het afhankelijk van wat ik ga doen, heb gedaan en of ik moe ben. Dan ga ik wel wat later naar bed en als ik ga stappen houd ik het best tot 4 uur vol hoor haha!

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Oh, dat heb ik al een beetje gespoiled dus bij de vorige vraag. Nou ik zorg dus meestal wel dat mijn gezicht gereinigd is aan het begin of halverwege de avond (ik douche ook om de dag ’s avonds, dus dan gaat dat meteen mee!). Daarna zit ik lekker in pyjama serie te kijken of als ik alleen ben in bed een boek lezen. Voor ik ga slapen poets ik uiteraard mijn tanden en ga dan uitgebreid een lekker plekje zoeken in bed. Jochem heeft veel minder slaap nodig, dus we gaan bijna nooit tegelijk naar bed.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Gelukkig komt het niet vaak voor, want ik heb er echt een hekel aan en voel me de volgende dag beroerd van de slaaptekort. Maar als het zo is probeer ik wel verder te slapen en als het echt niet lukt speel ik met mijn telefoon. Super slecht natuurlijk, want door het licht worden je slaaphormonen ook niet aangemaakt. Als Jochem snurkt dan verhuis ik vaak naar de logeerkamer om daar verder te slapen. Ohja en ik zet soms heeeeel zachtjes de cd van Aaliyah op. Dit doe ik echt al sinds ik die cd heb haha (toen was ik misschien 13 ofzo?). Hele rustgevende muziek en halverwege het album val ik wel in slaap.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Hoe ga ik dat nu eens uitleggen…? Haha ’t is een beetje gek. Ik lig sowieso op mijn buik, maar omdat ik anders mijn nek verdraai heb ik aan 1 kant een extra kussen onder mijn arm en heup zodat dat iets omhoog is. Zie je t voor je? Nee? Nou ja, ik slaap dus op een gekke manier. En als ik het koud heb mummificeer ik me altijd hahaha!

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Nou liever maar je me niet wakker… Maar als het moet? Sushi of chocola!

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?
Normaal gezien begin ik om 9.00 uur met werken dus dan gaat de wekker om 8.00 uur en dan wil ik nog wel eens snoozen tot 8.10 of 8.15 uur. De laatste tijd moet ik vaker om 8.00 uur al op mijn werk zijn dus dan gaat ‘ie 7.10 uur (en dan niet snoozen!). Op vrijdag werk ik thuis dus dan om 8.40 hihi maar vaak ben ik wel eerder wakker.

Snoozen of direct opstaan?
Dat hangt er vanaf hoe goed ik die nacht heb geslapen en de nachten ervoor. Als ik gewoon 9 uur op de teller heb staan ben ik vaak al voor de wekker wakker en anders wil ik zeker nog wel snoozen.

Slaap je uit in het weekend?
Nee, nooit. Ik bezit de skill van uitslapen niet. Zelfs als ik op stap ben geweest ben ik vaak vroeg wakker. Ik kan ook vaak niet verder slapen als ik wakker wordt. Vervelend, want Jochem is echt een ster in uitslapen!

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Zeker weten haha! Ik schijn wel eens te praten of mompelen, zeker als ik tijdens een film kijken op de bank ik slaap val. Ik heb wel eens heel duidelijk “Nee hoor schatje, ik slaap niet” gezegd waar ik vervolgens zelf niks meer van wist. Daarnaast mummificeer ik mezelf, draai de dekens etc. Een wilde slaper dus 😉

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
1 onder mijn hoofd, 1 onder Jochem’s hoofd en 1 om mee te ‘kroelen’. Die laatste kan ik ook wel zonder, maar met is fijner.

Wat heb je aan in bed?
Dat hangt er vanaf wat de temperatuur is. Nu een dun shirtje of hemdje en een onderbroek, in de winter komen daar gerust nog een hoody, dikke joggingsbroek en bedsokken bij. Want, to hell met koude voeten!

Slaap je met je sokken aan?
Ik kan niet slapen met koude voeten, dus ja, in de winter draag ik regelmatig van die fluffy bedsokken. No shame! Niet sexy, maar hé, mannen willen ook geen koude kakkers tegen hun schenen dus niet zeuren.

Hoe groot is jouw bed?
Ohhhh heeeeerlijk groot! Volgens mij is hij 180 breed en 210 lang.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
Kijken hoe laat het is om te zien of ik nog moet proberen verder te slapen of niet. Als dat niet hoeft check ik alle meldingen op mijn telefoon (Whatsapp, Instagram, Facebook, e-mail).

Droom je elke nacht?
Gelukkig niet! Ik ben over het algemeen volledig gebroken als ik wakker word na een droom. Het kost me super veel energie. Nu het weer vaker warm is ’s nachts droom ik beduidend meer.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Meestal herinner ik me flarden van dromen, of alleen hoe ik me voelde. Ik had een tijdje terug een hele nare droom over mijn vader, dat ik hem mond-op-mond beademing moest geven en dat een paar keer mijn tanden tegen zijn tanden knalde. Zo’n akelig gevoel aan mijn tanden, dat ik ook echt nog voelde toen ik wakker werd. Natuurlijk daarna meteen mijn moeder geappt of het wel goed ging met mijn vader (niks aan de hand haha!)

Wat is jouw grootste droom?
Jeetje, wat een diepgang opeens. Uhm eens even denken. Tsja, ik wil natuurlijk nog ontzettend veel mooie reizen maken, plaatsen bezoeken waar ik nooit eerder ben geweest. Maar het belangrijkste is gelukkig en gezond zijn en samen met Jochem een mooie toekomst opbouwen.

Zeau, dit was mijn I Love Sleep tag. Heb jij gekke gewoontes in je slaap of waar kan ik je voor wakker maken? Laat het me weten in de comment! xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. booksofanadventurer schreef:

    Leuke tag! X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s